آش یکی از غذا های ایرانی است که انواع مختلفی دارد .آش به دلیل داشتن سبزی، حبوبات، کشک و در بعضی موارد گوشت به عنوان یک غذای کامل شناخته می شود. یکی از مهم ترین علل خوشمزه شدن آش استفاده از سبزیجات تازه است.در این مقاله قصد داریم به بررسی سبزی آش تازه بپردازیم.
ترکیبات
سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج است. که پاک کردن، شستن و پختن آن کار زمانبر و پر زحمتی است. اما سبزی خرد شده آماده مصرف این کار را راحت کرده و هر وقت که اراده میکنیم میتوانیم این غذا را طبخ کنیم.
خواص
تره: برای درمان بیماریهای کبدی و روماتیسم بسیار موثر است. از نظر خواص غذایی شبیه سیر و پیاز است ولی طعم و بوی ملایم تری دارد. همچنین برای درمان یبوست، رفع چاقی و نقرس، برای بیماریهای تنفسی، درمان کهیر و رفع خارش بدن بسیار موثر است.
جعفری: از خواص آن میتوان به مقابله با سرطان، تقویتکننده سیستم ایمنی، محافظت از قلب، استحکام استخوانها، درمان کم خونی، درمان اسهال، درمان ورم، حفظ سلامت کبد، معالجه مشکلات قاعدگی، درمان شبکوری، رفع سیاهی دور چشم، افزایش دهنده رشد مو و کنترل ریزش مو اشاره کرد.
گشنیز: گشنیز یکی از پرکاربردترین سبزیهاست که از آن به صورت خام، پخته و در سالاد استفاده می شود. از خواص این گیاه میتوان به کاهش اضطراب و بی خوابی، کاهش فشارخون، دفع سنگ کلیه و مثانه، کمک به هضم غذا، و برطرف کننده عطش اشاره کرد.
شوید: دم کرده شوید برای درد و ورم معده استفاده می شود، و در درمان استفراغ شدید، و کمردردهای ناشی از گرفتگی عضلات کاربرد دارد. همچنین استفاده از برگ و ساقه شوید در کاهش چربیخون مفید است.
اسفناج: یبوست، موثر برای لاغر شدن، درمان گلو درد، همچنین سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف میکند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.