برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

خواص فندق

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

فهرست مطالب

یکی از غنی‌ترین مواد غذایی که می‌توان از آن به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کرد، فندق است. امروزه بیشتر میان وعده‌ها پرچرب و سرشار از مواد نگهدارنده هستند. درحالیکه آجیل‌هایی مانند فندق با داشتن چربی‌های سالم برای سلامتی بسیار مفید می‌باشند. فندق همانند یک تیله بوده که مجموعه‌ای از مواد مغذی را در خود قرار داده است. با ما همراه باشید تا در ادامه به خواص فندق برای بدن بپردازیم.

خواص فندق چیست؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که فندق غنی از چربی و کالری بالا است؛ بنابراین نسبت به آن بی‌میلی نشان می‌دهند. درصورتیکه اگر فردی فندق را در اندازه مناسب و زمان‌بندی‌های منظم استفاده کند، می‌تواند از پروتئین، فیبر و چربی اشباع نشده و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی بهره ببرد. فندق خام می‌تواند از بسیاری بیماری‌ها نظیر بیماری‌های قلبی و دیابتی جلوگیری کند. همچنین عملکرد مغز را بهبود بخشیده و به کاهش وزن کمک می‌کند.

این آجیل محبوب یک منبع خوب و سرشار از ویتامین‌های گروه B می‌باشد. بنابراین به حفظ سلامت مغز و خون‌رسانی بدن بسیار کمک می‌کند. فندق برای کودکان که درحال رشد هستند، بسیار مفید است. این مغز محبوب سرشار از ویتامین E بوده و مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز می‌تواند تمام ویتامین E مورد نیاز شما را در طول روز را تامین کند.

مصرف فندق برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان توصیه می‌شود. اگر می‌خواهید به سلامت ماهیچه‌های قلب و دیگر ماهیچه‌های بدن خود بپردازید، مصرف روغن فندق را به شما توصیه می‌کنیم. ویتامین E موجود در فندق برای عملکرد طبیعی سیستم بدن مانند تولید مثل بسیار ضروری است. همچنین ویتامین E از تجزیه گلبول‌های قرمز جلوگیری کرده و به نوعی محافظ در برابر آن آنمی می‌باشد.

بهبود سلامت قلب و فشارخون با مصرف فندق

یکی از مهم‌ترین خواص فندق، بهبود سلامت قلب می‌باشند. آجیل‌های درختی به ویژه فندق در جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مفید هستند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در فندق موجب افزایش سلامت قلب و فشار خون می‌شوند. فندق از آن دسته مغزهای خوراکی محسوب می‌شود که سرشار از فیبر و اسیدهای چرب غیر اشباع است.  اسیدهای چرب غیر اشباع موجب کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می‌شود.

براساس مطالعات انجام شده توسط انجمن تغذیه آمریکا مصرف آجیل‌هایی مانند فندق به کاهش کلسترول بد خون و بهبود چربی خون کمک بسیار زیادی می‌کند. توجه داشته باشید افرادی که دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستند، باید از چربی‌های غیر اشباع استفاده کنند. چربی‌های غیر اشباع به وفور در فندق یافت می‌شوند. همچنین مقادیر بسیار زیاد منیزیم در فندق به تنظیم تعادل کلسیم و پتاسیم بدن کمک بسیار زیادی می‌کند. توجه داشته باشید که فندق فشار خون را تنظیم کرده و تاثیر مستقیمی بر سلامت قلب دارد.

کنترل دیابت با فندق

از دیگر خواص بی‌نظیر فندق می‌توان به کنترل دیابت اشاره کرد. فندق سرشار از چربی‌های غیراشباع است به همین علت جایگزین بسیار خوبی برای تامین چربی مورد نیاز بدن است. شما می‌توانید از فندق بدون نگرانی از افزایش وزن، استفاده کنید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید افرادی که به صورت مداوم و منظم آجیل مصرف می‌کنند، سطح کلسترول کمتری دارند.

مصرف فندق برای افراد دیابتی سبب کاهش چربی خون در این افراد می‌شود. به همین‌علت به افرادی که کلسترول بسیار بالایی دارند، مصرف فندق و سایر آجیل‌ها به صورت منظم توصیه می‌شود. از دیگر مواد مغذی موجود در فندق میتوان به منگنز نیز اشاره کرد. وجود منگنز در فندق سبب کاهش گلوکز و بهبود دیابت می‌شود.

فندق و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن

فندق منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که آنتی اکسیدانی بسیار قدرتمند محسوب می‌شود. وظیفه آنتی‌اکسیدان‌ها از بین بردن رادیکال‌های آزاد خطرناک در بدن است. آنتی‌اکسیدان‌ها با از بین بردن رادیکال‌های آزاد خطرناک به پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر سرطان و بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. همچنین فندق به عنوان یک منبع غنی از ویتامین E شناخته می‌شود. ویتامین E به کاهش التهاب کمک کرده و نقش بسیار مهمی در تعویق روند پیری و سایر بیماری‌ها دارد.

تنها با مصرف یک وعده فندق به صورت روزانه منگنز مورد نیاز بدن تامین می‌شود. منگنز کمک بسیار زیادی به فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در فندق نسبت به سایر آجیل‌ها بیشتر است. به همین علت است که فندق طعم گسی همانند روغن هسته انگور و شکلات تیره در دهان ایجاد می‌کند.

آنتی اکسیدان‌های موجود در فندق علاوه بر تعویق روند پیری به درمان عفونت‌های دستگاه ادراری نیز می‌پردازد. توجه داشته باشید که آنتی اکسیدان‌های فندق بیشتر در پوسته نازک روی آن وجود دارد. بنابراین توصیه می‌شود که فندق را با پوسته نازک آن مصرف کنید.

فندق و تاثیر شگفت انگیز آن برای مغز

از دیگر خواص شگفت انگیز فندق میتوان به تقویت مغز با استفاده از آن اشاره کرد. مواد مغذی موجود در فندق در بهبود عملکرد مغز تاثیر بسیار زیادی گذاشته و از بسیاری بیماری‌ها مانند ضعف حافظه در سنین بالا پیشگیری می‌کند. مواد مغذی موجود در فندق شامل ویتامین E، منگنز، تیامین، فولات و اسیدهای چرب می‌باشد و به تقویت عملکرد مغز بسیار کمک خواهد کرد.

به همین علت این مغز مفید برای تقویت حافظه بسیار مناسب است. سطح بسیار بالا ویتامین E موجود در این ماده غذایی نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و زوال عقل دارد. همچنین منگنز نقش تاثیرگذاری در فعالیت مغز و عملکرد شناختی دارد.

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم فندق سرشار از تیامین است. تیامین به عنوان ویتامینی برای اعصاب شناخته می‌شود. بنابراین نقش مهمی در عملکرد عصبی در تمام بدن به ویژه ذهن و عملکرد شناختی دارد. کمبود ویتامین تیامین منجر به آسیب رسیدن به مغز می‌شود. با مصرف منظم فندق می‌توانید تیامین مورد نیاز برای بدن را دریافت کنید.

اسیدهای چرب و پروتئین موجود در فندق به درمان و مبارزه با افسردگی کمک بسیار زیادی می‌کنند. شما می‌توانید از فندق به عنوان مکملی برای جلوگیری از اضطراب و بهبود حافظه استفاده کنید. فولات موجود در فندق جهت رشد ستون فقرات و مغز جنین در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد‌.

خواص فندق

فندق ماده‌ ای مغذی جهت پیشگیری از سرطان

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، فندق به عنوان منبع غنی و سرشار از آنتی اکسیدان شناخته می‌شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در فندق به عنوان ماده‌ای ضد سرطان عمل کرده و به پیشگیری از سرطان کمک بسیار زیادی می‌کنند. همچنین ویتامین E در کنار آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان مکمل پیشگیری از سرطان شناخته می‌شود.

