برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

فهرست مطالب

گراتن مرغ و سیب زمینی یک غذا لذیذ و خوشمزه فرانسوی است که طرفداران زیادی دارد. گراتن یا گراتین نوعی تکنیک در تهیه غذا است که در آن با افزودن پنیر رنده شده یا پودر سوخاری روی غذا، برشته می‌شود. تنوع بسیاری در گراتن‌ها وجود دارد که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها گراتن مرغ می‌باشد. گراتن مرغ را می‌توان با انواع مواد مثل بادمجان، سیب زمینی، اسفناج و… تهیه کرد. در ادامه قصد داریم طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی را آموزش دهیم:

مواد لازم جهت پخت گراتن مرغ و سیب زمینی

سینه مرغ پخته‌شده—————————-1 عدد بزرگ

سیب زمینی————————————-3-4 عدد متوسط

قارچ———————————————-5-6 عدد

پیاز نگینی خرد شده—————————–1 عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده————————–1 عدد (دلخواه)

پنیر پیتزا——————————————-به مقدار دلخواه

ادویه جات: نمک، فلفل سیاه، آویشن———-به مقدار لازم

گراتن مرغ و سیب زمینی

طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

جهت تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی ابتدا فر را روشن کرده و روی درجه ۱۸۰ قرار دهید.

سیب زمینی‌ها را می‌توانید به دلخواه حلقه حلقه، خلالی و یا نگینی خرد کنید. ظرفی را با آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید. پس از این که آب جوش آمد، سیب زمینی‌ها را در آب جوش ریخته و متناسب با اندازه آن‌ها اجازه دهید تا پخته شوند. فقط توجه داشته باشید که سیب زمینی‌ها نباید له شوند.

حال سیب زمینی‌ها را آبکش کرده و زیر آب سرد بگیرید سپس کنار بگذارید تا آب آن کاملا کشیده شود.

سپس سیب زمینی‌های پخته شده را در مقداری روغن سرخ‌ کنید. (می‌توانید جهت سالم‌تر بودن غذا از سرخ کردنشان صرف نظر کنید)

پیاز را تفت دهید سپس مرغ ریش ریش شده (یا نگینی شده) را اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، آویشن و هر ادویه دلخواه دیگر را افزوده و تا زمانی‌که رنگ مرغ تغییر کند تفت دهید.

قارچ را افزوده و ۱۰ دقیقه تفت دهید، سپس فلفل دلمه‌ای خورد شده را اضافه کنید و تمامی مواد را تفت دهید. سپس حرارت را خاموش کنید. (در این مرحله می‌توانیم قبل از خاموش کردن حرارت، مقداری از پنیر پیتزا را با مخلوط ترکیب کنیم)

این غذا را می‌توان با سس بشامل نیز تهیه کرد. برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی با سس بشامل مراحل قبل را انجام داده و مواد را با سس که در ادامه مواد لازم و طرز تهیه آن آمده است، مخلوط کنید:

مواد لازم برای تهیه سس بشامل

آرد—————————20 گرم

کره—————————۲۰ گرم

شیر—————————۳/۴ پیمانه

برگ بو————————دلخواه

میخک————————-دلخواه

پیاز—————————-دلخواه

نمک و فلفل——————به مقدار لازم

طرز تهیه سس بشامل

جهت تهیه سس بشامل گراتن مرغ و سیب زمینی ، ابتدا آرد را در کره تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد. پس از آن شیر را به آرامی اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. توجه داشته باشید تا زمانی که سس به غلظت برسد باید به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

نمک، فلفل و ادویه دلخواه خود را به آن اضافه کنید و با مواد مرغ ترکیب کنید.

در این مرحله در ظرف مناسب یک لایه از سیب‌زمینی بچینید پس از آن لایه‌ای از مواد مرغ بریزید، سپس کمی پنیر پیتزا بریزید و همین مراحل را تکرار کنید تا ظرف پر شود و روی آن را با پنیر بپوشانید.

در نهایت گراتن را داخل فر قرار دهید و حدود 20-30 دقیقه زمان بدهید تا پنیر پیتزا طلایی شود.

مواد لازم به منظور پخت گراتن مرغ و سیب زمینی با روشی دیگر

سینه مرغ پخته‌شده———-1 عدد بزرگ

سیب‌زمینی——————-3-4 عدد متوسط

قارچ—————————-5-6 عدد

پیاز نگینی———————-1 عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده——-1 عدد

ذرت کنسروی——————۳ قاشق غذاخوری

سیر (یا پودرسیر)————–2 حبه

پنیر پیتزا————————به مقدار دلخواه

نمک، فلفل سیاه، آویشن—–به مقدار لازم

طرز تهیه 

ابتدا فر را روشن کرده و روی درجه ۱۸۰ قرار دهید.

سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به دلخواه حلقه حلقه، خلالی یا نگینی خرد کنید. درون ظرفی آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس سیب زمینی‌ها را به آن اضافه کنید و متناسب با اندازه آن‌ها اجازه دهید پخته شوند. (در حدی که له نشوند)

پس از این که سیب زمینی‌ها را آبکش کردید و آبش کشیده شد، در مقداری روغن سرخ‌شان کنید.

پیاز را در ظرفی دیگر در روغن تفت داده و سینه مرغ ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. سپس سیر خرد شده (یا له شده و یا پودر سیر) را به همراه نمک و ادویه‌ها اضافه کنید و تفت دهید.

قارچی که جداگانه سرخ کردید را به همراه فلفل دلمه‌ای خرد شده و ذرت، به مرغ اضافه کرده و تمامی مواد را تفت دهید. سپس حرارت را خاموش کنید.

مواد آماده شده را لایه لایه به صورت ابتدا سیب زمینی سرخ شده، سپس مواد مرغ و یک لایه پنیر پیتزا، در ظرفی مناسب بچینید تا پر شود و در آخر یک لایه پنیر پیتزا روی آن بریزید و به مدت 20-30 دقیقه در فر قرار دهید.

سخن پایانی

شما می‌توانید این غذا خوش طعم را با دو شیوه تهیه کنید و در صورت تمایل از سس بشامل استفاده کنید. گراتن باید گرم سرو شود تا لذیذتر باشد و پنیر آن کش بیاید. همینطور بهتر است آن را با نوشیدنی نوش‌جان کنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال