برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

15 نکته برای مدیریت مالی خانواده

مدیریت مالی خانواده
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

فهرست مطالب

مقدمه

خانواده یک گروه انسانی است که بخشی از یک جامعه را تشکیل می­دهد. این گروه درکنار باقی احتیاجات به بقا و دوام نیاز دارد. یکی از عوامل مهم برای حفظ و بالندگی یک خانواده، مدیریت مالی آن است. مدیریت مالی خانواده با همکاری و در کنار همه‌­ی اعضاء، باعث می­‌شود این شم مدیریتی به فرزندان منتقل شود و آن‌ها هم در آینده به خوبی هزینه را به سمتی که می­‌خواهند هدایت کنند. همه­‌ی خانواده­‌ها به مدیریت مالی احتیاج دارند اما در بعضی مواقع مانند دوران رکود اقتصادی که امروز گریبان گیر مردم عزیز کشورمان است؛ این قضیه مهم‌­تر تلقی می­‌شود. در این متن با 15 نکته­‌ی ساده و کارآمد برای کاهش هزینه­‌های خانواده آشنا خواهیم شد.

لزوم مدیریت مالی در خانواده

وقتی حرف از خانواده به میان می‌­آید یعنی یک گروه که از دو یا چند نفر تشکیل شده است. این گروه که بخشی از اجتماع محسوب می­‌شود، رهبر یا رهبرانی دارد تا خانواده را راهنمایی کند و سرپرستی امور را به دست بگیرد. بنا به شرایط مختلف، سرپرست خانوار می­تواند پدر، مادر یا یکی از فرزندان باشد. این لزوماً به این معنی نیست که باقی افراد در تأمین هزینه‌­های خود اقدامی انجام نمی­‌دهند یا استقلال ندارند.

عکس 15 نکته برای مدیریت مالی خانواده

کسب درآمد برای شخصیت هر فردی لازم است و به اعتماد به نفس و پرورش او کمک می­‌کند. اما معمولاً تأمین نیازهای بنیادین و اصلی خانواده که همه در آن سهیم هستند بر عهده­‌ی سرپرست خانوار است. از آنجایی که بخش اصلی این امر بر دوش یک نفر است طبیعتاً او باید قدرت کنترل و مدیریت هزینه­‌ها را داشته باشد یا کسب کند. او اکنون باید به جز خود، به افراد گروه هم نگاه کند و نیازها و خواسته­‌های باقی افراد را هم در نظر بگیرد. همچنین خانواده مانند گروه­های موقتی نیست، خانواده در طول زمان قوام دارد و در آینده هم خانواده محسوب می­‌شود. در نتیجه سرپرست خانوار باید آینده­‌نگر باشد تا گستره‌­ی دید خود را وسیع­تر کند. مدیریت مالی یکی از کارهایی است که در این مواقع به کمک افراد می­‌آید. مدیریت مالی، مقدار ورودی درآمد و خروجی خرج شده را کنترل می­‌کند و برای مقدار آن برنامه­‌ریزی می­‌کند. پس انداز برای آینده همانطور که ذکر شد به مبحث آینده­‌نگری خانواده بازمی­‌گردد.

فواید مدیریت مالی خانواده

در هیچ زمانی کار کردن برای کسب درآمد کار راحت و دل­خواهی نبوده است؛ در نتیجه درآمد و یا دست‌آورد همیشه با ارزش تلقی می‌­شده است. جدا از هر مدیریت و حسابرسی­، دانستن ارزش آنچه که به دست آمده یکی از ضروریات برای هر فرد است. با دانستن ارزش چیزی که به دست آمده، زحمتی که در قبال آن انجام شده فراموش نمی­‌شود و آن را بدون ­منت نمی­‌کند. هنگام خرج کردن مقداری پول تصمیمات عاقلانه‌تر گرفته می­‌شوند و همچنین لذت مالکیت بیشتر حس خواهد شد. مدیریت مالی خانواده در کنار آینده­‌نگری می­تواند خانواده را در مواجهه با عوامل پیش‌بینی نشده محافظت کند. انواع بیماری­‌ها و عمل­‌های جراحی، تصادف­‌ها، جشن­‌ها، از دست دادن شغل و گزینه­‌های پرهزینه­‌تر برای تکمیل تحصیل فرزندان از این نوع هستند. به هر حال زندگی فقط امروز نیست و فرزندان برای ساختن آینده­‌ی تحصیلی یا سرمایه­‌ی شغلی در ابتدا به کمک والدین یا بزرگ­ترهای خود نیاز دارند.

