ماکارونی بیش از هشتصد سال است که در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و طرفداران زیادی دارد. پیدایش این رشتههای خوشمزه و پرطرفدار از چین و توسط یک دختر چینی بوده است. دوشیزه چینی خمیری را که برای پخت غذا آماده کرده بود از دستش به زمین افتاد.
با تابش آفتاب خمیرها خشک شدند و او با فردی ایتالیایی که نامش اسپاگتی بود رشتههای خشکشده را در آبگوشت ریختند و بهاینترتیب داستان یکی از خوشمزهترین غذاهای دنیا آغاز شد. بعد از این اتفاق ماکارونی در تمام دنیا گسترش یافت.
شهرت این غذا خوشمزه ابتدا از ایتالیا به فرانسه، سپس به تمام اروپا و ایالاتمتحده آمریکا رسید. در زمان جنگ جهانی دوم در انگلستان نیز گسترش یافت. برای اولین بار در سال 1313 یک کارگاه کوچک تولیدی در ایران شروع به تولید ماکارونی در حجم بیست کیلو در روز نمود.
تا به امروز حدود سیصد نوع پاستا در جهان وجود دارد که هر سیصد نوع آن در کشور ایتالیا طبخ و مصرف میشود. ارزش غذایی این رشتهها که امروزه به اشکال مختلف وجود دارد، بسته به آردی است که از آن تولید شده است.
پاستا حاوی روی، اسیدآمینه، آهن و پروتئین بوده و شامل ویژگیهای مثبت فراوانی است. برخی از این ویژگیها عبارت است از:
1) به دلیل وجود کربوهیدرات برای افرادی که مایل به افزایش وزن هستند مناسب است.
2) از دیگر خصوصیات مثبت آن وجود پتاسیم بوده که موجب تسکین درد و اسپاسم عضلانی میباشد.
3) به افرادی که از ریزش مو رنج میبرند؛ به علت داشتن اسیدفولیک، خوردن این غذا توصیه خواهد شد.
4) پاستا یک غذا انرژیزا بوده و باعث سوختوساز بدن میشود، به همین دلیل در رژیم ورزشکاران از جایگاه ویژهای برخوردار است.
5) بر اساس تحقیقات بهعملآمده آهن موجود در ماکارونی برای زنان باردار و کودکان مفید میباشد.
در این قسمت قصد داریم به تشریح مواد لازم و دستور پخت انواع غذاها با ماکارونی بپردازیم.
مواد لازم اسپاگتی یا ماکارونی با گوشت و قارچ
برای پخت این غذا با ترکیب گوشت و قارچ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
ماکارونی—————————-500 گرم
گوشت چرخکرده ——————-500 گرم
پیاز ———————————-2 عدد
فلفل دلمه ————————–1 عدد
قارچ———————————250 گرم
هویج ——————————-2 عدد
رب گوجهفرنگی ——————-3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن—-به مقدار دلخواه
دستورالعمل آماده سازی اسپاگتی یا ماکارونی با گوشت و قارچ
یکی از انواع غذاها با ماکارونی پخت آن با گوشت و قارچ بوده که موردپسند افراد در سنین مختلف میباشد. در این قسمت به دستور پخت دقیق آن میپردازیم:
• مرحله آمادهسازی مواد اولیه
پیازها را در ابتدا خرد کرده، هویجها را رنده نمایید. تابه مناسبی را انتخاب نموده و پیاز را درون آن ریخته و شروع به تفت دادن آن کنید. بعد از سبک شدن پیازها، گوشت و هویج رنده شده را اضافه کرده و مجدداً تفت دهید.
فلفل دلمه را خرد کرده و کمی تفت دهید و به مواد گوشتی بیفزایید. در ادامه قارچها را ورقه کرده و با آبلیمو تفت دهید و در تابه مواد اضافه نمایید.
• مرحله دم کردن ماکارونی
در قابلمه مناسبی آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به نقطهجوش برسد. بعد از جوشیدن آب، رشتهها را در آن ریخته تا نرم شوند. در ادامه رشتههای آماده شده را آبکش کنید. برحسب ذائقه و علاقه تهدیگ سیبزمینی یا نان را کف قابلمه بچینید.
