غذاهایی که میتوان با ماءالشعیر تهیه کرد
نوشیدنی یکی از ملزومات میز های غذاخوری است که هر کس به نسبت علاقه و ذائقه خود یکی از انواع نوشیدنی را انتخاب میکند. دلستر یکی از انواع نوشیدنیهای محبوب بین افراد مختلف است که در هر خانه بر سر میزهای غذا جای مخصوص به خود را دارد. در حال حاضر بسیاری از افراد دلستر را به دلیل ضرر کمتری که نسبت به نوشابه دارد، جایگزین آن میکنند.
خواص ماءالشعیر
در این محتوا قصد داریم به بررسی 5 مدل غذا بپردازیم که میتوان در پخت آنها از دلستر استفاده کرد؛ قبل از این بخش، اشارهای کوتاه به خواص و فواید دلستر خواهیم کرد.
یکی از خواص مهم دلستر و انواع ماءالشعیر وجود مقدار مشخصی از گروه ویتامینهای B است؛ همانطور که میدانید ویتامینهای گروه B یکی از مواد مورد نیاز برای بدن هستند و نباید از اهمیت وجود نیاسین، فولات، ریبوفلاوین و کولین در دلستر غافل شد.
برای اطلاعات بیشتر توجه داشته باشید که نیاسین نوعی از ویتامین B3 است که در مواد غذایی مانند گوشت، شیر و خرما نیز وجود دارد. فولات نام دیگر اسید فولیک است که برخی از افراد آن را به نام ویتامین B9 میشناسند که وجود آن در بدن به سلامت سیستم خون رسانی و دستگاه عصبی کمک میکند.
ریبوفلاوین نیز نام دیگر ویتامین B2 است که میتوان آن را یکی از مهمترین ویتامینهای لازم برای بدن انسان دانست؛ در آخر نیز باید به کولین اشاره کنیم که همان ویتامین B4 است که وجود آن برای سوخت و ساز بدن بسیار ضروری است، در کنار ویتامینهای گروه B دلستر دارای ویتامین C، گلوکز، مالت جو و اسیدهای آمینه نیز هست.
دلستر همچنین سرشار از کالری است و بیشترین درصد کالری آن مربوط به کربوهیدرات موجود در هر بطری دلستر است، چربی و پروتئین نیز از دیگر کالریهای تشکیل دهنده دلستر است. با توجه به این مقدار کالری، باید توجه داشته باشید که در مصرف انواع دلستر زیادهروی نکنید، به طور کلی هر ماده غذایی مفید نیز اگر در مصرف با زیادهروی مواجه شود عوارض خوشایندی نخواهد داشت.
برخی از افراد که دارای معدهای حساس و آسیبپذیر هستند ممکن است با مصرف دلستر دچار مشکل شوند که به این اشخاص توصیه میشود در مصرف انواع دلستر محتاط باشند.
خواص نوشیدن منظم دلستر
انواع دلستر در پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه نقش دارند و میتوانند مقداری از رسوبات کلیه را نیز دفع کنند؛ برخی از متخصصان، دلستر را در افزایش میزان شیر مادر نیز مؤثر دانستهاند. از دیگر فواید مهم دلستر باید به خاصیت ضدعفونیکنندگی روده اشاره کرد.
طرز تهیه 5 غذا با دلستر
در صنعت آشپزی از انواع مواد خوراکی و نوشیدنی برای پخت غذا استفاده میشود که ذائقه ما را با طعمهایی جدید آشنا میکند. دلستر به عنوان نوشیدنی قابل ترکیب با دیگر مواد خوراکی برای آماده کردن غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
ماءالشعیرها در ایران با اسامی تجاری متعددی در طعمهای متفاوتی به بازار عرضه میشوند و این تنوع به گونهای است که هر کس میتواند بر حسب علاقه و سلیقه خود یک نوع را برای استفاده در تهیه غذاهای مختلف انتخاب کند.
1- افزودن طعمی خاص به جوجه چینی با ماءالشعیر
یکی از غذاهای خوشمزه که با مرغ می توانید آماده کنید، جوجه چینی است. این غذا به دلیل محبوبیت بالا و طعم بی نظیری که دارد، در بسیاری از رستوران های ایرانی نیز سرو می شود. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه جوجه چینی با دلستر را به شما آموزش دهیم تا با چند ماده ی اولیه ی ساده و در دسترس این غذای خوشمزه را درست کنید. در مهمانی، تولد و سایر مراسمات نیز می توانید از میهمانان خود با جوجه چینی پذیرایی کنید.