ویتامین E موجود در این دانه به کاهش ابتلا به سرطان‌های سینه، پروستات، روده بزرگ و ریه می‌پردازد. از دیگر خواص ویتامین E میتوان به پیشگیری از رشد جهت جهش‌های ژنتیکی و تومور‌ها اشاره کرد. منگنز موجود در فندق نیز همانند ویتامین E خاصیت ضدتوموری از خود نمایان می‌کند.

پیشگیری از چاقی و اضافه وزن با فندق

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که فندق سبب اضافه وزن و چاقی می‌شود. درصورتی که این تصور، تصوری غلط است. فندق به عنوان دانه‌ای مقوی و محرکی عالی برای سلامت متابولیسم بدن شناخته می‌شود. بنابراین با خوردن فندق سوخت و ساز بدن افزایش یافته و سبب کاهش وزن می‌شود.

تیامین موجود در آن نقش بسیار مهمی در افزایش سوخت و ساز بدن و تبدیل کربوهیدرات‌ها به گلوکز دارند. توجه داشته باشید که بدن برای فعالیت از گلوکز استفاده کرده و انرژی مطلوب برای بدن از این طریق به دست می‌آید. اگر از آن دسته افرادی هستید که به بدنسازی می‌پردازید و قصد رسیدن به تناسب اندام دارید، مصرف منظم و روزانه فندق را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب موجود در آن منجر به احساس سیری در فرد شده و از پرخوری جلوگیری می‌کند. با مصرف فندق به مدت طولانی احساس سیری به شما دست خواهد داد. چربی خوب موجود در آن با چاقی مبارزه کرده و منجر به کاهش وزن خواهد شد.

فندق برای زیبایی پوست و مو

ویتامین E موجود در فندق به حفظ سلامت پوست و مو می‌پردازد. در حقیقت وظیفه ویتامین E بالا بردن رطوبت و انعطاف‌پذیری پوست و مو می‌باشد. این افزایش رطوبت و انعطاف‌پذیری پوست و مو نقش قابل توجهی در سلامت پوست و مو خواهد داشت. همچنین قابلیت آنتی اکسیدانی ویتامین E از اشعه UV و دود سیگار جلوگیری خواهد کرد.

ویتامین E موجود در فندق به بهبود گردش خون و کاهش التهاب پوست و مو پرداخته و منجر به شادابی و حفظ طراوت آن‌ها می‌شود. فندق قابلیت منحصر به فردی در باز تولید سلول‌های مرده پوست و درمان زخم‌ها دارد. همچنین از آکنه و چین و چروک پیشگیری می‌کند.

خواص فندق برای مردان

بر اساس مطالعات انجام شده مصرف مداوم و منظم یک مشت فندق تاثیر بسیار مناسبی در سیستم بدنی آقایان دارد. فندق موجب تولید اسپرم‌های بارور در مردان می‌شود. همچنین ویتامین E موجود در فندق سبب بهبود کیفیت اسپرم‌ها در مردان خواهد شد.

فندق ماده غذایی مفید برای یبوست

از دیگر خواص منحصر به فرد فندق می‌توان به درمان یبوست اشاره کرد. فیبر موجود در این ماده غذایی سبب درمان مشکلات گوارشی نظیر یبوست در بدن می‌شود. همچنین مصرف منظم فندق منجر به دفع بهتر شده و در درمان یبوست نقش بسیار مهمی دارد.

خواص فندق برای کبد چرب

از بهترین خواص فندق میتوان به بهبود کبد چرب اشاره کرد. فندق به عنوان یک ماده مغذی جهت سم‌زدایی و پاک‌سازی کبد استفاده می‌شود. برای پاک‌سازی کبد باید روزانه مغز فندق را به صورت مرتب مصرف کنید. عصاره موجود در این مغز محبوب سبب درمان سرطان کبد خواهد شد.