15 نکته برای کاهش هزینه‌های خانواده: از خرید عمده تا نرم افزار حسابداری خانگی

مدیریت مالی

1-برای هر چیزی بودجه­‌ای تعیین کنید. داشتن سقف هزینه برای خرید می‌­تواند علاوه بر نظم دادن به ذهن شما هنگام خرید، هزینه را کنترل کند و باعث شود هنگام خرید هیجانی برخورد نکنید.

2- به فرزندان خود مدیریت مالی را بیاموزید. کودکان محدوده‌­ی انعطاف­‌پذیری کمی در مواجهه با خواسته­‌هایشان دارند، اما با یاد دادن منطقی و تدریجی آموزه­‌ها، آن‌ها را فردی بار می­آورید تا ارزش پول به دست آمده را بدانند و آن را عقلانی و سنجیده خرج کنند.

3- غذای خود را درون منزل بپزید و میل کنید. تنوع و معاشرت در محیط­‌های مختلف جامعه یکی از لزومات روحیه و شخصیت است اما در محیط خانه هم مواد اولیه­‌ی مطمئن­‌تری استفاده می­‌شوند و هم نحوه­‌ی طبخ مورد اعتمادتر است و هم هزینه­‌ی کمتری برای خانواده به همراه دارد.

4- اگر موقعیت کاشت سبزیجات و میوه­ را دارید این فرصت را از خود و خانواده دریغ نکنید. علاوه بر حس خوبی که طبیعت به شما القا می­‌کند، شما را از مواد سموم شیمیایی مضر دور نگه می­دارد و محصول سلامت­‌تری را نسبت به محصولات پیوندی و هورمونی به شما می­دهد. حتی کاشتن کمترین مقدار سبزیجات هم در کاهش هزینه به شما کمک می­کند و با پول در نظر گرفته ­شده­ی آن می­توانید کار دیگری انجام دهید. لازم نیست یک باغ یا گلخانه­ی وسیع داشته باشید؛ شما یک خانواده دارید و نیاز یک خانواده به آن سبزی، میزان بسیار محدودتری نسبت به مقدار تولید یک گلخانه و یا مزرعه است.

عکس 15 نکته برای مدیریت مالی خانواده

کاشتن نعنا در منزل برای کاهش هزینه‌های خانواده

5- تا حد امکان از مزی‌ت­های دانشجویی و دانش‌­آموزی استفاده کنید. در مواردی مانند حمل و نقل عمومی یا بلیط ورود به موزه‌­ها، در بسیاری از مناطق، تخفیف دانشجویی و دانش‌آموزی در نظر گرفته شده است. می­‌توانید با پرسیدن سوال این شانس را داشته باشید تا از این تخفیف‌ها بهره­‌مند شوید و به کاهش هزینه‌های خانواده کمک کنید.

6- برای خرید کالا حتماً لزومی ندارد دنبال کالاهای برند، لوکس و یا گران قیمت بروید. می­‌توانید کالاهای دیگری را هم امتحان کنید که مارک چندان معروفی ندارند یا برند معتبری آن‌ها را تولید نکرده باشد.

7- از اپلیکیشن­‌های مدیریت هزینه و نرم افزارهای حسابداری خانگی استفاده کنید. این اپلیکیشن­‌ها می­توانند مانند یک کیف پول دیجیتال برای شما عمل کنند. ابتدا برای آن‌ها مقداری ورودی و خروجی تعریف می­کنید؛ سپس با وارد کردن اسم و مقدار هزینه‌­هایتان لیستی از اقلامی که خریده‌اید یا پو‌ل­‌هایی که خرج کرد‌ه‌­اید درست می‌­کند. این لیست می‌­تواند شامل انواع مالیت­‌ها، کلاس‌های فرزندان، انواع خرید، قرض­‌ها، قسط­‌ها و موارد دیگر باشد؛ چیزی را از قلم نیندازید. با این روش تاریخچه­‌ی خرج کردن شما جلوی چشمانتان است. بعد از دیدن این لیست ممکن است تازه متوجه شوید که متقبل چه هزینه­‌های غیر ضروری­ می­‌شوید.

