سرامیک حمام و سرویس بهداشتی، تمیز؛ مثل روز اول!
با توجه به اینکه تقریبا سرویس بهداشتی و حمام همه ساختمانها اعم از خانههای مسکونی، هتل، رستوران، استخر، باشگاهها و یا… از سرامیک ساخته شده است و هر کدام به نوع خود به دلیل استفاده مکرر دیر یا زود کثیف میشوند، به همین دلیل برای حفظ بهداشت، پاکیزه بودنشان از اهمیت ویژهای برخوردار است. در ادامه به دلیل استفاده از سرامیک در سرویسهای بهداشتی، چند ماده شوینده و نحوه تمیز کردن سطوح اشاره میکنیم.
دلیل استفاده از سرامیک در سرویسهای بهداشتی چیست؟
سرامیک ماده محبوبی است که به خاطر ویژگیهای کاربردی و زیبایی شناختی در سراسر جهان، به خصوص در سرویسهای بهداشتی استفاده میشود. یکی از ویژگیهای سرامیک ضد آب بودن آن است. کاشیهای سرامیکی لعابدار، دارای یک لایه محافظتی هستند که آب و لکهها به آن نفوذ نمیکنند به همین علت است که ما تنها به فکر تمیز کردن سطح آنها هستیم. به دلیل اینکه سرامیک در همه سرویسهای بهداشتی استفاده میشود، انواع مواد شوینده برای تمیز کردن سطح آن ساخته شده و به راحتی قابل دسترس است. بادوام بودن و داشتن مقاومت بالا یکی دیگر از ویژگیهای سرامیک است که اگر به عنوان کفپوش نیز استفاده شود به نسبت کفپوش های دیگر به دلیل استفاده روزمره، احتمال شکستن آن بسیار کم است و ساییده نمیشود و اگر حرفهای نصب شود و به درستی نگهداری گردد، 10 تا 20 سال عمر میکند. همچنین سرامیک از لحاظ قیمت مقرون به صرفه است و از لحاظ طرح و رنگ تنوع زیادی دارد.
چه مواردی را برای تهیه ماده شوینده در نظر بگیریم؟
برای خانمهای خانهدار یا کسانی که در هتل، استخر و یا کافهها و مکانهایی که در آن رفت و آمد زیاد است کار میکنند انتخاب ماده شویندهای که علاوه بر پاک کردن لکهها و تمیز کردن سطوح سرویس بهداشتی و حمام، مشکلی برای سلامتیشان ایجاد نکند و در عین حال حاصل کارشان محیطی تمیز و عاری از هر گونه لکه باشد، شاید یکی از مهمترین مواردی است که به آن توجه میکنند. با توجه به اینکه انواع و اقسام مواد شوینده وجود دارد و به دلیل اینکه بازار رقابتی در این بخش زیاد است، هر روز بر کیفیت آنها افزوده میشود این دلایل باعث شده حق انتخاب زیادی بین برندهای مختلف داشته باشیم و به راحتی از یک مغازه ماده شویندهای که نیاز داریم را پیدا کنیم و بتوانیم برای ضدعفونی و تمیز کردن لوازم و سرویسهای بهداشتی از آن استفاده کنیم. از طرفی دیگر روشهای سنتی نیز در بعضی موارد روش خوبی برای تمیز کردن سطوح هستند. به این نکته نیز باید توجه داشت که فرقی نمیکند مواد شوینده شیمیایی یا سنتی باشند، استفاده از دستکش هنگام شستشو با این مواد اهمیت زیادی دارد زیرا باعث جلوگیری از آسیب رساندن به پوست و خشک شدن آن میشود. همچنین اگر از ماده شوینده قوی استفاده میکنید استفاده از ماسک را نیز فراموش نکنید.
چگونه سرویس بهداشتی یا حمام را به خوبی تمیز کنیم؟
- آماده سازی برای تمیز کردن: قبل از هر چیز تمام وسایلی که در سرویس بهداشتی قرار دارد را بردارید. اگر کابینتی وجود دارد میتوانید آن را جابهجا کنید تا زیر آنها را نیز تمیز کنید.
