یکی از خوشمزهترین غذاهای پلویی ایرانی، آلبالو پلو است که متعلق به شهر شیراز بوده و به دلیل داشتن آلبالو در ترکیب خود، غذایی فصلی محسوب میشود. البته میتوان با جداکردن هسته آلبالوها و نگهداری آنها در فریزر، این غذای خوشمزه را در تمام فصول تهیه نمود و از طعم و فواید بینظیر آن بهره برد.
در این مقاله ابتدا مواد لازم را معرفی کرده و سپس دستور پخت آلبالو پلو برای ۴ نفر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم آلبالو پلو برای ۴ نفر
۱ عدد پیاز
۴ پیمانه برنج
۲۰۰ گرم شکر
۵۰۰ گرم آلبالو
۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
روغن مایع به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت آلبالو پلو
این غذا علاوه بر طعم بینظیر خود، خواص فوقالعادهای دارد. آلبالو موجود در این غذا ضد التهاب است و در درمان کم خونی بسیار موثر میباشد. همچنین درد را تسکین میدهد و در سلامت پوست و مو نیز تاثیرگذار است.
مرحله اول؛ آمادهسازی آلبالو
ابتدا آلبالوها را بشویید و هسته آنها را خارج کنید. سپس آنها را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا غلیظ شوند. بعد شکر را اضافه کنید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه، با برداشتن قابلمه از روی حرارت، آلبالوها را از صافی رد کنید. سپس دوباره آنها را روی حرارت قرار دهید تا غلیظتر شوند و بتواند برای شربت مورد استفاده قرار بگیرند.
مرحله دوم؛ تهیه گوشت قلقلی
در این مرحله پس از پوست گرفتن پیاز و آبکش نمودن آن، پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و آن را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه کافی مخلوط کنید. پس از ورز دادن و مخلوط شدن گوشتها با پیاز و ادویهها، مواد را به شکل دایرههای کوچک شکل داده و گوشت قلقلی تهیه کنید.
مرحله سوم؛ جوشاندن برنج
در این مرحله قابلمه را پر از آب کرده و به آن نمک اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید و پس از آن برنج را اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب دوباره به جوش بیفتد. هنگامی که اطراف برنج نرم شد، وقت آبکشی است. بنابراین برنج را در داخل آبکش قرار دهید و پس از قرار دادن قابلمه بر روی حرارت و داغ شدن روغن، سیب زمینی، نان لواش یا مواد ته دیگ را داخل قابلمه قرار دهید و کمی از برنجها را در کف قابلمه بریزید.
مرحله چهارم؛ تهیه آلبالو پلو مجلسی
در این مرحله برنج، کوفتهها و آلبالوها را لایه لایه در قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند. سپس یک قاشق غذاخوری روغن و نصف لیوان شربت آلبالو را روی برنج بریزید و با بستن درب قابلمه، آن را روی حرارت بالا و پس از بخار پیچیدن در قابلمه روی حرارت پایین قرار دهید تا آلبالو پلو پخته شود. پس از دم کشیدن برنج، غذا آماده است و میتواند با آلبالو و کوفته نیز تزئین شود.
در ادامه توجه به نکات زیر میتواند شما را در تهیه بهتر است غذا راهنمایی کند:
– به جای گوشت قلقلی در آلبالو پلو میتوان از مرغ پخته شده و ریش ریش شده استفاده کرد.
– مقدار شکر بسته به ذائقه شما متغیر است.
– مقدار آلبالو موجود در این غذا میتواند بسته به سلیقه شما کم یا زیاد شود.
– در تهیه این غذا میتوان مربای آلبالو را جایگزین خود آلبالو کرد.
– به منظور جلوگیری از به هم چسبیدن آلبالوها، قبل از اضافه نمودن آنها به برنج بهتر است از کره استفاده شود.
– خلال بادام و پسته خیس خرد و تفت داده شده یکی از بهترین انتخابها برای تزئین آلبالو پلو مجلسی است.
– نان لواش یا سیب زمینی حتما باید به عنوان ته دیگ استفاده شود؛ چراکه آب آلبالو با رفتن به ته قابلمه، ته دیگ را تیره میکند و آن را میسوزاند.
– جوشاندن زیاد آلبالو توصیه نمیشود چرا که باعث له شدن آنها میشود و جلوه خوبی ندارد.
– میتوان فیله مرغ را مزه دار کرد و به جای گوشت قلقلی، آن را در تهیه آلبالو پلو استفاده کرد و در کنار برنج سرو نمود.
– برای خوش عطر کردن این غذا میتوان برنج را با مقداری زعفران دم کرده، کره یا روغن محلی سرو نمود.
سخن پایانی
در پایان توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه این غذا برای ۴ نفر مناسب بوده و زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدود دو ساعت و سی دقیقه است. همچنین دم کشیدن برنج بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان میبرد. آلبالو پلو برای وعدههای نهار، شام و حتی افطاری و سحری در ماه رمضان مناسب است.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!