عدس پلو یکی از انواع پلو های سنتی است که مواد مورد نیاز آن روغن، برنج، عدس، نمک است. به دو روش مجلسی و ساده میتوان آن را طبخ کرد. این غذا علاوه بر اینکه یک غذای خانگی است، در مراسمهای مذهبی هم پخت میشود. هر بانوی ایرانی آن را به سلیقه خود طعمدار کرده و تزئین میکند. برخی افراد تزئین آن را با کره حیوانی و پیاز انجام میدهند و میل میکنند. این غذا را میتوان جزو محبوبترین پلوهای ایرانیها دانست. همچنین میتوان این غذا را همراه مرغ یا گوشت سرخ کرده سرو نمایید. در این مطلب بیشتر با روش تهیه عدس پلو آشنا خواهیم شد.
مواد لازم عدس پلو
مواد لازم برای تهیه عدس پلو را میتوان در ایران به یک صورت دانست. البته برخی از موادی که ذکر میکنیم سلیقهای بوده و قابلیت حذف دارد. این مواد پخت برای ۴ نفر است:
برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه عدس پلو
اول برنج را با توجه به نوع برنج و به مقدار لازم بخیسانید. بعد در قابلمه مناسب قرار دهید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید. هر وقت برنج اطراف آن نرم ومغز آن سفت بود آبکشی کنید و کنار بگذارید. عدس را از قبل به مدت دو ساعت در آب خوابانده تا علاوه بر راحت پخته شدن نفخش هم از بین برود.
عدس را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید، تا کاملا پخته شود. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با مقداری روغن مایع در تابه تفت دهید، که پیازها نرم شوند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز یکدست شود.بعد از آنکه عدسها کامل پخته شد آنها را به تابه حاوی پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا پیاز و عدس یکدست شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. برنج را آبکشی کنید، عدسها را با برنج آبکشی شده ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند. بعد یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و ته آن را آغشته به روغن مایع کنید، قابلمه را روی حرارت قرار دهید که روغن داغ شود. سپس به انتخاب خود برای تهدیگ آن نان یا سیب زمینی استفاده کنید.
بعد مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه بریزید، سپس نصف لیوان آب به همراه دو قاشق غذاخوری روغن مایع روی آن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا بخار کند سپس حرارت را کم کنید. حالا یک دمکنی روی درب آن قرار دهید تا راحتتر دم بکشد. بعد هم مقداری روغن مایع در ماهیتابه قرار دهید. بعد از آنکه روغن داغ شد پیاز خرد شده نگینی را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از آنکه نرم شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید، تا گوشت چرخکرده کاملا سرخ شود. در ادامه کشمش را به مواد اضافه میکنید تا نرم شوند.
مقدار کمی از برنج را به عنوان زعفران دم کرده و کره مخلوط کنید، وقتی عدس پلو به طور کامل آماده شد آن را در ظرف مناسب کشیده و با زعفران تزئین کرده و سرو کنید.
سخن آخر
در آخر میتوان به این نکته اشاره کرد، که این غذا از محبوبترین غذاهای اصیل ایرانی است که میتواند در مراسمهای بسیاری آن را تهیه کرد و جایگاه ویژهای دارد. همچنین تهدیگ آن از محبوبیت چندین برابری برخوردار است. در این مطلب سعی داشتم تا طرز تهیه عدس پلو را برای شما عزیزان شرح دهیم. امیدواریم در تهیه این غذای لذید به شما کمک کرده باشیم.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