برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

دستمال میکروفایبر چیست و چه کاربردی دارد؟

دستمال میکروفایبر
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

فهرست مطالب

با پیشرفت دانش نسل بشر، اهمیت پاکیزگی بیش از پیش درک شد؛ به همین دلیل لوازم جدیدی در راستا کمک به تمیز کردن محیط اختراع و روانه بازار شد. دستمال میکروفایبر یکی از این لوازم است که با عنوان دستمال جادویی یا دستمال چند کاره به فروش می‌رسد. این دستمال‌ها  دوامی بیش از دستمال‌های عادی داشته و قابلیت جذبی خیره‌کننده دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به معرفی دستمال میکروفایبر پرداخته و به بیان کابردهای آن بپردازیم تا اگر قصد خرید دستمال کاغذی را داشتید خیلی راحت انتخاب کنید.

دستمال میکروفایبر چیست؟

میکروفایبر نام نوعی از الیاف مصنوعی است که قطری یک صدم موی انسان دارد. برای تولید این نوع خاص از الیاف، باید دو ماده پلی استر و پلی آمید را ترکیب کرد. در انواع دستمال‌های جادویی، درصد مختلفی از این دو ماده وجود دارد. میزان تراکم بافت این دستمال‌ها، قیمت و توانایی جذب آن‌ها را مشخص می‌کند.

تاریخچه دستمال‌ میکروفایبر

تاریخچه دستمال‌های به سال 1950 باز می‌گردد که شرکت‌های نساجی آزمایش بر روی الیاف پارچه‌های حاوی دنیر به شدت پایین را آغاز کردند. با وجود اینکه اولین آزمایشات بسیار موفقیت‌آمیز بود، اما به دلیل مشکلی در کنترل طول الیاف در آن دوره، کاربردهای مثبت این نوع از پارچه با محدودیت‌های زیادی روبه رو شد.

زمانی که کارخانه‌های نساجی از روش ریسندگی مذاب فاصله گرفته و به استفاده از پلیمرهای دو جزئی روی آوردند، اولین پیشرفت‌ها در زمینه پارچه‌های میکروفایبر رقم خورد. این نوع از پلیمر، نسبت به پلاستیک‌های حاوی تک مئولفه‌ها، محکم‌تر بوده و میزان شکستگی در زمان اکسترود کردن را کاهش می‌دهند.

تولید انبوه پارچه‌های میکروفایبر در سال 1960 میلادی و توسط شرکت ژاپنی تورای رقم خورد. دکتر میوشی اوکاموتوMiyoshi Okamoto)) و دستیارش دکتر تیوهیکو هیکوتا (Toyohiko Hikota)، به عنوان پدران این صنعت شناخته می‌شوند. شرکت تورای به تولید انبوه نوعی از پارچه های میکروفایبر حاوی سوییت بسیار ریز (اولترا سوییت) پرداخت که در زمان کمی به محبوبیتی بالا، رسید.

با وجود تمام این‌ها، استفاده از پارچه‌های میکروفایبر به جز اولترا سوییت، تا سال 1990 میلادی محدود بود. این بار شرکتی سوئدی به تولید پارچه‌های میکروفایبر از موادی دیگر روی آورد. خیلی زود این نوع از پارچه در زمینه تولید لباس و نظافت و صنعت، در سراسر اروپا محبوب شد. در نتیجه درست است که اولین بار شرکت تورای به تولید انبوه این پارچه دست زد، اما در صورت وجود نداشتن شرکت سوئدی، پارچه میکروفایبر به محبوبیت کنونی نمی‌رسید.

توانایی های دستمال جادویی

توانایی جذب بالا مایعات، دلیلی است که بانوان را به استفاده از دستمال‌های میکروفایبر تشویق می‌کند. این دستمال‌ها می‌توانند تا 99% باکتری‌ها و جرم سطوح را به خود جذب کرده و سطحی خشک و تمیز به کاربران تحویل می‌دهند. جالب است بدانید که ساختار دستمال‌های چند کاره، شکلی شبیه ستاره دارد؛ همین امر سبب می‌شود که گرد و غبار در بافت دستمال به دام افتاده و تا زمان شستن دستمال آزاد نشود.

دستمال‌های میکروفایبر دوستدار طبیعت بوده و برخلاف بسیاری از دستمال کاغذی‌ها، به سادگی تجزیه شده و به طبیعت برمی‌گردند؛ علاوه بر این، برای شستن دستمال‌های میکروفایبر نیازی به مواد شوینده نیست که این دستمال‌ها را به انتخابی مناسب برای افراد طبیعت دوست، تبدیل می‌کند. دستمال‌های جادویی می‌توانند 7 الی 8 برابر وزن خود مایعات جذب کرده و بدون بر جای گذاشتن ردی، به پاک کردن سطوح بپردازند.

