طرز تهیه شیر برنج خیلی ساده است نه تنها ساده است بلکه راحت است و در مدت زمان خیلی کوتاهی درست میشود. برای درست کردن این دسر بسیار خوشمزه که آب از لب و لوچه شیرینی خورها راه میاندازد به شیر، برنج، شکر، هل و گلاب و زعفران نیاز داریم. همه ما مطمئنا حداقل یک بار مزه آن را چشیدهایم و راغب شدهایم که آن را درست کنیم. ما نیز در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شیر برنج را برای شما شرح دهیم تا بتوانید سفره خود را توسط این غذا تزئین و وعده غذایی کاملی را برای اعضای خانواده خود آماده کنید.
مواد لازم در طرز تهیه شیر برنج
برای اینکه مقدار دقیق مواد لازم برای یک شیر برنج خوشمزه را بدانید باید به تعداد نفراتی که میخواهید برای آنها این وعده غذایی را آماده کنید توجه کنید. ما در ادامه مواد لازم برای طرز تهیه شیر برنج برای ۴ نفر را شرح خواهیم داد و سپس به دستور پخت این غذا خواهیم پرداخت پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید:
مواد لازم | مقدار |
برنج | یک پیمانه معادل لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | یک لیتر |
گلاب | نیم پیمانه معادل نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر قند یا شکر | نیم پیمانه معادل نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
هل | نصف قاشق چایخوری |
چوب یا پودر دارچین | 2 عدد چوب دارچین |
دستور شیر برنج خوشمزه و عالی
ما به صورت گام به گام دستورالعمل پخت شیر برنج را برای شما شرح میدهیم:
1- شستن و خیس کردن برنج
اولین کاری که باید برای تهیه یک شیر برنج خوشمزه بکنید شستن و خیس کردن برنج آن است. بهتر است از برنج نیمدانه یا برنج ایرانی با کیفیت برای غذای خود استفاده کنید زیرا اصلیترین ماده این غذا، برنج آن میباشد که میتواند در عطر و طعم آن تاثیر بسیار زیادی بگذارد مثلا برنج طارم
لازم است برای پخت بهتر برنج آن را از چند ساعت قبل از مقداری آب بخیسانید اما اگر میخواهید غذای شما عطر بسیار خوبی بگیرد میتوانید برنج را در گلاب نیز خیس کنید و اجازه دهید چند ساعت بماند.
2- برنج را روی حرارت بگذارید
پس از اینکه برنج به خوبی خیس خورد باید یک قابلمه مناسب با توجه به مقدار آن انتخاب نمایید و روی حرارت ملایم بگذارید. در قابلمه خود برای یک لیوان فرانسوی دستهدار به اندازه دو لیوان آب بریزید و سپس برنج را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید و برنج همراه آن پخته شود تا حدی که حالت شفته پیدا کند.
بهتر است برنج را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد اما اگر میخواهید احتمال ته گرفتن برنج شما تا حد زیادی کاهش پیدا کند میتوانید از یک قالب کره پنجاه گرمی نیز در آن استفاده نمایید که میتواند طعم خوبی نیز به برنج شما بدهد.
برای اینکه شیر برنج غذای مقویتری شود میتوانید مقداری سبوس برنج هم به آن اضافه کنید، اگر از خواص سبوس برنج اطلاعی ندارید حتما مقالهای که در این باره نوشتیم را بخوانید.
3- شیر را اضافه کنید
پس از اینکه برنج به خوبی شفته شد نوبت شیر میرسد که آن را اضافه کنید و اجازه دهید برنج همراه آن به جوش آید و بپزد و حتما در این موقع درب قابلمه را باز بگذارید تا شیر سر نرود. در این مرحله توصیه میشود از شیر پرچرب استفاده کنید زیرا میتواند در نتیجه کار تاثیر فوقالعادهای بگذارد و طعمی فراموش نشدنی به آن ببخشد.
برخی افراد در این مرحله از خامه نیز برای خوشمزهتر کردن شیر برنج استفاده میکنند پس شما نیز اگر به مزه خامه در غذا علاقه دارید میتواند آن را نیز بیفزایید.
4- اضافه کردن شکر، هل، دارچین [و در صورت تمایل زیره]
پس از اینکه شیر جوشید شکر، پودر یا دانه هل، چوب یا پودر دارچین و در صورت تمایل مقداری زیره را به آن بیفزایید و شروع به هم زدن کنید تا جایی که مواد به خوبی به خورد غذا رفته و با هم یکدست شوند. به یاد داشته باشید اگر از دانههای هل در شیر برنج خود استفاده کردید حتما قبل از سرو آنها را بیرون بیاوردید زیرا زیر دندان رفتن آنها ممکن است برای برخی افراد اذیت کننده باشد و البته این موضوع برای دارچین نیز صدق میکند و باید اگر از چوب دارچین در شیر برنج استفاده کنید پس از پایان پخت آن را بیرون بیاورید.
همچنین میزان شکری که داخل شیر برنج خوب میریزید بستگی به سلیقه خودتان دارد و اگر عادت دارید غذاها را شیرین میل کنید میتوانید مقدار بیشتری شکر به آن اضافه کنید اما اگر فرد مسن یا کودک در منزل دارید میتوانید از عسل یا شیره یا نبات نیز برای شیرینی بیشتر استفاده کنید که ضرری هم برای بدن نداشته باشد. دلیل اینکه گفته شد میتوان از زیره سیاه و یا پودر زیره سبز نیز در صورت دلخواه در غذا استفاده کرد این است که زیره میتواند نفخی که ممکن است شیر به وجود بیاورد را از بین ببرد و از دلدرد یا مشکلات دیگری که ممکن است برای بدن به وجود بیاید جلوگیری کند.
5- اضافه کردن گلاب
حالا دیگر وقت آن رسیده که گلاب را به غذا اضافه کنیم و یک ساعت زمان به آن بدهیم تا با حرارت بسیار پایین بپزد و به قولی جا بیوفتد. در این گام بهتر است درب قابلمه خود را بگذارید تا تمام شیر غذا تبخیر نشود اما بهتر است هر چند وقت یکبار به شیر برنج خود سر بزنید و میزان شیر آن را چک کنید و مطمئن شوید که نمی سوزد. اگر قصد مجلسیتر کردن شیر برنج را دارید در این مرحله میتوانید مقداری زعفران که از قبل دم کرده بودید را به غذا بیفزایید تا رنگ و عطر زعفران به خورد غذا برود. در این مرحله شیر برنج شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مخصوص بکشید و سرو نمایید.
سخن آخر در طرز پخت شیر برنج
افطاری در ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین وعدههای غذایی محسوب میشود و به همین خاطر خیلی از بزرگان فامیل از این مناسبت برای میهمان کردن بقیه استفاده میکنند. اما پذیرایی از میهمانان با غذاهای مناسب و مقوی یکی از موارد پر اهمیت در این میهمانیها میباشد که یکی از پرطرفدار ترین این غذاها، شیر برنج است. پس از پخت شیر برنج با دستور پختی که در اختیار شما گذاشتیم میتوانید روی آن را با خلال پسته، بادام و یا گلهای محمدی تزئین نمایید که ظاهر زیبایی را به شیر برنج شما می دهد و در میهمانیها باعث رنگینتر شدن سفره افطار شود.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