برای تهیه جوجه چینی به مواد اولیه زیر احتیاج داریم:
- فیله مرغ
- دلستر
- آرد
- تخم مرغ
- روغن زیتون یا روغن مایع
- زردچوبه یا زعفران
- نمک و فلفل
- بکینگ پودر
- آبلیمو
- پیاز
برای آماده کردن این غذای خوشمزه شما در ابتدا باید فیلههای مرغ خود را به صورت عمودی به دو قسمت برش بزنید، برای اینکه جوجه چینیِ شما مزهای خاص داشته باشد، فیلهها را در ترکیبی از آبلیمو، فلفل، نمک، زعفران یا زردچوبه و پیاز بخوابانید.
آموزش طرز تهیه جوجه چینی در آوان مال
بعد از این مرحله نوبت به دلستر مالتی که خریدید میرسد؛ شما باید نمک و بکینگ پودر را با دلستر ترکیب کنید تا حل شوند، حال نوبت به اضافه کردن روغن، آرد و تخم مرغ رسیده است تا با یکدیگر مخلوط شوند. مواد آماده شده را حدود یک ساعت درون یخچال بگذارید تا سرد شود.
ظرف مورد نظر خود را از روغن پر کنید و مواد را از یخچال بیرون بیاورید؛ فیلههای مرغ را درون مواد بگذارید و بعد داخل قابلمه بیندازید تا به خوبی سرخ و آماده شوند. توجه داشته باشید که حرارت گاز نباید به قدری زیاد باشد که مواد بسوزد.
در این مرحله بهتر است که با استفاده از دستمال های روغن گیر، روغن اضافه آن را بگیرید و سپس در ظرف مناسب سرو نمایید.
برای آموزش کامل به مقاله طرز تهیه جوجه چینی با دلستر مراجعه کنید
در کنار این غذای خوشمزه می توانید از دورچین هایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، قارچ سوخاری، پیاز سوخاری و … استفاده کنید. بر اساس سلیقه ی خود می توانید از سس قرمز، سس مایونز، هزارجزیره، فرانسوی و سس تارتار برای بهتر شدن طعم آن استفاده کنید. البته پیشنهاد ما به شما سس تارتار است زیرا در رسپی اصلی این غذا در چین، از این سس در کنار غذا استفاده می شود.
روش های دیگری برای طبخ این غذا وجود دارد اما دلستر سبب ترد و پفکی شدن جوجه چینی شما خواهد شد و به محض آن که مرغ را درون روغن بیاندازید، شاهد این پف کردن خواهید بود. ادویه هایی که در بالا ذکر کردیم در دستور اصلی این غذا وجود دارد اما شما می توانید بر اساس ذائقه و سلیقه ی غذایی خود ادویه های دلخواهی را نیز به آن اضافه کنید.
در صورتی که فیله ی مرغ در دسترس شما نبود، می توانید سینه ی مرغ را خریداری کرده و آن ها را به صورت عمودی برش بزنید. توجه داشته باشید که این نوارها بیش از اندازه بزرگ نباشند؛ زیرا باید در مدت زمان کوتاهی در روغن به خوبی مغز پخت شوند.
2- طرز تهیه میگو سوخاری با دلستر
غذاهای دریایی طرفداران خاص خود را دارند؛ برخی از افراد میانه خوبی با انواع غذاهای دریایی ندارند اما میتوان این مواد خوراکی پُرخاصیت را به گونهای طبخ کرد که این دسته از افراد هم مایل به خوردن آنها باشند.
با دستور پختی که در ادامه برای شما به اشتراک میگذاریم از خوردن یکی از این غذاهای دریایی لذت خواهید برد. موارد مورد نیاز برای تهیه میگو سوخاری با دلستر:
• میگو
• دلستر
• نمک و فلفل
• زعفران
• روغن مایع
• بکینگ پودر
• آرد
• سیر
آموزش طرز تهیه میگو در آوان مال
ابتدا باید میگوها را از مواد اضافی پاک کرده و به خوبی آنها را تمیز کنید. مرحله اصلی در آماده کردن این غذا درست کردن مواد لازم برای سوخاری کردن میگو است؛ سیر را رنده کرده و درون یک ظرف بریزید و دلستر، روغن، بکینگ پودر، زعفران، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و به تدریج آرد را با مواد مخلوط کنید. حال باید میگوهای پاک شده را درون این مواد حدود 30 دقیقه بگذارید و بعد از این مدت زمان، شما میتوانید میگوها را درون ظرفی پر از روغن سرخ کنید.
3- طعم دار کردن پیاز سوخاری با ماءالشعیر
پیاز یکی از مواد خوراکی است که در وعدههای مختلف غذایی ما ایرانیان حضور پُررنگی دارد؛ پیاز سوخاری پیش غذایی خوشمزه و پرطرفدار است که در ادامه به طرز تهیه آن با دلستر اشاره میکنیم.
