اگر در تلاش هستید غذاهای سالم و مفید بخورید، سالادها گزینه بسیار پر فایدهای هستند. اما اگر به تنهایی مصرف شوند، احتمالا طعم خوبی نخواهند داشت. در حالی که استفاده از سسهایی متنوع، طعم بینظیری به سالاد میدهد. سسهای مختلفی در بازار وجود دارد؛ اما مسلما این سسها بهاندازه سسهای خانگی سالم نیستند. با نگاهی به لیست ترکیبات و جدول تغذیهای این سسها متوجه خواهید شد که بسیاری از آنها رنگهای مصنوعی، طعم دهندهها، قند و نمک بیشتری از آنچه که لازم است، در خود دارند و در نتیجه معمولا دارای کالری بالایی نیز هستند. قرار است در این پست از مجله آوان مال با دستور تهیه سس سالاد بیشتر آشنا شویم.
11 سس خوشمزه برای سالاد
ما در این مطلب تعدادی از سس سالادهای خوشمزه و آسان را برای شما قرار دادهایم که اگر یک بار آنها را تهیه کرده و از طعمهای شگفتانگیز آنها با خبر شوید، دیگر نیازی ندارید که در قفسه سوپرمارکتها به دنبال سس مورد علاقهتان بگردید.
تمامی ۱+۱۰ دستورالعملی که در ادامه به آن میپردازیم، از موادی تهیه میشوند که به راحتی در دسترس هستند. در دستورهایی که از سبزیجات استفاده میشود، میتوان از سبزیجات خشک یا تازه استفاده کرد. اگر در تهیه سس سالاد از مواد تازه استفاده میکنید، میتوانید سس خود را در طی 15 تا 30 دقیقه استفاده کنید؛ ولی اگر از مواد کاملاً خشک استفاده میکنید، بهتر است 2 ساعت منتظر باشید تا طعمها به خوبی توسعه پیدا کنند.
سس عسل و خردل
سس عسل و خردل یک سس بینالمللی مشهور است که دارای طعم شیرین و تند است. این سس به عنوان سس سالاد و چاشنی در سبزیجات بخارپز، مرغ، ماهی و گوشت استفاده میشود.
طرز تهیه سس سالاد عسل و خردل
دستور تهیه: در یک کاسه مناسب، خردل، سرکه، عسل و نمک را با هم مخلوط کنید. روغن را به تدریج در حین هم زدن اضافه کنید تا سس خامهای شود. در یخچال نگهداری کنید و حداکثر ۳ روز از آن استفاده کنید. شما میتوانید از انواع روغنهای گیاهی، برای تهیه این سس استفاده کنید؛ اما استفاده از روغن زیتون به دلیل فوائد و طعم ویژه آن توصیه میشود.
• اگر تمایل دارید که سس، بافت خامهای تری پیدا کند بخشی از روغن را با مایونز یا ماست یونانی جایگزین کنید.
• اضافه کردن سیر طعم سس شما را ویژهتر خواهد کرد.
• اگر به طعمهای تند و اسپایسی علاقه دارید کمی فلفل قرمز اضافه کنید.
سس ایتالیایی
با این سس که به راحتی تهیه میشود، سالاد خود را خوش مزه و طعم دار کنید. این سس سرشار از گیاهان است و عطر و طعم مطبوعی دارد.
دستور تهیه: مواد اولیه لازم برای تهیه این سس، شامل: روغن زیتون، سرکه سفید، جعفری تازه خرد شده، آب لیمو، سیر خردشده، ریحان خشک، فلفل قرمز خرد شده خشک و پونه کوهی خشک است.
همه مواد را در یک کاسه بریزید. با نمک و فلفل طعم دار کنید و در یخچال نگهداری کنید و طی ۲۴ ساعت آینده از آن استفاده کنید
• اگر به طعم شیرین سسهای ایتالیایی موجود در بازار علاقه دارید، کمی عسل به دستور اضافه نمایید.
• افزودن مقداری پنیر پارمزان، سبب ایجاد طعم آجیلی دلنشینی در سس سالاد شما خواهد شد.
سس بالزامیک وینگرت
این سس سالاد یک ترکیب بی نظیر از طعم شور و شیرین است و طعم بی نهایت لذیذی را به سالاد شما خواهد داد. اما خود را محدود به استفاده آن تنها بر روی سالاد نکنید. استفاده از این سس برای مزه دار کردن مرغ، گوشت، ماهی و میگو طعم بینظیری به آنها خواهد داد. همچنین برای مصرف با سبزیجات تفت داده شده فوقالعاده است.
مواد اولیه لازم برای تهیه سس سالاد بالزامیک وینگرت
دستور تهیه: مواد لازم شامل: روغن زیتون بکر، سرکه بالزامیک (سرکه با کیفیت مهمترین نکته در تهیه این سس است)، خردل، سیر تازه خرد شده، شربت افرا (یا عسل) برای طعم دادن، نمک و فلفل است.
مواد را در یک کاسه کوچک بریزید و مخلوط کنید و فوراً سرو کنید، یا حداکثر ۱ هفته در یک ظرف بسته نگهداری کنید.
• با افزودن کمی سس مایونز یا ماست یونانی میتوانید به سس بافت خامهای بدهید.
• افزودن کمی آب لیمو به آن طعم ترشی مطلوبی خواهد داد.
• پنیر پارمزان رنده شده برای افزودن طعم پنیری بسیار عالیست.
• اگر به طعمهای گیاهی علاقه دارید افزودن آویشن کوهی را نیز امتحان کنید.
سس سیر و ماست
این دستورالعمل سس سالاد ماست یونانی، سالم، خامهای و سرشار از طعم است و بهتر از هر سس آمادهای که از بیرون خریدهاید، بر روی سالادها، سبزیجات تفت داده و حتی روی گوشت، خوشمزه است.
روش تهیه: ماست یونانی، سیر، آب لیمو، روغن زیتون (مایونز)، نمک، فلفل و شوید تازه خرد شده را در یک ظرف مناسب ریخته و هم میزنیم تا سس یکنواختی حاصل شود.
• به جای شوید میتوانید از نعنا، جعفری یا رزماری هم استفاده کنید.
سس لیمو و آواکادو
این سس بافت خامهای، حس تازگی و طعم دلنشینی را به سالاد شما خواهد داد و همچنین یک دیپ خوشمزه برای سبزیجات تازه است. آواکادو منبع عالی چربیهای اشباع نشده قلب است و ممکن است به بالا بردن سطح کلسترول خون بدن شما کمک کند.
دستور تهیه: برای آماده کردن این سس بی نظیر به آواکادو، ماست یونانی ساده، شیر بادام، برگ گشنیز، پودر سیر، نمک دریا و آب لیموترش نیاز داریم. ابتدا آواکادو را پوست گیری و خرد کنید سپس به همراه سایر مواد در مخلوط کن ترکیب کنید. اگر غلظت آن زیاد است، مقداری شیر بادام اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.
سس رنچ
اگر شما از طرفداران سس مایونز هستید، این سس برای شما مناسب و دلچسب خواهد بود.
دستور تهیه: سس مایونز، خامه ترش یا کره، پیاز خشک، جعفری خشک، تره خشک، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل سیاه تازه خرد شده را در یک کاسه بریزید و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند هم بزنید. به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید و سپس سرو کنید.
سس تاهینی
این سس با طعم منحصر به فردی که دارد، میتواند به عنوان سس سالادهای سبز، سالادهای ماکارونی، سبزیجات بو داده یا سیب زمینی پخته و همچنین با انواع دهندهها استفاده شود.