اسپاگتی را در قابلمه ریخته و مدت بیستوپنج دقیقه زمان نیاز است تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن، در ظرف سرو کشیده و مواد گوشت را روی آن بریزید. البته میتوان هنگام دم کردن مواد را با رشتهها مخلوط کرده و در قابلمه بریزید تا آماده شود.
*درصورتیکه تمایل داشته باشید میتوانید از صد گرم پنیر پارمسان استفاده کرده و هنگام سرو روی ماکارونی بریزید.
مواد لازم ماکارونی با سس قارچ و پنیر
برای تهیه این غذای خوشمزه مواد زیر را آماده نمایید:
ماکارونی شکلی —–1 بسته
قارچ ورقهای ———-300 گرم
شیر ——————-نصف پیمانه
پیاز بزرگ ————–1 عدد
خامه ——————200 گرم
سیر ——————-2 حبه
جعفری—————–4 قاشق غذاخوری
کره ——————–50 گرم
آبلیموترش ———–1 قاشق سوپخوری
روغن ——————2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل ———–به مقدار لازم
برای آمادهسازی یکی دیگر از انواع غذاها با ماکارونی مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.
مرحله آمادهسازی مواد غذایی
پیاز را رنده کنید و در روغن به خوبی سرخ نمایید. سپس حبههای سیر را له کرده و به پیاز اضافه کنید. در ادامه قارچ را به همراه آبلیموترش، نمک و فلفل به مواد اضافه کرده و مجدداً تفت دهید.
• مرحله تهیه سس
خامه را با شیر مخلوط کرده و به هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سپس آن را به قارچ و پیاز تفتداده شده اضافه نموده و مدام هم بزنید تا به غلظت مناسبی برسد. در این قسمت جعفریها را خرد کرده به همراه کره به مواد اضافه کنید و سپس حرارت زیر تابه را خاموش نمایید.
• مرحله دم کردن ماکارونی
قابلمه را از آب پر کنید و برای جوش آمدن، روی حرارت بگذارید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، نمک و کمی روغن به آن اضافه کرده و رشتههای فرمی را در آن بریزید. پس از مغزپخت شدن رشتهها را آبکش کرده و بلافاصله با سس تهیه شده ترکیب کنید.
*برای تغییر مزه این غذا میتوانید از صد گرم پنیر پارمسان استفاده کرده و هنگام سرو روی آن بریزید.
مواد لازم جهت پخت غذا با ماکارونی رشتهای و سس گوشت
یکی دیگر از انواع غذاها با ماکارونی که از طرفداران زیادی نیز برخوردار بوده ماکارونی با سس گوشت است. این غذا مواد اولیه زیادی نیاز ندارد و در مدت زمان کوتاهی طبخ میگردد.
ماکارونی رشتهای 500 گرم
گوشت چرخکرده 500 گرم
پیاز 2 عدد
رب گوجهفرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن به مقدار لازم
روش پخت غذا با ماکارونی رشتهای و سس گوشت
• مرحله تهیه سس غذا
در گام نخست پیازها را خرد کرده و تفت دهید تا سبک و نرم شود. بعد از سبک شدن پیازها، گوشت چرخکرده را افزوده و مجدداً تفتداده تا رنگ آن تغییر کند. رب گوجهفرنگی را نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن به مواد سس اضافه کرده و هم بزنید.
بهمحض باز شدن رنگ گوجهفرنگی و جا افتادن مواد، مقداری آبلیمو به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند و سپس حرارت زیر تابه را خاموش کنید.
شیوه طبخ ماکارونی رشتهای و سس گوشت قرمز
قابلمه پر از آبی را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار داده تا بجوشد. در ادامه رشتهها را در آب جوش ریخته و تا زمان مغزپخت شدن آنها صبر کنید. سپس اسپاگتی را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. تهدیگ موردعلاقه خود را تهیه کرده و در کف قابلمه قرار دهید.
رشتهها را با مواد سس مخلوط کرده و در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و به مدت سیوپنج دقیقه اجازه دهید که دم بکشد. درنهایت ماکارونی را در ظرف پذیرایی کشیده و به همراه خانواده و دوستان میل بفرمایید.