- مقداری سفید کننده یا مواد ضد عفونی کننده در کاسه توالت بریزید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه در سطح بماند تا بتواند اثر بخش باشد. هنگام استفاده از مواد شوینده، تهویه سرویس را چک کنید تا از روشن بودن آن مطمئن شوید و همچنین اگر سرویس فرنگی دارید از باز ماندن درب آن اطمینان حاصل کنید. یکی از شویندههای شیمیایی که برای تمیز کردن کاسه توالت استفاده میشود جوهر نمک است که یک جرمزدای قوی است و به خوبی سطح را تمیز میکند. این ماده به سرامیک آسیبی نمیرساند ولی برای کسی که در حال استفاده از آن است میتواند مضراتی داشته باشد به همین دلیل است که برای استفاده از این ماده باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.
اگر بخواهید از این ماده شوینده استفاده کنید مقدار زمانی که باید در سطح بماند 5 دقیقه است، بعد از پنج دقیقه با فرچه و آب فراوان بشویید. همچنین شما میتوانید به جای ماده شیمیایی از یک روش قدیمی استفاده کنید. یک قاشق غذا خوری بکینگ پودر را به نسبت یک لیتری 25/75 در سرکه سفید و آب مخلوط کنید و از آن به عنوان تمیز کننده استفاده نمایید. در انتها به خاطر داشته باشید که هفتهای یک بار یا به فاصله چند روز، کاسه توالت را حتما با فرچه تمیز کنید تا دفعات بعد که میخواهید تمیز کاری اصلی را انجام دهید لکهها قدیمی نشده باشند و به راحتی تمیز شوند.
- برای ادامه کار با یک گردگیر گرد و غبارهای موجود را از دیگر سطحهای سرویس بهداشتی تمیز کنید تا برای مراحل بعدی، سطوح راحتتر پاک شوند.
- پودر تمیز کننده را در هر قسمتی از سرویس بهداشتی و یا حمام که کثیف شده است بپاشید و جاهایی که در آن آهک جمع شده است را کمی مرطوب کنید و سپس پودر را بپاشید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا به آرامی تکههای کثیف شل شوند؛ این موضوع کمک میکند راحتتر سطوح را تمیز کنید و نیازی به زحمت زیاد ندارد. اگر ماده شویندهای را برای اولین بار است که میخواهید استفاده کنید قبل از هر چیز حتما برچسب را بخوانید و اطمینان حاصل کنید که از محصول مناسبی استفاده خواهید کرد تا به سطحی که میخواهید تمیز کنید آسیبی وارد نشود. سپس در نقطهای مشخص آن را امتحان کنید. این کار به شما کمک میکند از عملکرد ماده شوینده مطمئن شوید. یک روش دیگر این است که به جای ماده شیمیایی به سطوح جوش شیرین بپاشید و سپس با سرکه اسپری کنید و بعد از 10 تا 15 دقیقه سرکه و جوش شیرین را با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.
نکاتی برای تمیز کردن سرویس بهداشتی
همانطور که قبلتر گفته شد هنگام شستشوی سینک سرویس بهداشتی یا وان حمام ابتدا تمام وسایل را از آن خارج کنید (مانند صابون، خمیر دندان، مسواک و …) سپس شروع به تمیز کردن آن نمایید. میتوانید از یک مسواک قدیمی برای شستشوی شیرها استفاده کنید تا زبالههای ریز را از آن در بیاورید. همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که دستمالی که در سطوح دیگر استفاده کردهاید برای سینک روشویی استفاده نکنید زیرا اگر میکروبی در دستمال وجود داشته باشد باعث انتشار آن شده و موجب بیماری میشود. برای تمیز کردن لکههای زنگ زده نیز که در سینک روشویی و یا وان حمام تشکیل میشود کافی است کمی خمیر دندان روی مسواک ریخته و سطح مورد نظر را تمیز کنید، بهتر است هر زمان لکههایی که نشان از زنگ زدگی هستند را مشاهده کردید سریع اقدام به پاک کردن آنها کنید زیر هر چه قدیمیتر شوند و بیشتر بمانند تمیز کردنشان سختتر شده و به راحتی از بین نخواهند رفت. بعد از استفاده کردن از مواد ضد عفونی کننده، از اسفنج برای خشک کردنشان استفاده کنید. بهتر است هنگام پاک کردن با اسفنج، حرکت دستتان دورانی و خلاف جهت عقربههای ساعت باشد؛ با این روش به تمام قسمتهای سینک دسترسی خواهید داشت و همه جا به صورت یکدست تمیز میشود.
علاوه بر مواد شوینده میتوان از خمیر دندان نیز برای تمیز کردن سینک سرویس بهداشتی استفاده کرد
- برای تمیز کردن حمام نیز، قسمت سردوش یکی دیگر از جاهایی است که به تمیز کردن نیاز دارد. اگر در شهری زندگی میکنید که آب مصرفی دارای سختی آب است، با نگاه کردن به سردوش متوجه خواهید شد که مواد معدنی آب جلوی منافذ دوش را بستهاند. برای تمیز کردن سردوش آن را جدا کرده و یک شب در محلول سرکه سفید که قبلا آن را گرم کردهاید بگذارید تا خیس شود. اما اگر سردوش قابل جدا شدن نیست، محلول سرکه را داخل کیسه پلاستیکی ریخته سپس آن را با یک نوار به سردوش به مدت یک تا دو ساعت ببندید. برای اطمینان از تمیز شدن منافذ، با یک سوزن آنها را امتحان کنید و بعد سردوش را با پارچه آغشته به سرکه تمیز کنید.
- یکی دیگر از جاهایی که نیاز به تمیزکردن دارد سقف سرویس بهداشتی است که شاید در آن کپک، لکه و یا موارد دیگر چسبیده باشد. برای تمیز کردن آن به نسبت مساوی آب و سرکه مخلوط کرده و به وسیله اسفنج تمیز کنید و یا از ماده شوینده مناسب استفاده کنید. بهتر است هنگام تمیز کردن سقف، عینک محافظ به چشم بزنید.
- آخرین مرحله تمیز کردن را برای کف سرویس بهداشتی یا حمام بگذارید تا اگر حین تمیز کردن مو یا گرد و خاکی ریخته شد، بتوانید در آخر به راحتی تمیز کنید و مجبور نباشید یک بار دیگر کارها را تکرار کنید. برای شروع، کف را جارو بزنید تا گرد و غبار و کثیفیهایی که هنگام تمیز کردن سقف و دیوارها به زمین ریخته شده است یک جا جمع شود. سپس با محلول سفید کننده کف پوش را به خوبی بشویید.
نتیجه گیری
در انتها، از دیگر مواردی که به عنوان شوینده میتوان از آن استفاده کرد نوشابه است؛ نوشابه را درون کاسه توالت خالی کنید و اجازه دهید 30 تا 60 دقیقه در سطح بماند؛ سپس محل مورد نظر را تمیز کنید تا نتیجه را مشاهده نمایید. همچنین از دهانشویه هم میتوان برای تمیز کردن سرویس بهداشتی یا سرامیک حمام استفاده کرد؛ یک چهارم فنجان از دهانشویه را در کاسه توالت ریخته و سپس بعد از نیم ساعت با فرچه تمیز کرده و آبکشی کنید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
6 پاسخ
سلام مقاله خیلی خوبی بود
سلام
خوشحالیم که راضی بودید.
مقاله خیلی مفیدی بود.
ممنون از شما
من که از نوشابه استفاه میکنم برای تمیز کردن سرامیک ها.
بسیار مقاله جامع و مفیدی بود