لازانیا، نوعی پاستای ورقهای است که به دلیل طعم بینظیری که دارد، طرفداران زیادی را از سراسر جهان مجذوب خود کرده است. دستور پخت این غذا متعلق به کشور ایتالیا است و معمولا با گوشت چرخ کرده، قارچ و سس بشامل تهیه میشود. البته میتوان این غذا را با مرغ یا حتی بدون گوشت نیز تهیه کرد. در ادامه مواد لازم برای درست کردن سس و مایه لازانیا را معرفی میکنیم و سپس دستور پخت سس بشامل و این غذا خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم و دستور پخت سس بشامل برای ۴ نفر
۱ لیوان شیر
۲۵ گرم کره
۱ قاشق غذاخوری آرد سفید
نوک قاشق چایخوری نمک و جوز هندی
طرز تهیه سس بشامل
ابتدا کره و شیر را از یخچال خارج کنید و پس از الک کردن آرد سفید، با تفت دادن آن بر روی حرارت ملایم، خامی آرد را بگیرید. سپس کره را به صورت جداگانه روی حرارت ملایم قرار داده و پس از ذوب شدن آن، آرد را اضافه کنید. بعد نمک و جوز هندی را اضافه کنید و مواد را تفت دهید تا به مخلوطی کاراملی رنگ دست پیدا کنید. شیر را کم کم به مخلوط به دست آمده اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا غلیظ شوند. سپس با برداشتن آنها از روی حرارت، اجازه دهید سس بشامل خنک و آماده استفاده شود.
مواد لازم و دستور پخت لازانیا ایتالیایی برای ۴ نفر
یک بسته ورق لازانیا
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱۰۰ گرم قارچ
۱۵۰ گرم پنیر پیتزا
۲ عدد پیاز متوسط
۲ حبه سیر
۱ عدد فلفل دلمه
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
روغن، آویشن، نمک و فلفل به مقدار کافی
مرحله اول
ابتدا فر را روشن کنید و حرارت آن را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا پس از آماده شدن مواد لازانیا برای گرم شدن فر معطل نشوید.
مرحله دوم
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه روغن بر روی حرارت قرار دهید. فلفل دلمهای و قارچ را هم به صورت نگینی خرد کرده و کنار بگذارید تا در ادامه به مواد درون تابه اضافه شوند.
مرحله سوم
پس از نرم و سبک شدن پیازها، سیرهای رنده شده را با پیازها تفت دهید و سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را به خوبی تفت دهید تا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم
پس از سرخ شدن گوشت، قارچ و فلفل دلمه را به تابه اضافه کنید و پس از تفت خوردن آنها، رب گوجه فرنگی و آویشن را با سایر مواد مخلوط کنید.
مرحله پنجم
پس از تفت خوردن مواد، با اضافه کردن یک لیوان آب به تابه و بستن درب آن؛ اجازه دهید گوشت پخته شود و در این فاصله ورقههای لازانیا را آماده کنید.
مرحله ششم
شما میتوانید بدون اضافه کردن ورقهها به آب درحال جوش، آنها را آماده کنید. بدین منظور ورقهها را در آب ولرم قرار داده و سه دقیقه صبر کنید تا نرم و آماده استفاده شوند.
مرحله هفتم
یک ظرف مناسب بردارید و کف و بدنه داخلی آن را روغنی کنید. سپس سس بشامل را کف ظرف بریزید و ورقههای لازانیا را روی آن قرار دهید.
مرحله هشتم
مایه گوشت چرخ کرده را به صورت لایه لایه در میان ورقههای لازانیا قرار دهید و مواد را با پشت قاشق صاف کنید تا یکدست شوند.
مرحله نهم
پس از تمام شدن مایه گوشت چرخ کرده، سس بشامل را روی مواد بریزید و روی آنها را با پنیر پیتزا پر کنید.
مرحله دهم
یک ورقه لازانیا روی ظرف قرار دهید و به منظور جلوگیری از خشک شدن آن، سس بشامل فراوانی را بریزید. سپس ظرف خود را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار داده و منتظر بمانید تا این غذای خوشمزه آماده شود.
نکات مهم در زمان پخت لازانیا ایتالیایی
– در صورت عدم دسترسی به فر میتوانید این غذا را روی شعله گاز و درون قابلمه نیز تهیه کنید. تنها باید توجه داشته باشید که شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا از خشک شدن ورقهها جلوگیری کنید.
– اگر میخواهید ورقههای لازانیا شما خوش رنگتر شود؛ توصیه میکنیم به هنگام جوشاندن آنها از مقداری زردچوبه استفاده کنید.
– به یاد داشته باشید که این غذا به دلیل داشتن پنیر پیتزا، چربی بالایی دارد. بنابراین میتوانید در تهیه آن از گوشت کم چرب یا گوشت مرغ استفاده کنید.
سخن پایانی
در پایان توجه داشته باشید که پس از آماده شدن لازانیا آن را به مدت ۱۵ دقیقه در بیرون فر نگهداری کنید تا خنک شود و برش آن آسانتر انجام شود.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد امتیاز: 3
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!