زیتون یکی از مواد غذایی بسیار پرخاصیت است که مزایای پزشکی و درمانی بسیار زیادی دارد. اگر از طرفداران مصرف زیتونباشید، حتماً زیتون شور را امتحان کردهاید.
تاریخچه
زیتون بیشتر در مناطق مدیترانهای پرورانده میشود، اگر چه در همه نقاط جهان میتوان شاهد کشت زیتون بود، اما این ماده برای اولین بار در مناطق مدیترانهای کشف شد. در کشور ایران،زیتون بیشتر در نواحی شمالی و پرباران به ویژه در شهر رودبار کشت میشود.
ارزش غذایی
زیتونحاوی میزیان زیادی آنتیاکسیدان و چربیهای مفید است. در هر صد گرم اززیتون، 115 تا 145 کالری انرژی است. 80% از حجم زیتون را آب تشکیل داده. زیتون 15% چربی و 6% کربوهیدرات و میزان کمی پروتئین دارد. زیتون انواع مختلفی دارد. زیتون شور، زیتون پرورده، زیتون سبز، زیتون تلخانواع زیتون هستند.
مشتقات زیتون
روغن زیتون، یکی از اصلیترین و مهم ترین مشتقات زیتون است که کاربرد بسیاری در آشپزی دارد. روغن زیتون توانسته بیشتر از خود زیتون توجه مصرف کنندگان را به خود جلب کند. زیرا این ماده سرشار از خاصیت است اما نباید باعث شود که از خواص بیشمار زیتون بی بهره بمانیم.
خواص زیتون شور
زیتونمیوهای بسیار پرخاصیت است که برای سلامتی خیلی مفید است.
این میوه، برای جلوگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از انواع سرطان، کاهش ورم و درد مفاصل، بهبود عملکرد گوارشی و سلامت سیتم گوارش، بهبود جریان خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، حفاظت بدن در برابر بیماری های قلبی و عروقی و کاهش فشار بسیار مفید است.
این مواد شامل ویتامین E، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B، و ارزش غذایی 24% چربی، فیبر 13% ، 125کالری، پروتئین 2% و مواد معدنی هم چون سدیم، کلسیم، مس و آهن است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.