اکثر خانمها ترجیح میدهند که شیرینی را به صورت خانگی درست کنند که هم بهداشتیتر و به صرفهتر خواهد بود، مخصوصا در ایام عید از ماندگاری خوبی نیز برخوردار هستند. انواع شیرینی خانگی با شکلهای متفاوت را میتوان درخانه و با کمترین زمان به سادگی درست کرد. در این مقاله طرز تهیه چند نوع شیرینی خانگی بسیار خوشمزه که البته به راحتی قابل پخت است را برای ایام عید به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای محبوب و خوشمزه در ایران است. این شیرینی مخصوص قزوین و بیشتر برای عید نوروز مردم آن را تهیه و استفاده میکنند.
مواد لازم:
آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم
پودر قند:۱۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
هل پودر شده ۴/۱ قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته: به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه شیرینی نخودچی
یک کاسه بزرگ را آماده کرده پودر قند و روغن جامد را درون آن بریزید و حدود ۳ تا ۵ دقیقه با همزن برقی هم بزنید. سپس پودر هل را با آرد نخودچی مخلوط کنید و آن را در چند مرحله و به آرامی به مخلوط پودر قند و روغن اضافه کنید. با قاشق مواد را هم بزنید تا مخلوط شود. سپس با دست آن را ورز دهید خمیر به دست آمده در این حالت کمی چسبنده است میتوانید آن را به مدت ۶ ساعت درون کیسه فریزر گذاشته و در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک و منسجم شود.
خمیر آماده شده را با وردنه باز کنید برای این که خمیر به وردنه نچسبد از سلفون میتوانید استفاده کنید، آن را روی خمیر قرار دهید بعد با وردنه آن را ورز دهید. وقتی ضخامت خمیر به اندازه دلخواه درآمد از قالب سنتی چهار پر یا قالبهای مختلف در شکلهای متنوع برای قالب زدن خمیر شیرینی استفاده کنید. بعد از قالب زدن آنها را درون سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید قرار دهید.
روی شیرینیها مقداری پودر پسته یا خلال پسته بریزید و آنها را داخل فر، که از قبل در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کردید قرار دهید . حدود ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینیها بپزد. بعد از پختن شیرینیها آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود. در نهایت شیرینی نخودچی آماده برای پذیرایی میباشد میتوانید آنها را درون ظرف دربدار نگهداری کنید.
طرز تهیه شیرینی بهشتی
شیرینی بهشتی یکی از شیرینیهای مخصوص عید است. این شیرینی خوش مزه و خوش عطر را میتوان به صورت قالبی شیک و متنوع آماده کرد که بسیار پرطرفدار نیز میباشد.
مواد لازم:
آرد شیرینی : ۲۰۰ گرم
پودر قند: ۱۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۲۵ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: ۸/۱ قاشق چایخوری
زعفران دم شده: به مقدار لازم
پودر کاکائو: به مقدار لازم
پودر پسته: به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه
برای درست کردن شیرینی بهشتی در ابتدا روغن جامد را از چند ساعت قبل باید در دمای محیط قرار دهید. روغن جامد را درون ظرف مناسبی بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. سپس آن را با همزن خوب هم بزنید. در مرحله بعد وانیل و پودر هل را به آن اضافه کنید. باید آرد را به آرامی و به تدریج به مواد اضافه کنید و مواد را با نوک انگشت ورز دهید.
سپس روغن مایع را به خمیر به دست آمده اضافه کرده و خوب ورز دهید. خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید و به دلخواه با استفاده از مواد مختلف مثل زعفران یا کاکائو آن را طعم دار کنید. کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و با استفاده از قیف و به کمک ماسوره به خمیر طرح بدهید یا خمیر را به صورت گلولهای در بیاورید و با وسیلههای مختلف شکل و طرحهای متنوعی روی آن ایجاد کنید.
سپس آنها را با فاصله مناسب درون سینی فر بچینید برای تزئین آن میتوانید از پودر مغزهای مختلف یا سیاه دانه و یا شکلات استفاده کنید. سینی را در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید قرار دهید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا شیرینیهای بهشتی بپزد. بعد از آماده شدن شیرینیها، آنها را از فر خارج کرده تا کمی خنک شود سپس آن را داخل ظرف مناسب درب دار منتقل کنید.
طرز تهیه شیرینی گردویی
شیرینی گردویی از خوشمزه ترین شیرینیهای اصیل ایرانی است. این شیرینی از لحاظ ظاهری شبیه شیرینیهای نارگیلی میباشد.
مواد لازم:
زرده تخم مرغ: ۶ عدد
شکر: نصف پیمانه
وانیل: نصف قاشق چایخوری
گردو خرد شده: ۳ پیمانه
طرز تهیه
زرده تخم مرغها را جدا کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید. سپس به زردههای تخم مرغ پودر قند اضافه کرده و چند دقیقه هم بزنید تا مخلوط یک دست و خامهای شود. در مرحله بعد وانیل را به آن اضافه کنید مواد را خوب هم بزنید و گردو خورد شده را درون مواد بریزید مخلوط را به خوبی هم بزنید. بعد از آماده شدن مواد شیرینی، کف سینی فر را چرب کنید و کمی آرد بپاشید مواد را با فاصله ۵ سانتی از هم درون سینی بچینید.
سپس سینی را در فر قرار دهید و۲۰ دقیقه زمان برای پخت آن در نظر بگیرید. بعد از این که شیرینیها آماده شد آن را از فر خارج کنید تا خنک شود. بعد از خنک شدن شیرینیهای گردویی را درون ظرف مناسب برای پذیرایی قرار دهید. به همین سادگی شیرینی گردویی شما آماده خواهد شد.
طرز تهیه نان برنجی
نان برنجی یک نوع شیرینی محلی و از سوغات کرمانشاه است. این شیرینی از شهرت خاصی بین ایرانیان برخوردار است، همچنین بسیار خوشمزه و در دو نوع زعفرانی و ساده پخت میشود.
مواد لازم:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم
پودرقند: ۱۷۵ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد برنج: ۵۰۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
مخلوط آب و گلاب: ۱/۲ پیمانه
خرفه: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: روغن را ذوب کنید و داخل شیشه بریزید تا خنک شود. سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود. پود قند را با پارچه حریر الک کنید.
مرحله دوم: زرده تخم مرغ را از سفیده آن جدا کنید، سفیده را با همزن برقی و با سرعت تند هم بزنید تا کف کن، سپس هم زدن را ادامه دهید تا مثل خامه قنادی فرم بگیرد. بعد آن را داخل یخچال قرار دهید تا خنک بماند.
مرحله سوم: روغن و پودرقند را داخل ظرف مناسب بریزید و ۵ دقیقه با دور تند آن را هم بزنید تا کرم رنگ شود. بعد از آن زرده تخم مرغ و پودر هل را به آن اضافه کنید، حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا مواد یک دست شود.
مرحله چهارم: در این مرحله سفیده تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و به مواد اضافه کنید، میتوانید برای هم زدن آن از لیسک استفاده کنید پف سفیده تخم مرغ نباید گرفته شود. بعد از آن آرد برنج الک شده را درون مواد بریزید و آن را هم بزنید. سپس مخلوط آب و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرم و لطیف شود. مقداری از خمیر بردارید و در دست گلوله کنید خمیر باید بدون ترک و صاف باشد.
مرحله پنجم: مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید به یک قسمت از مواد که جدا کردهاید زعفران دم کرده اضافه کنید، هم بزنید بعد از آن روی خمیر را بپوشانید و در جای خشک و خنک خارج از یخچال نگهدارید و ۲۴ ساعت زمان دهید تا خمیر منسجم شود.
مرحله آخر: بعد از ۲۴ ساعت خمیر آماده انجام مراحل پایانی برای درست کردن نان برنجی است. بنابراین خمیر را در اندازههای یک دست و گلولهای بردارید آن را با دست گرد کنید با مهر نان برنجی یا ته ماسوره به خمیر طرح دهید. سپس آن را داخل سینی فر بگذارید سینی فر نیازی به چرب کردن یا استفاده از کاغذ روغی ندارد. روی شیرینیها خرفه بریزید و۲۰ تا ۲۵ دقیقه آن را داخل فر که از قبل گرم کردهاید قرار دهید. با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد اجازه دهید شیرینیها بپزد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