فندق و آسانی در قاعدگی

فندق برای خانم‌هایی که دوران قاعدگی سختی را پشت سر می‌گذارند، مناسب است. این دانه مغذی می‌تواند از گرفتگی در دوران قاعدگی جلوگیری کند. اگر در طول این مدت دچار گرفتگی عضلات می‌شوید باید فندق را در برنامه غذایی خود قرار دهید. منیزیم، کلسیم و ویتامین E موجود در این دانه مقوی درد ناشی از گرفتگی‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و به قاعدگی راحت کمک بسیار زیادی می‌کند.

کاهش استرس با مصرف فندق

شاید برایتان جالب باشد که بدانید فندق نقش بسیار مؤثری در کاهش استرس و اضطراب دارد. این دانه حاوی مقادیر مناسبی از اسید آلفا لینولنیک و امگا 3 می‌باشد. این ویتامین‌ها و ویتامین‌های گروه B موجود در فندق از بسیاری بیماری‌های روانشناختی نظیر افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی جلوگیری می‌کند. همچنین فندق در بهبود عملکرد حافظه شما نقش تاثیرگذاری دارد. اگر می‌خواهید از مشکلات روحی دور بمانید، مصرف شکلات تلخ همراه با فندق را به شما توصیه می‌کنیم.

درمان مو‌های آسیب دیده با فندق

اگر موهایتان در اثر مواد شیمیایی موجود در رنگ و شامپو‌ها آسیب دیده است، مصرف فندق را توصیه می‌کنیم. ویتامین E موجود در فندق سبب درمان مو‌های آسیب دیده می‌شود. اگر از موهای خشک و شکننده رنج می‌برید، مصرف فندق یا روغن آن سبب آبرسانی به مو‌ها شده و موها را از حالت شکننده به ابریشمی تبدیل می‌کند. همچنین روغن فندق سبب تقویت ریشه مو‌ها می‌شود. به وسیله روغن فندق مو‌هایی ضخیم و بدون ریزش را تجربه خواهید کرد.

فندق گزینه ای منحصر به فرد برای گیاهخواران

فندق به عنوان یک ماده غذایی کامل برای گیاه‌خواران شناخته می‌شود. پروتئین موجود در فندق سبب تامین پروتئین لازم برای گیاه‌خواران خواهد شد. افراد گیاه‌خوار به دلیل عدم مصرف گوشت ممکن است دچار کمبود پروتئین شوند. آن‌ها می‌توانند این کمبود پروتئین را با مصرف فندق جبران نمایند. هر 100 گرم فندق، 15 گرم پروتئین دارد.

فندق گزینه ای عالی برای زنان باردار

مصرف فندق به شدت در دوران بارداری توصیه می‌شود. مواد مغذی موجود در فندق به تغذیه و رشد نوزاد کمک بسیار زیادی خواهد کرد. همچنین اسیدفولیک موجود در این دانه مغذی از بروز نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری کرده و به رشد آن بسیار کمک می‌کند.

تامین آهن مورد نیاز با مصرف فندق

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، فندق سرشار از ویتامین E است. علاوه بر ویتامین E درصد بسیار زیادی آهن نیز در این دانه مقوی یافت می‌شود. با مصرف منظم آن، 30 درصد آهن به صورت روزانه به دست می‌آورید. بنابراین مصرف منظم این دانه محبوب از کم‌خونی جلوگیری کرده و سبب اکسیژن رسانی مناسب به بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

سخن پایانی

فندق از آن دسته آجیل‌هایی است که خواص بسیار زیادی برای تمام اعضا بدن دارد. به جای استفاده از تنقلات و مواد غذایی مضر پیشنهاد می‌کنیم که در میان وعده‌ها از فندق استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم به بیان خواص فندق بپردازیم. امیدواریم که این مقاله اطلاعات مناسبی در مورد خواص فندق در اختیارتان گذاشته باشد.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال