مرزه دسته از گروه نعناع است و بومی اروپای شرقی است. این گیاه یک تا دو ساله است و طعم تندی دارد. گیاه خوشبو و خوش طعم مرزه یکی از گیاهان محبوبی است که به طور گسترده در غذاهای اروپایی و آمریکای شرقی به کار گرفته میشود. از لحاظ گیاه شناسی، این گیاه سالانه، متعلق به خانوادهی نعناع بوده و از لحاظ علمی نیز به عنوان Satureja hortensis شناخته شده است. مرزه که از گیاهان خانواده نعناع به شمار میرود، در فاصله ماههای تیر تا شهریور در ایران به گل مینشیند. این گیاه در کنار مصارف غذایی که دارد دارای خواص دارویی بی شماری نیز هست که در ادامه به بررسی آن ها میپردازیم.
ارزش غذایی
این گیاه سرشار از، آنتی اکسیدان، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم ، سدیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم و آب است.
از آن جایی که مرزه سرشار از آنتی اکسیدان است ، مصرف مرزه سلول های شما را از آسیب روزانه مانند قرار گرفتن در معرض استرس، آلودگی، سیگار کشیدن، تشعشعات و برخی مواد شیمیایی و همچنین رادیکال های آزاد که منجر به پیری می شوند محافظت می کنند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.