نعنا خشک ، گیاهی علفی است که بیشتر در نواحی رودخانهها و در هوای مرطوب به صورت خودرو رشد میکند، این گیاه، ساقهای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی دارد. نعنا قرمز نیز گونهای از نعنا است که در کنار جریان آبهای کم عمق میروید.
نعنا یا همان نعناع انواع مختلفی دارد که نعنا کوهی، نعنا فلفلی، گربهای و هند از نمونههای نعنا هستند.
کاربرد نعناع
نعنا گیاهی با طبع گرم و خشک است که خواص دارویی بسیاری دارد و مصرف آن به صورتهای مختلفی از جمله تازه به همراه سبزی خوردن، نعنا خشک شده در غذاهایی همچون کشک بادمجان و آش، دمنوش و پودر امکانپذیر است. نعنا گیاهی با عطر و بوی مطبوع است که مصارف بسیاری از جمله انواع دسر، شربت و دمنوش، آدامس و آبنباتها، ترکیب در بعضی انواع کلوچه و در مصارف بهداشتی از جمله کرمها و خمیر دندانها استفاده میشود.
ارزش غذایی نعنا
هر صد گرم نعنا، حاوی 44 کیلوکالری انرژی، 41 گرم کربوهیدرات، 73/0 گرم چربی، 3/29 گرم پروتئین، 11/87 میلیگرم آهن، 1/1118 میلیگرم منگنر، 0/240 میلیگرم مس، 458 میلیگرم پتاسیم، 0/175 میلیگرم ریبوفلاوین، 0/158 میلیگرم پیریدوکسین، 13/3 میلیگرم ویتامین C، 0 میلیگرم کلسترول، 0/61 میلیگرم ویتامین B5، 0/41 میلیگرم ویتامین B6 و 3 میکروگرم فولات یا همان ویتامین B9 است.
خواص نعنا
نعنا، خاصیت ضد استرس و آرمشبخش دارد و برای جلوگیری از بیماریهای نفس تنگی و آسم بسیار مفید است. دمنوش نعنا، برای رفع گرفتگی حنجره و ریهها استفاده میشود و به تسکین گلو درد و مجاری تنفسی کمک میکند. نعنا باعث افزایش سوختوساز بدن شده و به کاهش وزن کمک میکند، همچنین نعنا به آزادسازی آنزیمهای گوارشی کمک میکند و باعث افزایش چربی سوزی میشود.
خواص نعنا خشک
نعنا خشک، برای گرفتگی عضلات، و تسکین دردهای عضلانی بسیار مفید است. نعنا خاصیت ضد اسپاسم دارد که باعث افزایش جریان مایعات و آنزیمهای گوارشی میشود و هضم را بهبود میبخشد و باعث بهبود مشکلات گوارشی میشود. نعنا خشک، به صورت کپسول یا دمنوش، برای از بین بردن تبولرز و تهوع بسیار مفید است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.