مواد لازم برای تهیه پیاز سوخاری با دلستر:
• پیاز
• دلستر
• آرد
• روغن مایع
• سفیده تخم مرغ
• نمک
آرد را در یک ظرف نسبتا متوسط بریزید و دلستر، روغن مایع و نمک را به آن اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط نمایید؛ خمیر آماده شده باید حدود یک ساعت استراحت کرده و بعد برای طبخ از آن استفاده کنید.
آموزش طرز تهیه پیاز سوخاری در در آوان مال
در این فاصله شما باید پیازها را به صورت حلقهای آماده کنید؛ از سفیده تخم مرغ نیز غافل نشوید، آنها را درون ظرف دیگری ریخته و به اندازهای هم بزنید تا سفیدههای تخم مرغ به صورت کف کرده دربیایند. حال ترکیب خمیر خود را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و پیازهای آماده شده را درون این ترکیب بگذارید. مواد لازم برای پخت پیاز سوخاری آماده است، تنها کافی است پیازها را درون روغن بیندازید تا سرخ شوند.
4- طرز تهیه قارچ سوخاری با دلستر
قارچ سوخاری یکی از انواع خوراکیهای خوشمزه و محبوبی است که کنار غذای اصلی در بیشتر رستورانها سرو میشود؛ برای تهیه این پیش غذای آسان میتوان از دلستر نیز استفاده کرد که در ادامه به دستور پخت آن میپردازیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه قارچ سوخاری:
• قارچ
• دلستر
• تخم مرغ
• آبلیمو
• ماست پُرچرب (چکیده)
• زعفران
• آرد سفید
• روغن مایع
• نمک و فلفل
• آرد سوخاری
ابتدا ماست پرچرب را در یک ظرف نسبتا بزرگ میریزیم و بعد دلستر، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و با یکدیگر مخلوط میکنیم. قارچهای شسته شده را به این مواد اضافه کرده و کاملا آنها را با موادمان آغشته میکنیم، قارچهای آغشته شده به مواد باید حدود یک ساعت درون یخچال بمانند.
آموزش طرز تهیه قارچ سوخاری در آوان مال
سپس در ظرفی جداگانه تخممرغها را ریخته و مجددا با ماست و همچنین آرد سوخاری مخلوط میکنیم؛ برای آماده کردن قارچهای سوخاری، آرد سفید و سوخاری را در دو ظرف دیگر میریزیم تا به هنگام طبخ از آنها استفاده کنیم. ظرفی را از روغن پُر میکنیم؛ ابتدا قارچها را به آرد سفید آغشته میکنیم سپس آنها را وارد ترکیب تخممرغمان میکنیم و در انتها نیز قارچها را داخل آرد سوخاری میزنیم، حال قارچها آمادهی ورود به روغن هستند تا به خوبی سرخ شده و به قارچ سوخاری تبدیل شوند.
5- خوش طعم کردن مرغ کنتاکی با دلستر
یکی دیگر از غذاهایی که میتوان آن را با دلستر مزه دار کرد مرغ کنتاکی است که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است، برای تهیه مرغ کنتاکی به مواد زیر احتیاج داریم:
• تکههای مرغ
• دلستر
• آرد
• بکینگ پودر
• نمک
• پیاز
• سیر
• زردچوبه و ادویههای مختلف که به ذائقه هر شخص بستگی دارد
در ابتدای کار باید تکههای مرغ را در پیاز تفت دهیم و بعد از کمی تفت دادن، زردچوبه و باقی ادویههای موردعلاقهمان را به آن اضافه میکنیم؛ آب را نیز در آخر اضافه کرده و اجازه میدهیم تا با حرارتی کم مرغها شروع به پختن کنند.
آموزش طرز تهیه مرغ کنتاکی در آوان مال
برای درست کردن خمیر دلستر را با آرد، نمک و بکینگ پودر مخلوط میکنیم. بعد از حدود یک ساعت که مرغها به مرحله پخت رسیدند با آرد مخلوطشان میکنیم. در مرحله آخر نیز مرغهای مخلوط شده با آرد را به خمیری که با دلستر درست کردیم، آغشته میکنیم و داخل ظرفی پُر از روغن میاندازیم تا سرخ شده و آماده خوردن شوند. هنر آشپزی این امکان را به ما میدهد که بتوانیم از مواد خوراکی و نوشیدنیهای جدید در طبخ غذاهایمان استفاده کرده و آشپزی را لذتبخشتر کنیم؛ در این محتوا نیز ما به خواص دلستر و طرز تهیه 5 نوع غذا با این نوشیدنی خوش طعم اشاره کردیم که امیدواریم مفید واقع شده باشد. شما می توانید جهت خرید دلستر به سایت آوان مال مراجعه کنید
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
4 پاسخ
مقاله جالبی بود ممنون
ممنون از شما
سلام مقاله خیلی مفیدی بود.
خوشحالیم که راضی بودید