یاد داشتن ترکیب اصلی مواد کباب کوبیده و طرز تهیه آن در منزل دقیقاً شبیه به کباب زنها حرفهای که در کباب فروشی و رستورانها درست میکنند کار بسیار آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوت و فنها و نکات بسیار مهم و طلایی این غذا ایرانی خوشمزه و پر طرفدار میتوانید یک کباب کوبیده خانگی حرفهای و خوشمزه درست کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد طرز تهیه کباب مجلسی و تاریخچه آن اطلاعاتی را بدهیم.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده یک کیلوگرم
پیاز ۴ عدد
گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
نمک، دانه خرد شده فلفل سیاه و سماق و پاپریکا به مقدار لازم
پیشنهاد مطالعه : خواص سماق
دستور پخت
مهمترین مرحله در تهیه کباب مجلسی انتخاب گوشت و آمادهسازی آن است. برای اینکه یک کباب کوبیده حرفهای و لذیذ داشته باشید بهتر است از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.
مرحله اول، تنظیم اندازه چربی و خرد کردن گوشتها است. اگر از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کردید خیلی خوب است. همچنین میتوانید مقداری چربی یا دنبه به آن بیفزایید. یکی از دلایل استفاده ترکیبی از گوشت گاو و گوسفند، جلوگیری از خشکی یا چربی بیش از حد گوشت است. بهتر است گوشت را از قلوه گوسفند و یا ران گوساله استفاده کنید.
ادویه ها را قبل از چرخ کردن گوشت به آن اضافه کنید تا کاملاً به خورد گوشت برود و هنگام چرخ شدن با هم مخلوط شوند. کباب کوبیده مجلسی باید خوش نمک باشد یعنی در ریختن نمک کمی زیاده روی بشود. دانهها فلفل سیاه را آسیاب کرده و کمی سماق و پاپریکا هم اضافه کنید.
در مرحله بعد پیازها را پوست بکنید و سپس ریز رنده کرده و در صورت امکان برای بهتر ریز شدن، آن را چرخ کنید. اندازه پیاز در کیفیت کباب موثر است. اگر پیاز درشت باشد کباب به خوبی نمیپزد و یکدستی بافت کباب را بهم میزند و در هنگام جویدن نیز زیر دندان حس میشود و این حس ناخوشایندی است. برای اینکه کباب مجلسی یکدست بشود و هنگام سیخ کردن نریزد، باید آن را حداقل دو تاسه بار به صورت بسیار ریز چرخ کنید تا در آخر کباب خوبی بدستآورید. سپس پیازهایی را که چرخ کردهاید به گوشت چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا همه مواد باهم به خوبی مخلوط شوند. در انجام این مرحله دقت کنید که آب پیازها را هم باید به طور کامل بگیرید تا کباب شل نشود. گوشت کباب را داخل یک ظرف بریزید و بر روی آن سلفون بکشید و به مدت ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از گذشت ۳ ساعت مایه کباب را از یخچال خارج کنید و دوباره ورز دهید. بعد از ورز دادن سیخها را آماده کرده تا مایه کباب را سیخ کنید. مقداری گوشت بردارید و از بالای سیخ شروع به فشار دادن گوشت بر روی سیخ کنید تا سطح سیخ کامل پوشیده شود و یکدست بشود. پس از اینکه کباب را سیخ کردید با انگشت بر روی آن برآمدگی ایجاد کنید با اینکار کباب بهتر پخته میشود. کباب کوبیده مجلسی که روی زغال پختید را میتوانید به همراه برنج کته یا برنج پلویی و یا نان به همراه گوجه فرنگی کباب شده، میل کنید. این طرز تهیه که به آن پرداختیم مناسب برای ۵ نفر بود اگر افراد کم یا زیاد بودن میتوانید مواد اولیه را تغییر دهید.
سخن پایانی
یکی از مهمترین نکات در آشپزی این است که بدانید هدف از کار چیست و بعد برای چند نفر طبخ خواهید کرد. در مرحله بعد حتماً تمام این مراحل را روی برگه بنویسید این کار سبب افزایش تسلط در آشپزی خواهد شد. امیدواریم از این مطالبی که در این سایت گذاشتهایم راضی بوده باشید و استفاده کافی را ببرید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!