عکس 15 نکته برای مدیریت مالی خانواده

8- خرید عمده را فراموش نکنید. با استفاده از اپلیکیشن­‌های مدیریت مالی و تهیه­‌ی یک لیست می­‌توانید نیازهای خود را بشناسید. این شناختن شامل کیفیت ضرورت خرید و تعداد آن است. با دانستن این معیارها، می­‌توانید هر چند وقت یک بار برای خرید عمده سراغ عمده فروشی­‌ها بروید. همیشه در خرید عمده قیمت هر کدام از اقلام پایین می­‌آید؛ در نتیجه این به نفع شما است. ممکن است ابتدا فکر کنید برای خرید عمده نیاز به پول بیشتری نسبت به خرید جزئی دارید، اما این نکته را فراموش نکنید که نهایتاً این قضیه به نفع شما تمام می­‌شود و همان مقدار جنس با هزینه­‌ی کمتری به دست می­‌آید.

9- اگر در برهه­‌ای خاص در زندگی خود قرار دارید یا با بحران اقتصادی رو­به­‌رو هستید، تفریحات خود را محدود کنید یا تغییر دهید. برای آخر هفته­‌ها تفریحات کم ­هزینه­‌تری برای خود بچینید و کیفیت غیرمادی دیگری به آن‌ها بدهید. اگر قرار است به سفر کوچکی بروید بیشتر اقلام را از منزل با خود ببرید.

عکس 15 نکته برای مدیریت مالی خانواده

بردن اقلام خوراکی با خود برای کاهش هزینه در سفر

10- صرفه­‌جویی در مصرف انرژی و آب را در نظر بگیرید. این مورد علاوه بر کاهش هزینه­‌ی خانواده به محیط زیست هم کمک خواهد کرد. حواس خود را به زمان روشن ماندن وسایل برقی یا ماندن بی‌­دلیل دوشاخه­‌ی آن‌ها در پریز جمع کنید. در فصل­‌های سرد می­توان با پوشش بیشتر از سرما دور ماند. نیازی نیست درجه­‌ی وسایل گرمایشی را تا بیشترین حد بالا ببرید، پوشیدن یک لباس گرم­تر یا یک لایه لباس بیشتر می­تواند دمای بدن شما را حفظ کند. علاوه بر این سعی کنید حس زمستان و سرما را در فیزیک و روان خود دوست داشته باشید، این شرایط مدت محدودی در سال اتفاق می­افتد. به هر حال تابستان با زمستان باید فرقی داشته باشد!

11- اگر اشتراکاتی دارید که از آن‌ها استفاده­ نمی­‌کنید آن‌ها را لغو کنید. این اشتراک می­‌تواند شامل انواع مجله، سایت­‌های خدماتی، بسته‌­های اینترنتی و دیگر موارد باشد.

12- برای هزینه­‌های ضروری و غیرضروری تفکیک قائل شوید. در دوران­‌ها و ماه­‌هایی که با نگرانی می­‌گذرانید از هزینه­‌های غیر ضروری صرف نظر کنید.

13- ممکن است کالای ارزان قیمت برای کاهش هزینه به نظر شما گزینه­‌ی خوبی بیاید اما در مواردی که معیار کیفیت محصول اهمیت دارد، دوام و عمر مفید کالا مهم­‌تر است تا نیاز به تعویض مدام آن نباشد. یک ضرب­‌المثل بریتانیایی می­‌گوید:« من آنقدر پولدار نیستم که کفش ارزان قیمت بپوشم.»

14- از کارت­‌های اعتباری جداگانه برای خریدها و مخارج استفاده کنید تا آمار و ارقام هزینه­‌ها را بهتر در دست داشته باشید.

15- در آخر روحیه‌­ی خود را حفظ کنید، نگرانی­ را وارد محیط خانواده نکنید و غم را به فرزندان کوچک انتقال ندهید. به آن‌ها نگویید که نمی­توانید هزینه­‌های غیر ضروری را انجام دهید چون پول کافی ندارید، بلکه به آن‌ها بگویید این هزینه را نمی­‌توانید بکنید چون لازم نیست، منطقی نیست و ارزش صرف پول را ندارد.

بحث فقط بحران نیست!

مدیریت مالی لزوماً در مواقع بحران انجام نمی­‌شود. مواردی هم هست که برای هدف­‌های بزرگتر نیاز به کاهش هزینه­‌ی خانواده است تا با پول کنار گذاشته شده کار مد نظر را انجام داد. سرپرست خانوار در هر خانواده­ای با هر جمعیتی، با دید وسیع خود این موارد را هم در نظر دارد تا بر اساس اولویت، مدیریت مالی را انجام دهد.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال