حلوا یکی از دسرهای پرطرفدار ایرانیها است که منشا آن، آسیا غربی است و در کشورهایی چون هند و ترکیه و لبنان نیز پخته میشود. حلوا مجلسی به صورت متفاوتی پخت میشود که ما در ادامه طرز تهیه دو نوع از این حلواهای مجلسی خوشمزه را با شما به اشتراک میگذاریم.
1) حلوا زعفرانی
از دسرهای پر طرفدار ایرانی میتوان حلوا زعفرانی را نام برد. این حلوا از خوشمزهترین و محبوبترین حلواها است که ما در اینجا طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی را شرح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه حلوا زعفرانی مجلسی
آرد سفید——————-دو پیمانه
روغن مایع——————دوم پیمانه
آب————————–دو و نیم پیمانه
شکر————————یک و نیم پیمانه
گلاب————————یک چهارم پیمانه
زعفران دم کرده————به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه حلوا زعفرانی ابتدا باید آب و شکر را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. سپس کمی صبر کنید تا شربت به دست آمده شفاف شده و شروع به جوشیدن کند. بعد گلاب و زعفران را به مواد اضافه کنید و بلافاصله شعله را خاموش کنید.
آرد الک شده مورد نظر را با حرارت ملایم در تابه تفت دهید تا بو خام آرد گرفته شود. نکته قابل توجه این است که حرارت بالا باعث سوختن آرد میشود و طعم خوب حلوا از بین میرود. پس حتما آرد را با حرارت ملایم تفت دهید.
هنگامی که بو خامی آرد گرفته شد و آرد تغییر رنگ نداد؛ حلوا شما رنگ روشنی خواهد داشت، پس هر چقدر که میخواهید حلوا تیرهتر شود؛ آرد را بیشتر تفت دهید. پس از اینکه آرد را به مقدار لازم تفت دادید، دوباره آرد را الک کنید و سپس آن را در تابه بریزید.
روغن را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن و آرد ترکیب شوند و تا هنگامی که مواد حلوا به رنگ نسکافهای یا شتری در نیامده است، تفت دادن را ادامه دهید. شربت را طی چند مرحله به مایه حلوا اضافه کنید و پس از هر مرحله اضافه کردن، مایه را به خوبی هم بزنید و تفت دهید تا شربت به مایه حلوا جذب شود.
در ضمن به این نکته توجه داشته باشید که هنگام اضافه کردن شربت به حلوا، مدام حلوا را بچشید تا متوجه شوید حلوا شیرینی دلخواه را دارد و شاید لازم نباشد همه شربت را اضافه کنید. برای تزئین حلوا اگر میخواهید از قیف و ماسوره استفاده کنید؛ حلوا را در ظرف مورد نظر پهن و کاملا صاف کنید.
مقداری از حلوا که برای تزئین است را در قیفی که در آن ماسوره قرار دادهاید، بریزید. در ضمن برای این کار از قیف پارچهای استفاده کنید، زیرا قیف پلاستیکی ممکن است حین انجام کار پاره شود. سعی کنید هنگامی که حلوا داغ است تزئین را انجام دهید، زیرا حلوا پس از سرد شدن سفت میشود. همچنین برای تزئین میتوان از خلال پسته، اکلیل خوراکی، گل محمدی و… استفاده کرد.
2) حلوا شیر
یکی از انواع حلواهای مجلسی، حلوا شیراست که بسیار خوش طعم بوده و ما در ادامه نحوه پخت این حلوا به روش سریع و آسان آموزش میدهیم.
مواد لازم
آرد——————————یک پیمانه
روغن مایع ——————–نصف پیمانه
کره—————————-پنجاه گرم
شکر—————————یک پیمانه
شیر—————————دو پیمانه
گلا—————————-نصف پیمانه
پودر هل———————-یک چهارم قاشق چای خوری
زعفران دم کرده غلیظ——-سه قاشق غذا خوری یا بیشتر
طرز تهیه
ابتدا شکر را در قابلمه بریزید، سپس شیر را به آن اضافه کنید و کمی این مخلوط را هم بزنید. بعد مقدار هل موجود را به این مخلوط اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در شیر حل شود. این مخلوط نباید بجوشد و هنگامی که شروع به قل زدن کرد؛ کافی است، زیرا اگر مخلوط را هم بزنید، متوجه میشوید که شکر در شیر کاملا حل شده است.
در ادامه زعفران غلیظ را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. بعد از آن گلاب را به موادتان اضافه کنید، باز هم شربت را همزده و سپس آن را از روی حرارت بردارید. آرد را در تابه مورد نظر بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود. در این نوع حلوا نیازی نیست رنگ حلوا عوض شود.
توجه کنید که زمانی بین بیست دقیقه تا نیم ساعت برای هم زدن آرد روی حرارت ملایم لازم است. سپس آرد را الک کنید، دوباره در تابه بریزید و کره را به آن اضافه کنید. پس از آن روغن را نیز اضافه کنید و مخلوط را به مدت دو الی سه دقیقه تفت دهید تا ترکیب یکدستی به دست آید. در آخر شربت آماده شده را کم کم به مایه حلوا اضافه کنید و با سرعت هم بزنید، حالا حلوای شما آماده است.
سخن پایانی
برای پخت حلوا مجلسی، در این مطلب دو مورد از مهمترین و خوش طعمترین دستور پختها را آوردهایم. با انجام تمام مراحل مطابق دستور العمل گفته شده، میتوانید حلوا مجلسی خوش طعمی را در منزل تهیه نمایید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!