آیا شما هم برای نوشیدن آب استفاده از آب معدنی را به آب شهری ترجیح میدهید؟ آیا با مضرات آب معدنی آشنایی دارید؟ همانطور که میدانید آب یکی از حیاتیترین مواد موجود در طبیعت میباشد که بعد از اکسیژن نقش مهم و حیاتی در ادامه زندگی انسان، جانوران و حیوانات دارد. امروزه برای استفاده و دسترسی راحتتر به آب آشامیدنی کارخانههای مختلفی اقدام به تولید آبهای معدنی کردهاند و بسیاری از مردم با این فکر که آب معدنی از لحاظ بهداشتی و املاح موجود در آن از آب شهری غنیتر است، بنابراین مصرف آن را به آب شهری ترجیح میدهند.
اما جالب است بدانید که آب معدنی عوارض مختلفی دارد که میتواند در درازمدت سلامتی انسان را به خطر بیندازد. در ادامه میخواهیم در مورد عوارض مختلف آبهای معدنی اطلاعاتی را در خدمت شما عزیزان قرار دهیم. از این رو اگر شما نیز میخواهید با مضرات آب معدنی آشنا شوید، بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.
عوارض مختلف آب معدنی
از آنجایی که آبهای معدنی دارای ph بیشتری نسبت به آبهای معمولی هستند، بنابراین میزان اسید کربنیک آنها نیز بیشتر است و میتواند باعث بروز سکسکه، نفخ معده یا آسیب به مینای دندانها شود. از دیگر عوارض آب معدنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان با مصرف آبهای معدنی
همانطور که مشاهده کردهاید آبهای معدنی درون بطریهای مختلف بسته بندی میشوند که قرار دادن آنها در مقابل نور خورشید میتواند کیفیت آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به دلیل آن که تابیدن نور مستقیم خورشید بر روی این بطریها موجب جدا شدن مشتقات نفتی سازنده بطری و حل شدن آنها درون آب میشود، بنابراین نوشیدن این آب، احتمال ابتلا به سرطان را در افراد افزایش میدهد. چرا که ترکیبات شیمیایی موجود در بطریهای پلاستیکی تاثیر بسزایی را بر روی غدد چربی و لنفاوی میگذارند که به سبب آن در برخی از بافتهای بدن تومورهایی به وجود میآید.
یخ زدن آب در بطریها از دیگر مضرات آب معدنی میباشد.
از آنجایی که هم اکنون در فصل تابستان قرار داریم، برخی افراد برای نوشیدنی آب خنک در بیرون از منزل بطریهای آب معدنی را درون فریزر قرار میدهند تا یخ بزند، در حالی که از مضرات آن بر روی سلامت بدن بیخبر هستند. به طور کلی طراحی بطریهای پلاستیکی به صورتی است که در صورت انجماد تغییراتی در پلیمرهای آن به وجود میآید و بدین منظور مواد مضری را وارد آب خواهند کرد.
از این رو باید از انجماد بطریهای آب معدنی خودداری کرد. چرا که این ظروف اصولا برای نگهداری آب در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد طراحی شده است و به عبارتی این بطریها مناسب نگهداری در شرایط سرد و خنک هستند نه شرایط انجماد.
احتمال افزایش ورود مواد شیمیایی به بدن با استفاده از آب جوش در بطریهای آب معدنی
همانطور که در بالا اشاره شد، بطریهای آب معدنی برای نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد طراحی شده اند، بنابراین به هیچ عنوان نباید آنها را از آب جوش پر کرد. چرا که ریختن آب جوش به داخل این بطریها میتواند احتمال ورود مواد شیمیایی به بدن را تا ۷۰ درصد افزایش دهد.
از آنجایی که قرار گیری این بطریها در معرض آب جوش، مواد شیمیایی مضر آن را دو برابر حالت معمولی آزاد میکند بنابراین مصرف دائم آن میتواند موجب تولد نوزادانی با ناتوانیها و مشکلات پیشرفته شود.
مضرات آب معدنی برای کودکان
اگر در خانه خود کودکی دارید بهتر است که همواره از دادن آب معدنی به آنها خودداری نمایید. از آنجایی که این آب دارای ترکیبات و املاح بسیاری است، بنابراین مسمومیتهایی را در آنها به وجود میآورد. به خاطر آن که سایز کلیه کودکان کوچک بوده و نمیتوانند به راحتی املاح موجود در آب معدنی را هضم نمایند بنابراین مصرف آبهای معدنی برای کودک خطر ساز بوده و مضراتی را برای او به همراه میآورد.
مضرات آب معدنی برای کلیه
از آنجایی که آبهای معدنی سرشار از املاح هستند و سختی زیادی دارند، بنابراین مصرف آنها به بیماران کلیوی و افرادی که کلیههای سنگساز دارند توصیه نمیشود. چرا که مصرف این آب میتواند زمینه ایجاد سنگ کلیه برای آنها را فراهم نماید.
مضرات آب معدنی بر روی پوسیدگی دندان کودکان
پزشکان مصرف آب معدنی را دشمن سلامت دندان انسانها میدانند. از آنجایی که مقدار فلوراید موجود در آبهای معدنی در مقایسه با آبهای معمولی کم میباشد بنابراین مصرف آن میتواند زمینه ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان را بوجود آورد.
مضرات آب معدنی تاریخ گذشته
اگر تاکنون به بطری آب معدنی دقت کرده باشید، تاریخ انقضای روی آن را مشاهده کردهاید. آب معدنی نیز همانند دیگر مواد خوراکی دارای تاریخ انقضا میباشد که مصرف آب معدنیهای تاریخ گذشته میتواند مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ و غیره را برای افراد به وجود آورد. از این رو برای نگهداری بطری آب معدنی میبایست آنها را در محیط خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کرد.
سخن پایانی
از آنجایی که حدود هفتاد درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است، بنابراین باید روزانه حدود هشت لیوان آب مصرف شود. آب معدنی یکی از در دسترسترین آبهای آشامیدنی در هر مکان میباشد، اما همواره باید توجه داشت که در کنار فواید آن، مضراتی نیز دارد که به همین دلیل نباید آن را بیرویه مصرف کرد. بر طبق نکات گفته شده در بالا آب معدنی شرایط نگهداری ویژهای دارد که در صورت عدم رعایت، میتواند مشکلات مختلفی از جمله سرطان، تومور و … را برای افراد به وجود آورد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!