از جمله کاربردهای دستمال جادویی می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد.

  • تمیز کردن ظروف استیل
  • تمیز کردن کابینت
  • تمیز کردن پیشخوان‌های گرانیت و مرمر
  • تمیز کردن وسایلی از جنس کروم، آیینه و پنجره
  • تمیز کردن وان حمام
  • گردگیری

ویژگی دیگر دستمال‌های میکروفایبر، عدم ایجاد خط و خش بر روی سطوح است که این دستمال را به انتخابی مناسب برای تمیز کردن ماشین بدل می‌کند. اگر دقت کرده‌باشید، از این دستمال‌ها برای پاک کردن لوازم عکاسی یا شیشه‌های عینک استفاده می‌شود تا با کم‌ترین میزان ممکن، آلودگی‌ها را از روی شیشه پاک کنند. از نقاط مثبت دیگر این دستمال‌ها می‌توان به ضد‌آلرژی بودن آن‌ها اشاره کرد. در صورتی که آلرژی یا حساسیت‌های پوستی دارید، استفاده از دستمال‌ها می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

پرز ندادن، ویژگی دیگر دستمال ‌های میکروفایبر

شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که دستمال‌های میکروفایبر بر خلاف دیگر دستمال‌ها پرز نمی‌دهند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که سطوح شیشه‌ای را تمیز کرده و برق بیندازید. الیاف میکروفایبر دارای بار مثبت الکتریکی و گرد و غبار دارای بار منفی هستند؛ به همین دلیل می‌توانید از این دستمال به صورت خشک نیز استفاده کنید.

روش تمیز کردن دستمال میکروفایبر

برای تمیز کردن دستمال‌های میکروفایبر، باید آن‌ها را با آب بشویید؛ با این‌کار تمام گرد و غبار و آلودگی‌های جذب شده به دستمال، تمیز شده و دستمال دوباره آماده استفاده می‌شود. در صورت نیاز به شستشوی بیشتر، می‌توانید از شوینده‌ای ملایم به همراه آب ولرم استفاده کنید. از ریختن نرم‌کننده یا سفیدکننده بر روی دستمال‌های میکروفایبر به شدت خودداری کنید.

در صورتی که بسیار از دستمال‌های جادویی استفاده می‌کنید، هر هفته شستن آن‌ها می‌تواند کار درستی باشد. نکته قابل توجه در زمان شستشوی دستمال‌های چند کاره، جدا شستن آن‌ها از دیگر حوله‌ها است؛ چراکه با این کار ممکن است کیفیت آن‌ها تغییر کند.

روش استفاده از دستمال جادویی

استفاده از دستمال‌های جادویی، راه و روش مخصوص به خود را دارد. برای این کار ابتدا دستمال را از وسط تا کرده و در هر بار استفاده از یک سمت آن استفاده کنید؛ سپس دوباره دستمال را تا کرده و به کار خود ادامه دهید. توجه داشته‌باشید که برای گردگیری سطوح از دستمال به صورت خشک و برای رفع لک، قدری آن را مرطوب کنید.

انواع دستمال های میکروفایبر

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، انواع مختلفی از دستمال‌های میکروفایبر وجود دارد. در این بخش قصد داریم تا شما را با انواع دستمال‌های میکروفایبر آشنا کنیم.

