ماه رمضان، ماه مهمانی خداوند است. این ماه بهترین ماه برای قرب به خداوند است. ماه رمضان اعمالی دارد که بر مسلمان واجب است بر آن پایبند باشند. روزه گرفتن در این ماه بر مسلمانان واجب شده است. روزهداران در این ماه باید از اذان صبح تا اذان مغرب از هرگونه خوردن و آشامیدن پرهیز کنند. یکی از لحظات دوستداشتنی برای مسلمانان لحظه سحر است وقتی دعای زیبای سحر طنین انداز میشود، انسان خود را به خدا نزدیکتر میبیند و با خلوص بیشتری دست به دعا برمیدارد. وعده سحری یک وعده مهم در ایام ماه مبارک است. با ما همراه باشید تا نکات بیشتری را درباره این وعده با هم مرور کنیم.
چرا وعده سحری مهم است؟
از آنجایی که شخص روزهدار در ماه مبارک رمضان ساعات زیادی از خوردن و آشامیدن منع میشود؛ املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدنش در طول روز کاهش مییابد. به همین علت وعده سحر بسیار حائز اهمیت است. برای اینکه در طول روز انرژی لازم برای انجام فعالیتها را داشته باشید باید در وعده سحر غذایی مقوی بخورید.
توجه نکردن و بی اهمیت شمردن وعده سحری باعث خستگی، کاهش قند بدن، ضعف، سردرد و یبوست میشود. از این رو برای جلوگیری از آسیب به بدن، باید وعده سحری را جدی گرفت و در این وعده مواد غذایی مفیدی مصرف کرد.
چه غذاهایی را در وعده سحری نخوریم ؟ چرا؟
در وعده سحر باید غذاهایی بخورید که در طول روز تشنه و گرسنه نشوید. از خوردن غذاهای چرب و خشک پرهیز کنید. غذاهایی مثل کوکو، ماهی، جوجه کباب، کباب تابهای و کتلت مناسب این وعده نیستند زیرا ادویه زیادی دارند و زیاد بودن ادویه عطش و تشنگی را زیاد میکند. همچنین زیاد بودن ادویه در غذا باعث تحریک و ترش کردن معده میشود. پس حتیالمقدور از خوردن غذاهای خشک، چرب و پر ادویه پرهیز کنید.
از خوردن غذاهای در وعده سحری متنوع بپرهیزیم
بهتر است در وعده سحری از یک نوع غذا استفاده کنید. خوردن چند نوع غذا باعث سنگینی معده و رفلاکس معده میشود. هضم غذا سختتر میشود و انرژی و توان لازن را برای انجام فعالیت از شما میگیرد.
غذاهای مفید در وعده سحری کدام است؟
سحری باید غذایی سالم و پر انرژی باشد. این وعده باید به گونهای باشد که هم انرژی لازم بدن را تامین کند و هم تا چند ساعت روزه دار را از گرسنگی و تشنگی دور نگاه دارد. خوردن پلو و خورشهای کم روغن و کم نمک میتواند تا چند ساعت ما را سیر نگاه دارد. سبزیجات نیز در این وعده به روزه دار توصیه میشود فیبر موجود در سبزیجات به ما کمک میکند که ساعات طولانیتری سیر بمانیم. میوه خوردن در وعده سحر بسیار مهم است. زیرا میوه آب بدن را تامین میکند و برای رفع تشنگی بسیار مفید است. میوههایی مثل توت، انجیر و انگور جزو میوههایی هستند که میتوانید در این وعده میل کنید.
پیشنهاد مطالعه : بهترین غذا برای وعده افطاری
سحری چه مایعاتی بخوریم که تا افطار تشنه نشویم؟
برای اینکه در این ماه کمتر تشنه بشویم باید نوشیدنیهای مناسبی بنوشیم. بعضی نوشیدنیها نه تنها ما را سیراب نمیکنند. بلکه در طول روز باعث تشنگی بیشتر ما میشوند. دمنوشن نعنا با چاشنی عسل باعث رفع تشنگی میشود. خوردن آب میوههای طبیعی مانند آب هندوانه به ما کمک میکند که ساعات بیشتری سیرآب بمانیم. خوردن شیر کم چرب یکی از مایعاتی است که در رفع تشنگی موثر است. سعی کنید در فاصله افطار تا سحر 8 لیوان آب بنوشید و در وعده سحر آب کمتری بنوشید و به جای آب از دمنوش و شربتهای دیگر استفاده کنید. به جای آب میتوانید عرق کاسنی را در برنامه غذایی سحری خود جای بدهید. شربت گلاب از آن دست نوشیدنیهایی که به ما در جهت رفع تشنگی در طول روزه داری کمک میکند.
در وعده سحری چای ننوشید
چای یکی از نوشیدنیهایی است که جزو جدایی ناپذیر سفرههای ما ایرانیهاست. اما اگر میخواهید در طول روزه تشنه نشوید، در وعده سحر چای ننوشید. چای به علت داشتن کافئین ادرار آور است. هرچه بیشتر چای بنوشید بدنتان آب بیشتری از دست میدهد و در نتیجه تشنهتر میشوید.
بهترین غذا برای وعده سحری چه غذایی است؟
برای وعده سحر غذاهای مفید زیادی میتوانیم میل کنیم. اما یکی از مفیدترین غذاها برنج و خورش است. خورشهایی مثل فسنجان با گوشت قرمز گوسفند، قرمه سبزی و قیمه غذاهای مناسبی برای این وعده هستند. شما میتوانید به خورشها رب کمتری بزنید تا غذایی سالمتر برای این وعده داشته باشید.
در این وعده میتوانید از انواع سالاد هم استفاده کنید اما توجه داشته باشید که سالاد را قبل از غذای اصلی میل کنید.
سخن پایانی
سلامتی مهمترین نعمت خداوند است. برای این که در این ماه مبارک هم از برکات این ماه با نصیب شوید و هم سلامت باشید، به تغذیه خود اهمیت بدهید. تغذیه مناسب در این ماه یک مولفه مهم است. خوردن یک سحری مناسب که انرژی شما را تامین کند و در عین حال به سلامتی شما ضرر نزند بسیار ضروری است.
سعی کنید در وعده سحری میوههایی مناسب و غذاهایی سرشا از فیبر مصرف کنید و از خوردن غذاهای چرب و خشک جدا بپرهیزد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!