دستور تهیه: برای تهیه این سس ارده، آب لیمو تازه، آب گرم، سیر، زیره، نمک، فلفل سیاه تازه خرد شده، فلفل قرمز و (شیرین کننده اختیاری: شربت افرا یا عسل) را در یک کاسه هم بزنید تا یکنواخت شود. اگر میخواهید کمیغلظت آن کاهش یابد، کمیآب به مواد اضافه کنید. فوراً سرو کنید، یا حداکثر ۱ هفته در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید
• میتوان از گشنیز تازه در ترکیبات استفاده کرد.
• با حذف زیره و جایگزین کردن آن با ریحان نیز سس شما طعم دلنشینی پیدا خواهد کرد.
سس لیمو خشخاش
این سس ساده به قدری جذابیت دارد که وقتی آن را در یخچال خود داشته باشید، بی شک تمایل پیدا میکنید که یک سالاد آماده کنید. البته پیشنهاد میکنم این سس خوشمزه را روی سبزیجات پخته یا سیب زمینی پخته هم امتحان کنید.
دستور تهیه: روغن زیتون فوق بکر، آب لیمو تازه، خردل، عسل و تخم خشخاش را درون یک شیشه قرار داده و با شدت تکان دهید. برای بدست آوردن امولسیون خوب، میتوانید از یک مخلوط کن نیز استفاده کنید. این سس تا ۲ هفته در یخچال قابل نگهداری است.
• به جای لیمو از سایر مرکبات مانند: گریپفروت یا پرتقال نیز میتوان استفاده کرد.
• با افزودن کره یا خامه ترش، سس شما بافت کرمی پیدا میکند.
سس سالاد یونانی
سس یونانی بسیار ساده و مناسب برای سالادها است. این سس دارای طعمهای متنوع و ملایمی است و سالاد شما را سنگین نمیکند.
روش تهیه: مواد لازم برای این سس شامل: روغن زیتون فوق بکر، سرکه، آب لیمو، خردل و پونه کوهی (سبزی اصلی طعم دهنده به این سس است که کاربرد آن در غذاهای یونانی بسیار رایج است) است. برای تهیه این سس به سادگی مواد آن را در یک ظرف ریخته و هم بزنید.
• برای اینکه روغن و سرکه به خوبی ترکیب شود، از ظرف بزرگ استفاده کنید و روغن را کم کم اضافه کنید.
سس انبه
تهیه سس انبه سریع و آسان است. این سس برای تابستان مناسب است؛ خیلی شیرین نیست و دارای طعم تازه و میوهای است که هر سالادی را زنده میکند.
دستور تهیه: ابتدا انبهها را پوست بگیرید و خرد کنید. قطعات انبه را به همراه عسل، آب لیمو، نمک و فلفل به غذاساز خود اضافه کنید. سپس کم کم روغن زیتون را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکنواخت شود. این سس چند روز در یخچال قابل نگهداری است.
سس گشنیز لیمو
این سس رنگ و عطر دل نشینی دارد و علاوه بر استفاده به عنوان سس سالاد به عنوان طعم دهنده به مرغ و ماهی نیز کاربرد دارد. همچنین کالری پایینی داشته و برای سلامتی مفید است.
دستور تهیه: روغن زیتون، آب لیمو، گشنیز تازه خرد شده، سیر، شربت افرا یا عسل، نمک دریا، فلفل و تخم گشنیز را درون مخلوطکن بریزید و هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند.
مشخصات یک سس سالاد خوشمزه
سس سالاد خوب، سسی است که ترکیبی از طعمها و بافتهای مختلفی را در خود داشته باشد و در عین حال بتواند به خوبی سالاد را پوشش دهد. بدون تردید طرفداران سبزیجات ممکن است با یک سس معمولی راضی شوند ولی افرادی که علاقه زیادی به سبزیجات را باید با یک سس سالاد شگفتانگیز به خوردن سالاد تشویق کنید، پس سس شما باید طعمهای متنوع و ظاهری دل شگفتانگیز داشته باشد. یادگیری نحوه تهیه سسهای سالاد متنوع یک مهارت فوقالعاده مفید است و بهترین بخش آن این است که شما میتوانید طعم سس را کاملا براساس ذائقه خود انتخاب کنید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!