اخیرا مصرف چای سفید در میان مردم رواج زیادی پیدا کرده است آن هم به خاطر اثرات مفید آن برای سلامتی و آرامش افراد است. همانطور که میدانید چای سفید از گیاه چای تولید میشود و نکتهای که سبب فرق میان آن با چای سبز و سایر چایها شده است، نحوه برداشت و آماده کردن آن است. چرا که این نوع چای را زودتر از دیگر چایها برداشت میکنند و این کار چای سفید را به یکی از سالمترین نوع چای تبدیل کرده است. این چای به خاطر داشتن ویتأمین A شب کوری و خشکی چشم را درمان میکند. همچنین به افرادی که تحت تأثیر اشعه رادیو اکتیو قرار داشتن کمک میکند تا DNA آنها بازسازی شده و اثر این مواد از بین برود.
چای سفید
در حال حاضر گونههای مختلفی از چای مانند چای سبز، چای ترش، چای سیاه، چای سفید و… وجود دارد. چای سفید از گلبرگهای گیاه چای تهیه و در معرض نور مستقیم خورشید خشک میشود. همچنین مقدار کافئین در آن نسبت به سایر محصولات چای کمتر است. کشور چین یکی از قطبهای مهم در کشت این محصول است. زمانی که برای بار اول این چای را بنوشید، معمولاً حس میکنید که فاقد طعم و مزه است اما بعد از گذشت مدتی حس شیرینی آن را در زیر زبان و دهانتان حس خواهید کرد. به دلیل وجود پرزهای سفید جوانههای گیاه چای به این اسم خوانده میشود، البته زمانی که آن را دم کنید به رنگ زرد کم رنگ در میآید. از جمله پر طرفدارترین و محبوبترین نوع چای سفید در دنیا چای سفید گیاه کاملیا سیننسیس است. چای سفید دارای مواد مغذی و خاصیت ضد باکتری داشته و از بدن در مقابل انواع امراض حفاظت میکند. همچنین تاننها، فلوراید و… مسئولیت ویژگیهای بهداشتی گوناگونی که چای سفید عرضه مینماید را بر عهده دارند.
خواص چای سفید
1) خاصیت آنتی اکسیدان: رادیکالهای آزاد موجود در بدن به بخشهای گوناگون بدن آسیب وارد میکند. پلی فنل موجود در چای سفید این رادیکالهای آزاد را خنثی میکند. تحقیقات صورت گرفته در این باره نشان میدهد که این چای باعث بالا رفتن اثر آنتی اکسیدانی پلاسما و دیگر قسمتها میشود. همچنین مشخص گردید که خاصیت آنتی اکسیدانی چای سفید باعث حفظ عصب سلولی میشود.
2) جلوگیری از سرطان: همانند چای سبز، چای سفید نیز در پیشگیری از سرطان مثل سرطان ریه موثر است. نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه نشان میدهد که این چای به عنوان یک ماده ضد سرطانی عمل میکند و شهد آن نیز امکان دارد باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی شود. نوشیدن چای سفید مانع از تکثیر سلولهای جدید در سرطان ریه میشود. البته مطالعات زیادی جهت شناخت و تایید خاصیت ضد سرطانی این چای برای سایر سرطانها در دست بررسی است.
3) کمک به بیماران دیابتی: تحقیقات صورت گرفته بیان میکند که نوشیدن منظم چای سفید ترشح انسولین را زیاد و میزان گلوکز خون را تا ۴۸ درصد کاهش میدهد و از این طریق به افراد دیابتی کمک شایانی میکند. کانچینهایی که در این چای وجود دارد با آنزیمهایی که گلوکز را میگیرند مبارزه میکند و مانع جذب آن در بدن میشود. این خصوصیت چای سفید از بالا رفتن قند خون پیشگیری میکند.
4) مفید برای قلب و عروق: فلاونوئیدهایی که در انواع میوهها، سبزیجات، چای سفید و… وجود دارد باعث کاهش چشمگیر مشکلات قلب و عروق و فشار خون میشود. بعلاوه وجود آنتی اکسیدانهای زیاد نیز در پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهای قلبی نقش مهمی دارد چنانچه این چای را به مدت زمان یک سال استفاده کنید سلامت قلب شما را تضمین میکند چرا که اثر آن به وسیله دانشمندان ثابت شده است.
5) ضد باکتری: مریضیها و موقعیت پزشکی به شکل گسترده به وسیله پاتوژنها به وجود میآید که به سیستم ایمنی بدن حمله ور میشوند و باعث میشود که بدن واکنشهای طبیعی از خود نشان بدهد. چای سفید با خاصیت ضد باکتری خود قادر به مراقبت از پوست در برابر باکتریها و سایر ویروسها است. تولیداتی مثل صابون دستی چای سفید نقش یک عنصر مهم و ویژه را درباره سلامت پوست ایفا میکند.
6) درمان سردرد: چای سفید به خاطر مزیتهای فوقالعادهای که دارد موجب میشود تا امراض سر و گردن کم شود. نوشیدن این نوع چای شما را از سردرد و بیخوابی درامان نگه میدارد.
