زولبیا و بامیه، دو شیرینی سنتی دوستداشتنی و محبوب در بین ما ایرانیان هستند. این شیرینیهای خوشمزه و خوشآب و رنگ، جزء جداییناپذیر سفرههای افطار در ماه رمضاناند. بعضی از افراد دوست دارند زولبیا و بامیه را به صورت خانگی درست کنند. اگر شما هم قصد دارید امسال زولبیا و بامیه سفره افطارتان را خودتان بپزید، اما سر رشتهای در شیرینیپزی ندارید، هر نکتهای که به آن برای پخت زولبیا و بامیه نیاز خواهید داشت را در این نوشته پیدا میکنید. پس تا انتها ما را همراهی کنید.
آموزش پخت بامیه
به طور معمول، بامیه خیلی بیشتر از زولبیا طرفدار دارد. پس اگر وقت ندارید که هر دوی این شیرینیها را آماده کنید، ما به شما پیشنهاد میکنیم بامیه را بپزید. تهیه بامیه دو بخش دارد. بخش اول، آماده کردن خمیر و بخش دوم آماده کردن شیره یا شربت آن است. آماده کردن هر کدام از این مراحل، قلقهای خاصی دارد که باید آنها را به درستی انجام دهید.
برای تهیه شربت زولبیا و بامیه به چه موادی نیاز دارید؟
موادی که برای تهیه شربت به آنها نیاز دارید، 2 لیوان آب، 2 لیوان شکر، سه چهارم لیوان گلاب، یک چهارم قاشق چای خوری جوهر لیمو و زعفران به مقدار لازم هستند.
روش آماده کردن شربت
ظرفی را بر روی حرارت متوسط قرار دهید و آب را در آن بریزید و بگذارید جوش بیاید. وقتی شروع به قل زدن کرد، جوهر لیمو را اضافه کنید. حالا شکر را اضافه کنید و بگذارید در حین جوشیدن، شکرها حل شوند. در این مرحله، به هیچ وجه محتویات درون ظرف را هم نزنید. زمانی که شکرها حل شد و شربت شفاف شد، گلاب و زعفران را اضافه کنید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا سرد شود.
برای آماده کردن خمیر بامیه به چه موادی نیاز داریم
برای آماده کردن خمیر بامیه به 150 گرم آرد سفید (برابر یک لیوان دستهدار فرانسوی پر)، 240 میلیلیتر آب (1 لیوان پر)، 20 گرم روغن جامد یا کره، 2 عدد تخممرغ درشت و روغن سرخکردنی نیاز دارید.
روش آماده کردن خمیر بامیه
برای آماده ساختن خمیر بامیه، از یک قابلمه نچسب استفاده کنید. آب و کره را در این قابلمه با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا هم کره آب شود هم آب به جوش بیاید. بلافاصله از جوش آمدن آب، اجازه تبخیر شدن به آن ندهید و سریع آرد الک شده را به آن اضافه کنید. شروع به هم زدن کنید تا خوب مخلوط شود، سپس حرارت را کم کنید. خمیر را به طور مداوم با پشت قاشق چوبی ورز دهید.
وقتی خمیر یک دست شد، آن را از روی حرارت برداشته و یکی از تخممرغها را به خمیر اضافه کنید. سپس مواد را با همزن هم بزنید تا تخم مرغ خوب جذب خمیر شود. حالا روغن سرخکردنی را درون تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا خوب گرم شود. خمیری که قبلاً آماده کردید را درون قیف بریزید و ماسورهای که میخواهید بامیههایتان به آن شکل باشند را نیز بر سر قیف قرار دهید. بامیهها را به اندازه دلخواه درون روغن بریزید.
میتوانید برای این که بامیهها یک دست و هماندازه باشند، با قیچی آشپزخانه، اندازهها را مدیریت کنید. بامیهها را مداوماً تکان دهید و زیر و رو کنید تا یک دست سرخ شوند. سپس از روغن خارج کرده، درون شربت سرد شده قرار دهید و بگذارید تا شربت به خورد بامیهها برود.
نحوه آماده کردن زولبیا
زولبیا شیرینی است که معمولا در کنار بامیه یا گوش فیل سرو میشود. تاریخچه این شیرینی خوشمزه به کشورهای هند، اتیوپی، ایران و ترکیه بازمیگردد. زولبیا و بامیه معمولا در ماه مبارک رمضان در هنگام افطار بر سر سفره آورده میشود. اگر قصد دارید سفره افطار کاملی داشته باشید، باید زولبیا هم در کنار بامیه باشد.
برای آماده کردن زولبیا چه موادی نیاز داریم؟
برای آماده کردن زولبیا به 1 لیوان نشاسته گندم، 1 لیوان ماست، 1 قاشق غذاخوری آرد سفید، بیکینگ پودر نصف قاشق مربا خوری، زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق چای خوری نیاز دارید.
شیوه پخت زولبیا
یک ظرف متوسط بردارید، یک لیوات نشاسته و یک لیوان ماست را درون آن با هم مخلوط کنید. یک قاشق آرد و بیکینگ پودر را نیز به آن اضافه نمایید. آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند. حالا زعفران دم کرده را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید.
روغن سرخکردنی را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً داغ شود. سپس مواد را به طور چرخشی به شکل گرد داخل تابه بریزید. حالا زولبیاها را از روغن خارج کرده، در شربت قرار دهید.
کلام آخر
زولبیا و بامیهای که آماده کردید را در ظرفی بچینید، میتوانید روی آنها را با پودر پسته، نارگیل، کنجد و هر چیز دیگری طبق علاقه خود تزئین کنید. روی آن را سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید. سپس در سفره افطار خود بگذارید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!