فرنی یک دسر بسیار خوشمزه و سبک است که از ترکیب آرد و شیر درست میشود. فرنی به عنوان میان وعده از محبوبیت زیادی بین مردم برخوردار است و آن را به دو صورت سرد و گرم استفاده میکنند. فرنی درماه مبارک رمضان نیز به عنوان افطاری مورد مصرف قرار میگیرد. همچنین این دسر مفید و خوشمزه به عنوان غذای کمکی کودک نیز تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. فرنی را میتوان به روشهای مختلف تهیه کرد. در ادامه مطلب چند روش را برای تهیه این دسر محبوب آموزش خواهیم داد.
روش اول: فرنی با آرد برنج
مواد لازم
شیر: ۴ لیوان
آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۸ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: در صورت تمایل
طرز تهیه فرنی با آرد برنج
برای درست کردن فرنی در مرحله اول شیر را داخل قابلمه مناسب بریزید سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را کم کم به آن اضافه کنید و با قاشق آن را هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. در مرحله بعد باید گلاب را اضافه کنید مواد را با قاشق مخلوط کرده و آرد برنج را نیز کم کم به مواد اضافه کنید. مواد را به آرامی هم بزنید تا گوله نشود. به هم زدن مواد به طور مداوم ادامه دهید تا ته نگیرد و در واقع به قوام برسد. پس از این که فرنی شما غلیظ شد قابلمه را از روی حرارت برداشته و چند دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید، چون فرنی شما هنوز داغ است بنابراین به همین حالت رها شود ته میگیرد.
نکته قابل توجه این است که نباید زیرا بعد از سرد شدن سفتتر خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید نصف فرنی را داخل کاسه جداگانه بریزید و به آن زعفران دم کرده اضافه کرده یا از رنگ غذا خوراکی استفاده کنید. در مرحله آخر نیز زمانی که کمی از حرارت فرنی کاسته شد میتوانید آن را درون ظرف مناسب بریزید و سرو کنید. برای نگهداری فرنی باید آن را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود، سپس آن را درون یخچال بگذارید تا آب نیندازد.
پیشنهاد مطالعه : طرز تهیه شیر برنج برای افطار
روش دوم: فرنی با نشاسته
مواد لازم
نشاسته: ۱ پیمانه
شیر: ۴ پیمانه
گلاب: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
هل خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۱ پیمانه
طرز تهیه فرنی با نشاسته
ابتدا نشاستهها را درون کاسه بریزید و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید. سعی کنید نشاسته را درآب حل کنید البته این کار به کمی زمان نیاز دارد. پس از حل شدن نشاسته در آب آن را همراه با دو پیمانه شیر در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید با استفاده از ملاقه آن را هم زده تا نشاسته گولهای نشود. در مرحله بعد باید دوپیمانه شیر باقی مانده را کم کم و به آرامی مواد اضافه کنید و به صورت مداوم آن را هم بزنید. سپس شکر را همراه با گلاب و هل خرد شده به مواد مورد نظر اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. در پایان نیز فرنی را درون کاسه ریخته و با دارچین، مغز پسته و گل محمدی خشک شده تزیین کرده و نوش جان کنید.
روش سوم: فرنی با آرد گندم
مواد لازم
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۱ قاشق غذا خوری
آب: ۴ پیمانه
طرز تهیه فرنی با آرد گندم
برای درست کردن این فرنی ابتدا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید. سپس شیر و آرد را درون آن بریزید مخلوط را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. در مرحله بعد شکر را همراه آب به مواد اضافه کنید و با یک ملاقه چوبی هم زده تا شکر به خوبی حل شود. بعد از حل شدن شکر درون مواد آن را روی اجاق گاز قرار داده واجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید. سپس کره را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا فرنی غلیظ شود. در نهایت آن را از روی حرارت بردارید و درون ظرف مناسب بریزید و به دلخواه تزیین کنید.
روش چهارم: فرنی مجلسی
مواد لازم
آرد برنج: ۲ قاشق غذا خوری
شیر: نیم لیتر
گلاب: ۲ قاشق سوپ خوری
پودر ژلاتین: ۱ پیمانه
شکر: ۳ قاشق غذا خوری
آب: ۱ پیمانه
طرز تهیه فرنی مجلسی
در ابتدا پودر ژلاتین را درون شیر جوش ریخته و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا پودر ژلاتین در آب حل شود. در این مرحله آرد برنج و شیر را درون یک قابلمه ریخته و هم بزنید. بعد از حل شدن آرد در شیر گلاب و شکر را نیز به مواد اضافه کنید مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. پس از مخلوط شدن مواد قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و حرارت را کم کنید. سپس مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.
زمانی که به غلظت مورد نظر رسید فرنی شما آماده است. آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سرد شود سپس پودر ژلاتین را به فرنی اضافه کنید. باید توجه داشته باشد اگر قبل از سرد شدن فرنی پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید فرنی خراب میشود و یا به اصطلاح فرنی میبُرد.
سخن پایانی
فرنی در واقع دسر یا یک میان وعده پر طرفدار است که به راحتی میتوانید در منزل با کمترین زمان ممکن آن را تهیه کنید. در این مطلب به برخی از روش های ساده جهت تهیه فرنی اشاره کردیم. امیدواریم با تهیه و سرو این دسر از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