7) کم کردن وزن: داشتن یک برنامه غذایی نامطلوب و خوردن غذاهای ناسالم به آسانی وزن را افزایش میدهد، برای همین کم کردن وزن راحت نیست مخصوصا اگر زمان کافی جهت انجام ورزشهای جسمی در اختیار نداشته باشید. وجود یک برنامه غذایی خوب و مناسب از جمله روشهای عبور از این شرایط است. برخی از رژیمهای غذایی امکان دارد خوشایند نباشند برای همین چای سفید که مصرف آن مانند سایر نوشیدنیها است انتخاب گردد. نوشیدن این نوع چای باعث عدم شکلگیری سلولهای چربی میشود و چرخه حیات این نوع سلولها را مدیریت مینماید، این خصوصیت نه تنها در چای سفید بلکه در دیگر انواع چای نیز مورد تأیید قرار گرفته است، اما چای سفید در مقایسه با سایر چایها حاوی مواد بیشتری برای سوزاندن چربیها است. وجود کاتچین در این چای ضد رگ زدایی بوده و از چاق شدن پیشگیری میکند.
8) مفید برای کلیه و کبد: مطالعاتی که دانشمندان در این مورد انجام دادهاند گویای این است که استفاده از چای سفید آلودگیهای بدن را کم کرده و موجب حفظ سلامت کلیهها میگردد. کاتچین نقش یک محافظ را از کلیه در مقابل عوامل آسیبزا ایفا میکند و همینطور مانع ایجاد عفونتهای هپاتیت ب شده و با داشتن خاصیت ضد ویروسی مانع امراض کبدی میشود. اگر دچار بیماری کبد هستید باید با پزشک خود مشورت نمایید، چرا که زیاده روی در مصرف آن برای کبد شما ضرر دارد.
9) بالا بردن تمرکز و انرژی: چای سفید به خاطر داشتن کافئین کم در روزهای گرم نوشیدنی دلچسبی به شمار میآید چرا که کافئین پایین سبب میگردد آب بدن زیاد از دست نرود و مدت زمان بیشتری در بدن باقی بماند. همچنین چای سفید به خاطر داشتن مقدار زیاد ال-تیانین باعث حس آرامش در فرد میشود. ال- تیانین آمینو اسیدی است که باعث افزایش هوشیاری و کم شدن اضطراب میشود.
10) مفید برای سلامت دندان: چای سفید به خاطر داشتن موادی چون فلاونوئید، تانین و فلوراید گزینه مناسبی برای حفاظت از دندانها است. وجود فلوراید موجب پیشگیری از پوسیدگی دندان شده، تانین مانع تشکیل پلاک روی دندان میشود و فلاونوئید مانع رشد و تکثیر پلاک باکتری میشود. همچنین به خاطر کم بودن مقدار تاتن در این چای رنگ دندان را مانند دیگر چایها زیاد تغییر نمیدهد.
11) کمک به بهتر شدن خلق و خو: مواد گوناگون چای سفید موجب بهتر شدن خلق و خو میشود زیرا آنتی اکسیدانها انرژی و مقاومت بدن را در برابر خلق بد بالا میبرد. زنانی که به شکل مرتب این چای را مصرف میکنند زمان کوتاهی از سندروم قبل از قاعدگی را خواهند داشت چرا که گردش خون در این افراد به شکل بهتری صورت میگیرد و درد و گرفتگیهای بدن را کم کرده و سبب بهتر شدن خلق و خوی زنان یائسه میشود.
12) بهتر شدن سلامت مغز: چای سفید به خاطر داشتن میزان زیاد کاتچین باعث بهتر شدن سلامت مغز شده و شهد آن نیز از سلولهای مغز در برابر استرس حفاظت میکند. همینطور فعالیتهای شناختی افراد سالخورده را بهبود بخشیده و از بیماری آلزایمر و پارکینسون و دمانس جلوگیری میکند.
مزایای چای سفید برای پوست
1) برطرف کردن سیاهی و پف دور چشم: خیلی از افراد از سیاهی دور چشم خود رنج میبرند و به دنبال رفع ان به وسیله کرمهای گوناگون هستند. افراد میتوانند از راههای طبیعی جهت درمان این معضل بهره گیرند. چای سفید با داشتن تیانین و آنتی اکسیدان اعصاب را آرام و سیاهی دور چشم را بر طرف میکند. از آن جایی که بیخوابیها خصوصا در شب موجب پف کردن چشم نی شود اما استرس و اضطرابها نیز در این امر بیتأثیر نیستند. تیانین موجود در این چای این مشکلات را نیز رفع میکند. برای این کار میتوانید کمی آبلیمو را با سویا ترکیب و به چای افزوده و آن را زیر چشم خود بگذارید.
2) درمان آکنه: چنانچه افرادی که پوستشان دارای آکنه است، با نوشیدن روزانه دو فنجان چای سفید میتوانند به حل این مشکل کمک کنند، زیرا آنتی اکسیدانهای چای سفید سبب از بین رفتن سمهای پوست شما میشود. تجمع سمها در پوست سلامت آن را تحت تأثیر قرار میدهد. این چای را نباید به شکل موضعی استفاده کرد. برای مصرف آن میتوان دو چای کیسهای را در آب جوش گذاشته و بعد از خنک شدن به وسیله یک پنبه آن را در قسمتهای آکنه دار صورت بگذارید این امر باعث از بین رفتن آکنه میشود.
