گشنیز از گروه سبزیجاتی است که در ایران از برگ و ساقه آن چه به صورت خام، پخته یا خشک شده آن استفاده میشود، در کشور هند تخم گشنیز بسیار پرمصرف است، تخم گشنیز ادویهای خوش عطر و بوست که در آشپزی مصرف بالایی دارد.
گشنیز در طبخ بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه بیشتر در نواحی جنوب غربی آسیا، تا شمال آفریقا استفاده میشود. این گیاه به طور گسترده در خاورمیانه، مدیترانه، هند، آسیا جنوبی، آمریکا، چین و آفریقا مصرف میشود. گشنیز علاوه بر اینکه در طبخ غذا کاربرد بسیاری دارد، دارای خواص دارویی بیشماری نیز هست.
مصارف دارویی گشنیز
از گشنیز برای کاهش استرس، و کنترل خواب استفاده میشود، مصرف گشنیز برای کسانی که دچار تداخلاتی در عملکرد کلیه و مثانه شدهاند بسیار پرخاصیت است چرا که این گیاه ادرارآور است. دمنوش یا دمکرده گشنیز، در دفع سنگ کلیه بسیار موثر عمل میکند. گشنیز برای التهابات پوستی بسیار مفید است، اگر از لکهها و جای حوش و آکنه رنج میبرید، آب گشنیز که از بخارپز کردن گشنیز به دست آمده را بر روی پوست خود به صورت دورانی ماساژ دهید، به مرور زمان و مصرف مداوم آن شاهد کمرنگ شدن و حتی از بین رفتن لکههای پوستی خود میشوید. مصرف گشنیز برای از بین بردن ورم ناشی از کمکاری یا نارسایی کلیه و یا کمخونی بسیار مفید است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.