مواد لازم برای کیک ماکارونی
از غذاهای فوقالعاده خوشمزهای که در سالهای نهچندان دور وارد صنعت ماکارونی شده کیک ماکارونی با روکش سیبزمینی میباشد. برای تهیه این کیک دو سری از مواد اولیه برای داخل و روکش کیک نیاز دارید:
مواد اولیه روکش کیک:
تخممرغ 1 عدد
زرده تخممرغ 1 عدد
کره 20 گرم
آرد 8 قاشق غذاخوری
روغن مایع 5 قاشق غذاخوری
سیبزمینی 6 عدد
نمک، فلفل و پودر سیر به مقدار لازم
مواد اولیه داخلی کیک
ماکارونی شکلی 500 گرم
قارچ ورقهای 300 گرم
پیاز 1 عدد
رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری
سیر 3 حبه
پنیر پیتزا 150 گرم
ذرت کنسروی 1 لیوان
سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه کیک ماکارونی
• مرحله آمادهسازی مواد اولیه
سیبزمینیها را پخته و سپس پوست گرفته و له کنید. کره را که از قبل در دمای محیط قرار دادهاید در ظرف بزرگی ریخته و به همراه سیبزمینی مخلوط نمایید. تخممرغ، پودر سیر، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
آرد را الک کرده و کمکم به مخلوط پوره افزوده و درنهایت هم بزنید و مواد را کنار بگذارید.
• مرحله آمادهسازی سس قارچ
پیاز و سیر را رنده کرده و در روغن سرخ کنید، سپس رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را اضافه کرده و مجدد تفت دهید تا رنگ ربگوجه باز شود. قارچ را ورقه کرده و تفتداده و به مواد بیفزایید. در ادامه یک استکان آب روی مواد ریخته، درب تابه را گذاشته تا سس غلیظی بهدست آید.
در این مرحله کره را اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید.
• مرحله قالب زدن مواد کیک
قالب موردپسند را انتخاب کرده و با کره یا روغن مایع چرب نمایید. سپس قالب کیک را به ترتیب یکلایه رشته ماکارونی، یکلایه سس قارچ، یکلایه ذرت کنسروی و سس مایونز و سپس یکلایه پنیر پر کنید. درصورتیکه از مواد باقی ماند مجدداً ترتیب لایهها را ادامه دهید.
فر را با حرارت دویست درجه سانتیگراد روشن کرده تا گرم شود.
• مرحله روکشی کیک
پنج قاشق روغن مایع را به پوره سیبزمینی افزوده و مخلوط کنید. سپس آن را بهصورت یکدست روی ماکارونی بکشید. زرده تخممرغ را خوب هم زده و با قلمو روی خمیر بزنید. با استفاده از خلالدندان چند سوراخ روی خمیر ایجاد نمایید.
قالب کیک را در طبقه وسط فر قرار داده و درجه حرارت آن را روی صد و هشتاد درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. چهل دقیقه زمان مناسبی برای پخت کیک ماکارونی میباشد. پنج دقیقه آخر زمان پخت، روی سطح کیک را با سس کچاب بمالید و مجدد درب فر را بسته تا زمان پخت به انتها برسد.
مواد لازم سالاد ماکارونی با بیکن و تخممرغ
برای تهیه این سالاد خوشمزه که بیشتر بهعنوان دسر استفاده خواهد شد، اما ازآنجاییکه از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده میتوان در لیست غذاهای اصلی گنجاند به مواد زیر نیاز دارید:
ماکارونی فرمی 500 گرم
تخممرغ 6 عدد
بیکن 460 گرم
پیاز کوچک 1 عدد
سیر 1 حبه
فلفل شیرین 113 گرم
برگ جعفری 20 گرم
سرکه بالزامیک 3 قاشق غذاخوری
سس خردل 1 قاشق غذاخوری
روغنزیتون نصف فنجان
سس تند نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه سالاد ماکارونی با بیکن و تخممرغ
• مرحله آمادهسازی
مواد اولیه در ابتدا فر را روی دمای سیصد و هفتادوپنج درجه فارنهایت تنظیم کرده تا گرم شود. سپس قابلمه مناسبی انتخاب و آن را پر از آب کنید. تخممرغها را درون آب گذاشته و قابله را روی حرارت زیاد اجاق گاز قرار دهید تا به نقطهجوش برسد. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را خاموش کرده و درب قابلمه را ببندید.