3) خاصیت ضد پیری: چای سفید با دارا بودن خاصیت ضد پیری زیاد، گزینه مناسبی برای سلامت پوست است. شادابی پوست به عناصری چون الاستین و کلاژن وابسته است، این مواد مانع چروک شدن پوست شده و باعث حفظ جوانی آن میشود. چای سفید با پیشگیری از عملکرد آنزیمهای از نابودکننده عناصر پوستی مانع از چروک شدن پوست میشود. همچنین با بهرهگیری از مواد آنتی اکسیدانی از سلامت پوست و جوانی آن در برابر اشعه ماوراء بنفش حفاظت کرده و مانع پیری زود رس میشود. بعلاوه خاصیت ضد التهابی داشته و موجب کم شدن حساسیتهایی چون شوره و اگزما میشود.
عوارض جانبی چای سفید
چای سفید علاوه بر خواص مفیدی که برای بدن دارد عوارضی را نیز دارد که باید به نکات منع مصرف آن توجه کرد. همانطور که گفته شد مقدار کافئین در این چای کم است اما به طور کامل فاقد کافئین نبوده، برای همین موجب بروز مشکلات گوناگونی در سبک زندگی انسان میشود. اختلالاتی چون سرگیجه، بیخوابی، عصبانیت و… میشود. افرادی که معضلات گوارشی دارند نباید در مصرف این چای زیاده روی کنند. افرادی مانند زنان باردار، افراد زیر۱۲ سال، افراد دارای آلرژی و بیماران کبدی نباید این چای را مصرف کنند. به طور کلی باید به میزان لازم از آن استفاده کرد تا از عوارض ممکن حاصل از آن پیشگیری کرد. از جمله عوارض آن: کاهش جذب آهن که بهتر است بعد از غذا میل نشود، ممنوعیت مصرف برای افرادی که طبع سرد دارند و مصرف بیش از ۳تا۴ فنجان ممنوع است.
بهترین زمان مصرف چای سفید
از جمله مفیدترین خاصیت چای سفید این است که باید آن را به شکل تازه دم مصرف کنید چرا که مواد مغذی آن زیاد و مزه بهتری دارد. در فصول گرم سال مثل بهار و تابستان باید چای را خنک بنوشید تا از این طریق انرژی بیشتری به شما منتقل شود. اما در فصلهای خنک مثل پاییز و زمستان جهت گرم بودن بدن آن را گرم میل کنید. اما این را در نظر داشته باشید که سن در زمان و مقدار مصرف این جای نقش مهمی دارد، چرا که با عوض شدن فصل و همینطور با توجه ب سن افراد خصوصیات بدنی آنها نیز دچار تغییراتی نیز میشود. در سنین بالا افراد نسبت به سرما حساسیت بیشتری از خود نشان میدهند به همین خاطر باید دانست که نوشیدن چای سفید به شکل تازه مناسبتر است. چای سفید طبعی سرد و خشک دارد و در انواع مختلفی موجود بوده که تفاوتش با چایهای دیگر در ترکیبات آن است.
الف) مصرف در روز: بعد از وعده صبحانه و ناهار بهترین وقت برای نوشیدن چای سفید است. این چای دو خاصیت ویژه دارد که به بدن فواید زیادی را منتقل میکند. یکی از فواید آن پس از صبحانه و ناهار است که باعث بازسازی دستگاه گوارش میشود. همینطور به خاطر وجود کافئین مصرف آن در وعدههای گفته شده انرژی زیادی را به همراه دارد.
ب) مصرف در شب: از جمله مواردی که باید درباره مصرف این چای به آن توجه داشته باشید، این است که شب پس از شام میل نشود. برخی از اشخاص ممکن است که پس از خوردن شام تمایل به نوشیدن یک فنجان چای داشته باشند، ولی باید دانست که کافئین چای سفید سبب اختلال در خواب شما میشود. به همین خاطر سعی داشته باشید که در شب از دمنوشهای گیاهی میل کنید تا به آرامش مطلوبی برسید.
سخن پایانی
چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان بوده و این باعث شده است که به یک چای بینظیر و عالی تبدیل شود. تحقیقات میدانی نشان داده که این چای و بخشهای آن با سلامتی و رفع انواع بیماریها مرتبط است. اما متأسفانه درباره چای سفید مانند انواع دیگر چایها آنطور که باید مطالعات زیادی صورت نگرفته است. چای سفید ترکیب خوبی جهت قرار گرفتن در رژیم غذایی است. آماده کردن آن دشوار نبوده و یک مزه دلپذیر و در عین حال خوش عطر دارد. با این حال باید دقت داشته باشید که چه وقت آن را مصرف میکنید، زیرا استفاده از این چای در زمانهای گوناگون خاصیتهای متفاوتی دارد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!