  • دستمال میکروفایبر برای استفاده عمومی: این دستمال‌ از 80% پلی استر و 20% پلی آمید تشکل شده‌است. از این دستمال‌ برای تمیز کردن قسمت‌های داخلی درها، فضای داخلی ماشین، چرخ‌ها، اگزوز و پنجره‌ها استفاده می‌شود.
  • دستمال میکروفایبر ایمن: این دستمال از 75% پلی استر و 15% پلی آمید تشکیل شده‌است. از این دستمال‌ها برای واکس زدن یا برق انداختن اشیاء استفاده می‌شود.
  • دستمال میکروفایبر نرم: این دستمال از 75% پلی استر و 15% پلی آمید تشکیل شده‌است. مورد استفاده آن تمیز کردن سطوح حساس می‌باشد.
  • دستمال میکروفایبر ایمن‌تر: این دستمال بافتی نرم‌تر از دستمال میکروفایبر ایمن داشته و برای پاک کردن تمام سطوح به کار می‌رود.
  • دستمال میکروفایبر مخصوص شیشه: این دستمال‌ از 80% پلی استر و 20% پلی آمید تشکل شده‌است. قابلیت جذب بالا این دستمال سبب شده تا برای تمیز کردن شیشه عالی باشد.
  • دستمال میکروفایبر جاذب: این دستمال از 75% پلی استر و 25% پلی آمید تشکیل شده‌است. قابلیت جذب خیره‌کننده این دستمال سبب شده تا کاربردهای بسیاری داشته‌باشد.
  • میکروفایبر بافت تخت Flat-weave microfibre)): این پارچه یکی از بادوام‌ترین انواع پارچه‌های میکروفایبر به شمار رفته و از آن در تولید لباس استفاده می‌شود.
  • میکروفایبر بافت شکافی Split-weave microfibre)): این پارچه از بافتی نرم برخوردار است اما در زمان لمس، به پوست می‌چسبد.
  • میکرو مودال Micromodal)): این نوع از پارچه نرم‌تر و ظریف‌تر از مودال سنتی بوده اما در مقایسه با دیگر منسوجات میکروفیبر پلی استر و پلی آمید، میکرو مودال انعطاف‌پذیری بیشتر و دوام کم‌تری دارد.
  • اولترا سوییت Ultrasuede)): این پارچه رقیب اصلی چرم سوئیت به شمار می‌رود.
  • پرولن Prolen)): این نوع از پارچه نرم‌تر از منسوجات میکروفیبر پلی استرو پلی آمید است و می‌تواند کشش بالا یا پایین را تحمل کند.
  • تری میکروفایبر (پارچه حوله‌ای میکروفایبر): از این نوع پارچه برای ساخت حوله استفاده می‌شود.
  • میکرو فایبر بافت وافل: این نوع از پارچه مناسب پاک کردن شیشه هستند.
  • میکروفایبر شنیل Chenille microfibre)): از این نوع پارچه برای تولید اسفنج‌ها و دستکش‌های شستشوی خودرو استفاده می‌شود.
  • میکرو فایبر سوییت Suede microfibre)): از این نوع پارچه برای لباس‌ها، لوازم جانبی و وسایل منزل استفاده می‌شود.

کاربردهای بینظیر دستمال‌ های میکروفایبر

در این بخش قصد داریم به قابلیت‌هایی اشاره کنیم که دستمال‌های میکروفایبر در آن‌ها بهترین هستند.

تمیز کردن تلفن همراه

به دلیل استفاده زیاد، تلفن همراه یکی از آلوده‌ترین اشیاء موجود در اطراف شما به شمار می‌رود. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که گوشی همراه‌تان توسط باکتری‌ها پوشیده شده‌است. با استفاده از دستمال‌ میکروفایبر خشک می‌توانید به سادگی تلفن خود را از تمام آلودگی‌ها پاک کنید.

جمع کردن مایعات

جمع کردن مایعات یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت دستمال‌های میکروفایبر به شمار می‌رود. این دستمال‌ها می‌توانند 7 الی 8 برابر وزن خود، مایعات جذب کنند. تصور کنید که به صورت اتفاقی فنجان قهوه‌تان روی زمین می ریزد؛ می‌توانید با استفاده از یک دستمال جادویی پیش از جذب شدن قهوه به فرش آن را خشک کنید. خوده دستمال نیز با یک بار شستن، کاملاً تمیز می‌شود.

تمیز کردن پنجره ها

تمیز کردن پنجره‌ها یکی دیگر از کاربردهای دستمال‌های جادویی به شمار می‌رود. با استفاده از این دستمال‌ها می‌توانید پنجره‌های خود را به بهترین شکل ممکن تمیز کرده و از محیط زیست نیز محافظت کنید.

برق انداختن کفپوش های چوبی

تمیز کردن کفپوش‌های چوبی نیاز به دقت زیادی دارد. چوب به کار رفته در این کفپوش‌ها بسیار شکننده بوده و نباید مورد تماس با آب فروان یا مواد شوینده، قرار بگیرد. برای تمیز کردن آن‌ها می‌توانید از ترکیب جارو برقی و یک دستمال میکروفایبر مرطوب استفاده کنید. توجه داشته‌باشید که پس از تمیز کردن، حتما کفپوش‌ها را با دستمالی دیگر خشک کنید.

برق انداختن جواهرات

تمیز کردن جواهراتی همچون طلا و نقره، نیاز به دقت و حساسیت زیادی دارد. با استفاده از دستمال‌های میکروفایبر می‌توانید بدون اینکه نگران خط و خش باشید، به راحتی جواهرات خود را تمیز کرده و کدر بودن آن‌ها را رفع کنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال