ماءالشعیر (دلستر) ایستک
ماءالشعیر از انواع نوشیدنیهای پرطرفدار و سالم است که علاوه بر طعم عالی، فوایدی نیز برای سلامتی دارد. فرآیند تولیدماءالشعیر، پیچیده و زمانبر است و انجام صحیح این مراحل علاوهبر استفاده از مواد اولیهی مرغوب میتواند بر کیفیت محصول نهایی تاثیرگذار باشد.
ماءالشعیر از جو تولید میشود. جو در فرآیند تولید این نوشیدنی به مالت تبدیل شده و عصارهی آن با آب، کربن دی اکسید و مواد دیگر ترکیب میشود تا این نوشیدنی با سلیقههای گوناگون همسو شود.
ماءالشعیر تنها یک نوشیدنی نیست!
یکی از مفیدترین انواع نوشیدنی، ماءالشعیر است. این نوشیدنی سرشار از ویتامین ب است که میتواند عملکرد سیستم عصبی را بهبود ببخشد. علاوهبر آن مصرف ویتامین ب برای افراد مبتلا به کم خونی مفید بوده و باعث شادابی پوست و جلوگیری از ریزش مو میشود.
ویتامین ب موجود در ماءالشعیر، باعث افزایش شادابی و انرژی میشود و همچنین میتواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند. به همین دلیل به ورزشکاران توصیه میشود که پس از انجام فعالیتهای ورزشی از این نوشیدنی استفاده کنند تا از کم شدن آب بدن جلوگیری کند. همین خاصیت برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و سنگ کلیه نیز مناسب است چون خاصیت ادرار آوری دارد.
ترکیبهای فنولی موجود در ماءالشعیر میتواند به سلامت قلب و عروق کمک کند و همچنین در کاهش فشار خون و التهابات مؤثر است. همچنین به دلیل تاثرگذاری بر افزایش ترشح هورمون پرولاکتین، نوشیدنی مناسبی برای مادران شیرده است.
در فرآیند تولید ماءالشعیر برای افزایش ماندگاری مادهی تلخ مزهای به نام رازک به آن اضافه میشود. این ماده خاصیت آنتی بیوتیک داشته و میتواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. این ماده همچنین خاصیت آرامبخش و رفع کنندهی استرس دارد و میتواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. به همین دلیل افرادی که خواب راحت و عمیقی ندارند میتوانند این نوشیدنی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
عوامل مؤثر در کیفیت ماءالشعیر
کیفیت ماءالشعیر تا حدودی وابسته به مرغوبیت جو مورد استفاده در تولید است. به همین دلیل اولین مرحله در تولید این نوشیدنی، جداسازی جو است. جوی مرغوب انتخاب شده و برای عمل آوری وارد مرحلهی خیساندن میشود. پس از دو تا سه روز، جوها آمادهی جوانه زنی شده و به محل مخصوص و مرطوبی منتقل میشود. محل نگهداری و نحوهی آن بسیاری مهم است. چون محیط مرطوب، شرایط مناسبی برای رشد انواع قارچ و باکتری است. به همین دلیل محیطهای جوانه زنی دارای کنترلگرهای حساس و پیشرفتهای هستند و دائما توسط کارشناسان و کارکنان تولید بررسی میشوند.
پس از آنجه جوانهها به اندازهی کافی رشد کردند، از دانه جدا شده و وارد مرحلهی خشک کردن میشوند. عملیات خشک کردن جوانهها ویژه است و در فرهای مخصوصی در مدت طولانی انجام میشود. سپس آسیاب شده و در مراحل گوناگونی پخته میشود تا عصاره مالت مورد نظر به دست بیاید. این عصاره بسیار غلیظ است و برای تولید نوشیدنی مورد نظر لازم است تا با آب رقیق شود. سپس افزودنیهای دیگری مانند رازک، کربن دی اکسید، و برای دلسترهای طعم دار، شکر و طعم دهندهی میوهای نیز به آن افزوده میشود.
در مرحلهی بعد، نوشیدنیها در ظروف مختص خود پر شده و وارد مرحله پاستورازیسیون میشوند تا کیفیت خود را حفظ کنند. ماءالشعیر به نور خورشید حساس است. به همین دلیل آن را در قوطی و شیشههای رنگی نگهداری میکنند.
دلستر ایستک
یکی از برندهای شناخته شده و بزرگ انواع دلستر در ایران، ایستک است. ایستک از سال 1384 در شهرهای مختلف شروع به تولید نوشیدنی گازدار بر پایه جو نموده است. این نوشیدنیها بر اساس استانداردهای بین المللی صنعت غذا تولید میشوند.
ماءالشعیر ایستک در نوع ساده و طعم دارد تولید میشود. در نوع ساده، عصاره مالت بدون طعم دهنده و شیرین کننده اضافی با رازک، آب و کربن دی اکسید مخلوط میشود و نوشیدنی کلاسیک و دلچسبی را ایجاد میکند. علاوهبر طعم ساده، انواع ماءالشعیر ایستک در طعمهای استثنایی مانند لیمو، سیب، هلو، توت فرنگی، میوههای استوایی، قهوه، آناناس و … تولید میشود تا برای سلیقههای گوناگون مناسب باشد و با هر نوشیدنی لذت جدیدی را تجربه کنید.
ماءالشعیر ایستک در سه نوع ظرف پت 1 لیتری، قوطی فلزی 330میلی لیتری و بطری شیشهای 240میلی لیتری به بازار ارائه میشوند.
خرید دلستر ایستک
برای خرید محصولات ایستک میتوانید به فروشگاه اینترنتی آوان مال مراجعه کنید. فروشگاه آوان مال، یک عمده فروشی آنلاین است که انواع محصولات را در دسته بندیهای متنوع به صورت عمده به فروش میرساند. بدیهی است که قیمت عمده دلستر ایستک نسب به خرید آن به صورت تک بسیار به صرفه است و با خرید از فروشگاه آوان مال این امکان برایتان وجود دارد که انواع دلستر ایستک را بدون نیاز به مراجعه حضوری به فروشگاهها، با قیمت مناسب خریداری کرده و در محل مورد نظر خود تحویل بگیرید.