به تخممرغها زمان دهید تا حدود ده دقیقه در همان وضعیت قرار داشته باشند. در ادامه آنها را با آب سرد بشویید. تخممرغها را در ظرفی که با آب سرد پر شده گذاشته و بعد از چند دقیقه ، آنها را پوست گرفته و خرد کنید.
• مرحله طبخ ماکارونی
قابلمهای را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به دمای جوش برسد. شش تکه از بیکنها را برداشته و باقی آنها را خرد کرده و به همراه ماکارونی به آب جوش اضافه کنید تا مغزپخت شوند. بعد از پخت، ماکارونی و بیکن را آبکش کرده و از هم جدا کنید.
در این مرحله که رشتهها در حال پخت میباشد سینی فر را چرب کرده و شش تکه از بیکنها را داخل آن گذاشته و آنها را در قسمت وسط فر قرار دهید. پانزده دقیقه زمان کافی است تا بیکنها پخته شوند. سپس آنها را از فر خارج کرده تا خنک شوند. بعد از خنک شدن بیکنها را خرد کنید.
پیازها و سیر را رنده کرده و به همراه خردل و سرکه درون یککاسه بزرگ بریزید. در ادامه روغنزیتون، نمک، فلفل و سس تند را اضافه نمایید. درانتها تمامی مواد را با هم مخلوط کرده و در طرف مناسب سرو بکشید و نوش جان بفرمایید.
مواد لازم برای تهیه سالاد ماکارونی مکزیکی
ماکارونی شکلی 500 گرم
روغن جامد برای سرخکردن
بلال 2 عدد
کنسرو لوبیاسیاه 1 عدد
گوجه فرنگی 6 عدد
زیتون سیاه نصف فنجان
پیاز 1 عدد
پیازچه 3 شاخه
سس سالسا 1 فنجان
خامه ترش 1 فنجان
سس مایونز نصف فنجان
پودر زیره نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی مکزیکی
• مرحله آمادهسازی مواد اولیه
بلالها بهوسیله روغننباتی گریل کرده و بعد از پخت دانهها را جدا کنید. کاسه بزرگی را آماده کرده و پیازچهها را برش زده و درون کاسه بریزید. سپس زیتون سیاه را برش زده و در کاسه اضافه کنید. در ادامه گوجه فرنگی و پیاز را خرد کرده، بههمراه بلال و کنسرو لوبیا به مواد اضافه نمایید.
• مرحله آمادهسازی ماکارونی فرمی
در قابلمه ای آب ریخته و روی حرارت قرار دهید، به محض جوشیدن آب، ماکارونیها را در آن ریخته تا بپزند. بعد از پخت آنها را آبکش کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
• مرحله آمادهسازی سس
سس سالسا، خامه ترش، پودر زیره، سس مایونز، نمک و فلفل را در کاسهای ریخته و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
• مرحله نهایی و سرو سالاد ماکارونی مکزیکی
سس و ماکارونیهای خنک شده را به مواد اولیه اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس در ظرف سرو کشیده و از میل آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
سخن پایانی
ماکارونی را با طعمهای مختلف و در مدت زمان بسیار کوتاه میتوان طبخ نمود. از دلایل محبوبیت بالا این غذا تغییر در مزههای آن میباشد. از طرف دیگر شما میتوانید با استفاده از انواع ماکارونی شکلی و رشتهای تنوع بالایی از غذاها را تهیه نمایید. در این متن به بیان طرز تهیه چند مدل از انواع غذاها با ماکارونی پرداختیم.
از ماکارونی اغلب بهعنوان وعده شام و یا در مهمانیها و دورهمیها استفاده میشود. شما به راحتی و با طی کردن مراحل هر کدام از دستورپخت انواع غذاها با ماکارونی، سفره خود را رنگینتر نماید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!