آب گوجه فرنگی سرشار از فایده و خاصیت است. این روزها افرادی که به سلامتی و زیبایی خود اهمیت میدهند حتما با دانستن روش تهیه و فواید آب گوجه مصرف آن را در برنامه غذایی خود میگنجانند. همچنین چنانچه قصد تهیه رب گوجه فرنگی خانگی را دارید باید مقدار مورد نیاز گوجه فرنگی تهیه کرده و آب آن را بگیرید و آماده جوشاندن و تهیه رب کنید. حال در این قسمت قرار است تا به این موضوع که چگونه آب گوجه فرنگی را بگیریم؟ بپردازیم، به همین دلیل پیشنهاد میکنیم همراه ما تا انتهای مطالب باشید.
روش گرفتن آب گوجه فرنگی
بهتر است که گوجه فرنگیهای تازه و آبدار را انتخاب کنید. گوجه فرنگیهای آبدار و تازه در فصلهای خاص وجود دارند، میتوانید از آنها برای تهیه آب گوجه فرنگی تهیه کنید. هم چنین گوجه فرنگیهای ارگانیک هم مناسب هستند و فاقد هرگونه مواد شیمیایی و آفت میباشند. در ابتدا گوجه فرنگیها را با آب سرد و به خوبی بشویید تا به این گونه میکروب آنها از بین برود. میتوانید یک ظرف را پر از آب کنید و به مدت چند دقیقه گوجهها را داخل آن قرار دهید. گوجهها را از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید و سپس بخشهای سخت آن و هم چنین دانهها را جدا کنید. تکههای گوجهها را که در مرحله قبل برش داده شده است را داخل آبمیوه گیری بریزید تا آب آنها کاملا خارج شود. به یاد داشته باشید که اگر نیاز بود میتوانید کمی آب به آنها اضافه نمایید. سپس اجازه دهید که مواد داخل قابلمه به خوبی بجوشد و گوجهها نرم شوند که این کار حدود 25 الی 30 دقیقه طول خواهد کشید. بعد از آن مواد افزودنی از جمله شکر، نمک و فلفل را داخل قابلمه بریزید. اگر نمیدانید که چقدر نمک و یا فلفل کافی خواهد بود، قبل از این که قابلمه را از روی شعله بردارید مواد را بچشید و در صورت کم بودن مواد لازم را اضافه نمایید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که مخلوط کمی سرد شود. بعد از سرد شدن باید آب گوجه فرنگی را از یک صافی و یا پارچه نازک رد کنید تا به این گونه تکههای سفت آن از بین برود و فقط آب گوجه باقی بماند. میتوانید مخلوط بدست آمده را در یک ظرف درب دار بریزید و آن را ذخیره کنید و در هنگام نیاز آن را در غذاها و یا حتی دسرهای مختلف استفاده نمایید.
نکات مهم در تهیه آب گوجه فرنگی
جالب است که بدانید میتوانید مخلوط گوجه فرنگی را رقیقتر کنید تا به این گونه به یک مایع قابل شرب تبدیل شود و یا آن را غلیظ تر کنید تا به عنوان سس از آن استفاده کنید. گوجه فرنگی را میتوانید با سبزیجات و گیاهان دیگر از جمله کرفس، پونه کوهی و فلفل قرمز ترکیب کرد تا به این گونه میزان تغذیه و طعم آن بیشتر شود. نکته مفید این است که زمان پخت گوجه فرنگی میتوانید کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید. از آنجایی که لیکوپن یک ترکیب محلول در چربی است، خوردن و یا حتی نوشیدن گوجه فرنگی با کمی چربی جذب آن را در بدن افراد افزایش میدهد.
فواید نوشیدن آب گوجه فرنگی
جالب است که بدانید این روزها آب گوجه فرنگی به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شده است که طیف گستردهای از ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی را برای بدن افراد تأمین میکند. این گیاه سرشار از لیکوپن، یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است. با این حال، برخی از افراد بر این باورند که آب گوجه فرنگی به دلیل وجود سدیم زیاد موجود در برخی از محصولات بازار ممکن است به اندازه خود گوجه فرنگی سالم نباشد.
همان طور که میدانید، آب گوجه فرنگی بسیار مغذی است و هم چنین سرشار از خیلی از ویتامینها و مواد معدنی مهم است. به طور مثال، نوشیدن فقط یک لیوان آب گوجه فرنگی تقریباً نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین میکند و هم چنین 22 درصد از نیازهای ویتامین A شما را به صورت آلفا و بتاکاروتنوئیدها را نیز تامین میکند. در رابطه با کاروتنوئیدها بهتر است که بدانید رنگدانههایی هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل میشوند. این ویتامین برای سلامت بینایی و هم چنین حفظ بافتها بسیار ضروری است. این کاروتنوئیدها به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی نیز عمل میکنند و از سلولهای شما در برابر صدمات ناشی از مولکولهای ناپایدار به نام رادیکال آزاد محافظت میکنند.
علاوه بر آن، آب گوجه فرنگی سرشاراز پتاسیم و منیزیم است که این دو ماده معدنی برای سلامت قلب بسیار مهم هستند. همچنین آب گوجه فرنگی یک منبع عالی از ویتامینهای گروه B، مانند فولات و ویتامین است.
به طور خلاصه میتوان این گونه بیان کرد که آب گوجه فرنگی دارای خیلی از ویتامینها و مواد معدنی است که برای سلامتی بدن ضروری هستند.
آب گوجه فرنگی و لاغری
بهتر است که بدانید آب گوجه فرنگی منبع سرشار از لیکوپن، یک آنتی اکسیدان است که در خیلی از مطالعات نشان داده است که می تواند التهاب را کاهش دهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدانهای قوی ویتامین سی و بتاکاروتن نیز میباشد. آب گوجه فرنگی میتواند خطر ابتلا به بیماری مزمن را کاهش دهد و هم چنین باعث لاغری میشود. تحقیقات نشان دادهاست که رژیمهای غذایی سرشار از گوجه فرنگی و محصولات گوجه فرنگی از جمله آب گوجه فرنگی، ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش دهد. مصرف آن موجب بهبود سلامت قلب نیز میشود. آب گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدانهای قوی مانند بتاکاروتن و لیکوپن هستند که به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، ایجاد چربی در شریانهای بدن و کلسترول بالا کمک میکنند. مطالعات نشان دادهاند که لیکوپن موجود در محصولات گوجه فرنگی در دوزهای بالای 25 میلی گرم در روز میزان کلسترول را حدود 10 درصد کاهش داده و هم چنین فشار خون را تا اندازه زیادی کاهش میدهد. یک لیوان آب گوجه فرنگی تقریباً 22 میلی گرم لیکوپن را فراهم میکند. علاوه بر این، استفاده از محصولات گوجه فرنگی کاهش در سطح کلسترول و پیشرفتهای قابل توجه در جریان خون را نشان میدهد. آب گوجه فرنگی افراد را در برابر برخی از سرطانها محافظت میکند. با توجه به مقادیر زیاد مواد مغذی مفید و آنتی اکسیدانها، آب گوجه فرنگی تأثیر ضد سرطان دارد.
چرا باید آب گوجه فرنگی بنوشیم؟
آب گوجه فرنگی برای هر فردی میتواند یک انتخاب نوشیدنی سالم باشد. برای افرادی که نیازهای غذایی بیشتری دارند، مانند بزرگسالان مسن و یا افرادی که سیگار میکشند، آب گوجه فرنگی غلیظ و مغذی یک انتخاب خوب است. به عنوان مثال، فردی که سیگار میکشد به ویتامین سی بیشتری نیاز دارد تا فردی که سیگار نمیکشد. هم چنین خیلی از افراد مسن دسترسی غذایی محدودی دارند و تمایل به خوردن غذاهای مغذی کمتری دارند. آب گوجه فرنگی میتواند یک روش عالی و خوش طعم برای کمک به نیازهای افراد در مورد خیلی از مواد مغذی باشد. هم چنین، جایگزین نوشیدنیهای ناسالم، نوشابه و یا نوشیدنیهای شیرین است. آب گوجه روشی سالم برای بهبود رژیم غذایی است. نوشیدن صد درصد آب گوجه فرنگی بدون اضافه کردن نمک و یا شکر روشی عالی برای افزایش مصرف مواد مغذی در رژیم غذایی هر فرد است.
مضرات آب گوجه فرنگی
با این که آب گوجه فرنگی بسیار مغذی است و استفاده از آن مزایای سلامتی چشمگیری به همراه دارد که در قسمت قبل برخی از این مزایا را بیان کردیم، اما بهتر است که بدانید دارای یکسری مضراتی نیز میباشد. انواع محصولات آب گوجه فرنگی که برخی از برندها عرضه میکنند، بزرگترین اشکالی که دارند، این است که میزان سدیم بالایی دارند. خیلی از محصولات آب گوجه فرنگی حاوی نمک اضافه شده هستند که باعث افزایش میزان سدیم میشود. به عنوان مثال، یک فنجان 1.4 لیتری آب گوجه فرنگی صد درصد حاوی 980 میلی گرم سدیم است. این احتمال وجود دارد که رژیمهای غذایی سرشار از سدیم برای افرادی که حساس به نمک باشند، مشکل ساز شود. به علاوه، تحقیقات نشان داده است که رژیمهای غذایی پر سدیم ممکن است به افزایش فشار خون فرد کمک کند. از دیگر معایب آب گوجه فرنگی میتوان به این موضوع اشاره کرد که فیبر موجود در آن کمی از گوجه فرنگی کمتر است. با این حال آب گوجه فرنگی نسبت به خیلی از نوشیدنیهای میوهای دیگر از جمله آب پرتقال بدون پالپ و آب سیب از نظر فیبر بالاتر است.
هم چنین علاوه بر موارد گفته شده، افرادی که مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به دستگاه گوارش هستند، ممکن است بخواهند از آب گوجه فرنگی اجتناب کنند، چرا که استفاده از آب گوجه فرنگی برای این دسته از افراد میتواند علائم را برای آنها بدتر کند. به طور خلاصه میتوان این گونه بیان کرد که انواع خاصی از آب گوجه فرنگی میتوانند سرشار از سدیم باشند و ممکن است حاوی قندهای اضافی نیز باشند. هم چنین این آب میوه ممکن است علائم را برای مبتلایان به برخی از بیماری ها بدتر کند.
سخن پایانی
آب گوجه سرشار از خاصیت است و برای سلامتی و زیبایی افراد اهمیت زیادی دارد. حال در این مقاله روش گرفتن آب گوجه به همراه نکات مهم در رابطه با تهیه آب گوجه را بیان کردیم. هم چنین در رابطه با فواید و مضرات آب گوجه فرنگی نیز اطلاعات کامل و مفیدی را در اختیار شما دوستان عزیز قرار دادهایم.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!