برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی

زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

فهرست مطالب

بادمجان پلو قزوین یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان قزوین است. البته این غذا با تغییرات کمی در دستور تهیه آن در شهر شیراز هم پخته می‌شود. افرادی که طعم و مزه بادمجان را دوست دارند؛ حتما طبخ و میل این غذا را امتحان کنند.

در پخت بادمجان پلو قزوینی برای بیش‌تر شدن عطر و بو، ترجیحا بهتر است از برنج ایرانی استفاده شود. این غذا بسیار آسان بوده و در مدت‌ زمان کوتاهی آماده می‌شود. تمامی مواد اولیه طبخ این غذا در تمامی فصول سال موجود است.

بادمجان یک صیفی تمام‌وقت بوده و همچنین از خواص بسیاری مانند هضم بهتر، کمک به خواب آرام، کنترل قند خون، پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی برخوردار است. در این متن مواد موردنیاز و مراحل طبخ این غذا برنجی را به ترتیب تشریح می‌کنیم.

مواد لازم بادمجان پلو قزوینی

برای پخت بادمجان پلو قزوینی به مواد لازم زیر نیاز دارید:

بادمجان متوسط—————3 عدد

برنج—————————-3 پیمانه

گوجه‌فرنگی——————-6 عدد

پیاز—————————–1 عدد

گوشت ‌چرخکرده————–200 گرم

سیر—————————-3 حبه

رب‌گوجه‌فرنگی—————-1 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده—————-به‌مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه——–به‌مقدار لازم

بادمجان پلو

دستور پخت بادمجان پلو 

پخت یک غذای اصیل محلی نیاز به تبحر و آشنایی با مواد غذایی و مراحل تهیه آن دارد. از آنجایی که بادجان پلو غذا مختص استان زیبای قزوین بوده و بسیاری از افراد از نقاط دیگر کشور با طبخ این غذا آشنایی ندارند؛ بنابراین در این قسمت به طرز تهیه دقیق آن خواهیم پرداخت.

  • آماده‌سازی مواد اولیه

ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و حلقه‌ حلقه نمایید. بهتر است برای از بین بردن تلخی بادمجان، آن‌ها را در ظرف پر از آب و نمک ریخته و بعد یک ساعت آبکشی کنید. بادمجان‌ها را کنار بگذارید که خشک شوند. در ادامه سه عدد از گوجه ‌فرنگی‌ها را با رنده دستی یا غذا ساز پوره ‌کنید.

  • مرحله تفت دادن

پیاز را پوست گرفته و با آب سرد بشویید. سپس پیاز‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید. تابه مناسبی را روی حرارت متوسط قرار داده تا داغ شود. بعد از داغ شدن تابه، مقداری روغن در آن بریزید و پیازها را در تابه ریخته و تفت دهید تا سبک شوند.

سیرها را پوست‌ گرفته و پوره ‌کنید. بعد از سبک شدن پیازها، سیر را اضافه کنید و مجدد تفت دهید. در ادامه گوشت چرخ‌کرده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله نوبت اضافه کردن ادویه‌ها می‌رسد. پس از افزودن ادویه‌ها، رب گوجه را به مواد اضافه نموده و مجدد تفت دهید. سپس پوره گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و زمان دهید که آب اضافی آن بخار شده و به خورد مواد برود.

  • مرحله سرخ کردن بادمجان و گوجه‌فرنگی

بادمجان‌های حلقه شده را در روغن کمی سرخ ‌کنید. سپس سه عدد باقی‌مانده از گوجه‌فرنگی‌ها را حلقه‌حلقه کرده و سرخ‌کنید.

  • مرحله آماده‌سازی برنج

برنج را از چند ساعت قبل از شروع طبخ غذا در سه پیمانه آب سرد و مقدار کمی نمک بریزید تا خیس بخورد. قابلمه‌ای را از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید تا به نقطه‌جوش برسد. در این زمان برنج را به آب جوش اضافه کرده تا بجوشد.

زمانی که برنج جوشید، در آبکش بریزید، ته‌دیگ را طبق ذائقه خود با نان لواش و یا سیب‌زمینی در کف قابلمه آماده کنید. سپس یک‌لایه برنج بریزید، یک‌لایه هم از مواد گوشتی و چند حلقه بادمجان و چند تکه گوجه بگذارید و مجدد یک‌ لایه برنج تا مواد مخلوط و برنج به اتمام برسد.

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید. 35 دقیقه زمان کافی است تا بادمجان پلو دم بکشد. در دقایق پایانی پخت برنج، زعفران دم‌کرده و مقداری روغن روی برنج بریزید. در ادامه ظرف موردنظر سرو را انتخاب کرده و بادمجان پلو را در آن بکشید. نکات زیر می‌تواند کمک کند بادمجان پلو قزوینی بهتری را بپزید:

– برای پلوهای مخلوط بهتر است از ادویه پلویی استفاده شود تا عطر و بوی غذا را دوچندان کند.

– برای افرادی که غذاهایشان را به مزه ترش می‌پسندند، افزودن کمی گرد لیمو یا پودر غوره توصیه می‌شود.

– برای اینکه در مرحله سرخ کردن بادمجان روغن کم‌تری مصرف شود، بعد از اینکه بادمجان را از محلول آب و نمک خارج کردید؛ کمی ماست به آن‌ها بزنید.

سخن پایانی

ایران سرزمین رنگارنگ سفره‌ها و غذاها است. در هر شهری نوعی غذا مخصوص وجود دارد که بهترین و خوشمزه‌ترین آن توسط کدبانوها و اساتید آشپزی همان منطقه تهیه می‌گردد. اصولا اشخاص مختلف پلوهای رنگی را می‌پسندند. این غذا را نیز می‌توان یکی از پلوهای رنگی دانست.

علاوه بر فواید بی‌شماری که این غذا دارد، ازنظر ظاهری هم غذای چشم‌نواز می‌باشد. بنابراین می‌توان از آن به‌عنوان یک غذای رسمی و مجلسی در دورهمی‌ها و مهمانی‌ها استفاده کرد. در متن فوق دستور پخت بادمجان پلو قزوینی بیان شد، شما با کمک این آموزش خواهید توانست، غذا فوق‌العاده‌ای را برای خانواده تهیه‌ کرده و از آن لذت ببرید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال