ماه رمضان ماه پر برکتی برای تمامی مسلمانان در سراسر جهان میباشد. همه مسلمانان جهان در این ماه از خوردن و آشامیدن به مدت یک ماه از اذان صبح تا اذان مغرب پرهیز میکنند. از این رو که تغذیه مناسب در این ماه بسیار ضروری است، توصیه میشود تا در هنگام سحر و افطار غذاهای مناسب مصرف شود.
اهمیت تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان
زمانی که بدن شما بعد از چندین ساعت نوشیدنی، آب و هیچ پروتئین و منبع انرژی به ان نرسد، باعث خالی شدن منبع گلوکز میشود. از این رو توصیه میشود تا با انتخاب تغذیهای مناسب شرایط روزهداری را برای خود راحتتر کنید. البته اهمیت تغذیه مناسب به این معنا نیست که بعد از افطار هر نوع غذایی را میتوانیم وارد بدن خود کنیم. تعادل در غذا و مایعات دریافتی بدن در ماه رمضان بسیار حائز اهمیت میباشد. بنابراین یک رژیم غذایی متعادل در این ماه شامل آب، مواد مغذی و املاح است. در ادامه به معرفی بهترین غذاها در هنگام افطار میپردازیم.
افطار خود را با یک عدد خرما شروع کنید
خرما یک غذا کامل در هنگام شروع افطار میباشد. چرا که خرما سرشار از قند فرکتوز و ساکاروز است و همین ویژگی باعث هضم و جذب سریع ان میشود. روزهدار پس از ساعتها تشنگی و گرسنگی هنگامی که روزه خود را با خرما باز میکند به یکباره میتواند تمامی کمبودهای بدن خود را جبران کند. همچنین خوردن خرما در شروع افطار سبب میشود تا از پرخوری نیز پرهیز شود تا در هنگام سحر اشتها مورد نیاز را داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه : خواص خرما
انواع سوپها و آشها
سوپها و آش ها در سفره افطار طرفداران زیادی دارند. چرا که غذاهایی سبک و گرم در هنگام افطار باعث جبران کمبود انواع ویتامینهای بدن میشوند و کمک زیادی به رفع تشنگی و گرسنگی شما میکنند. همچنین سهولت پخت این غذاها باعث میشود تا بتوانید بدون نیاز به صرف انرژی بالا هرروز این غذاها را آماده کنید. سوپها و آشها علاوه بر خاصیت سبک بودن، فواید دیگری برای شما نیز دارند. این غذاها تامینکننده انواع ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدانها هستند که مصرف انها در هنگام افطار تمامی ویتامینهای از دست رفته شما را جبران میکنند.
انواع کوکو و کتلتها
همانطور که ذکر شد بهتر است در هنگام افطاری غذاهای سبک و با هضم سریع مصرف شود تا در هنگام خوردن سحری مشکلی وجود نداشته باشد. یکی دیگر از پیشنهادات ما به شما پخت انواع کوکو و کتکلتها در هنگام افطار است. این غذاها علاوه بر سبکی و خوش طعم بودن، پخت بسیار راحتی دارد و شما میتوانید تنها در چند دقیقه کوکو و یا کتلت خود را آماده کنید. با استفاده از مواد در دسترس میتوانید کوکوهایی بینظیر درست کنید. کوکو سویا، کوکو اشپل، کوکو گردو، کوکو کاهو، کوکو قارچ و… از جمله کوکوهای با طعم لذیذ و پخت اسان است که میتوانید در هنگام افطار از انها استفاده کنید.
ماغوت یا فرنی
در ماه مبارک رمضان بعضی از افراد دچار کمبود قند میشوند. به همین دلیل ممکن است دچار سردرد و مشکلاتی از این قبیل شوند. در این شرایط پیشنهاد ما به شما خوردن وعدهای با شیرینی متعادل و سبک میباشد تا بتواند قند از دست رفته بدن شما را تامین کند. انواع ماغوتها و فرنیها علاوه بر طعامی خوشمزه در هنگام افطار، تمامی قند از دست رفته بدن شما را نیز تامین میکنند.
همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله طرز تهیه فرنی مراجعه کنید.
انواع مایعات
در این ماه مبارک به این دلیل که به مدت چندین ساعت از اب خوردن پرهیز میشود، بدن دچار کم آبی میشود. از همین رو بعد از افطار توصیه میشود با مصرف انواع مایعات کمبود اب بدن جبران شود. لازم به ذکر است در صورت اماده کردن شربت برای جبران کم آبی بدن، از مقدار شکر کمی استفاده شود.
از جمله شربتهای مناسب برای جبران کم آبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شربت آبلیمو: با خوردن این شربت بزاق دهان ترشح میشود و احساس تشنگی نیز رفع میشود.
- شربت سکنجبین: اگر این شربت با دانههای خاکشیر درست شود، احساس تشنگی را تا ساعتها رفع میکند.
- شربت کاسنی: این شربت خاصیت خنککنندگی دارد و شما میتوانید این شربت را در هنگام سحر نیز میل کنید تا در هنگام روزه احساس تشنگی شما تا طولانی مدت رفع شود.
- شربت خاکشیر: اب بسیار زیادی در دانههای این شربت وجود دارد که وقتی وارد بدن میشود کم کم اب را به بدن میرساند.
بهتر است در هنگام افطار، وعدهای سبک را جایگذین وعدهای سنگین کنید. از خوردن برنج، گوشت و غذاهای پرچرب بسیار خودداری کنید. چرا که چربی این غذاها در بدن شما ذخیره و هضم انها بسیار سخت میباشد. از غذاهای مغزی و مایعات زیاد استفاده کنید تا شرایط روزهداری برایتان راحتتر باشد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