برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

انواع غذاهای شب چهارشنبه سوری

غذاهای شب چهارشنبه سوری
زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

فهرست مطالب

یکی از خاطره ­انگیزترین و هیجان­ انگیزترین دورهمی ­ها و جشن­های آخر هر سال، جشن چهارشنبه سوری است. این جشن قدیمی و باستانی را نیاکان­ های ما هر سال با شکوه و عظمتی دو چندان برگزار می­کردند اما این روزها، با شیوع و همه ­گیری ویروس منحوس کرونا، این جشن باشکوه را نیز مانند سایر جشن­ها، باید به صورت خانوادگی و با حضور افرادی اندک برگزار نمود.

با اینکه این روزها شیوه برگزاری جشن شب چهارشنبه سوری با روش­های جشن گرفتن آن در ایران باستان تفاوت­های زیادی پیدا کرده است اما همچنان یکی از مهم­ترین جشن­های منسوب به ایران باستان، جشن چهارشنبه سوری است. این موضوع میزان اهمیت این جشن در میان ایرانیان را به خوبی نشان می­دهد.

غذاهای مخصوص چهارشنبه سوری

ایرانیان باستان مانند سایر مردمان دنیا، در پایکوبی­ها و برگزاری جشن­ هایی همچون چهارشنبه سوری، سنت ­هایی خاص دارند. یکی از این سنت­ها، طبخ و سرو غذاهای مخصوص و سنتی ایران است. غذاهای ایرانی که اصالتی به اندازه قدمت کشورمان دارند، همیشه یکی از محبوب­ترین خوراکی­های مردم ایران نیز محسوب می­شوند. غذاهای ایرانی که با عشق مادران و خانه­ داران طبخ می­شوند، همیشه طعمی متفاوت نسبت به سایر غذاها برای ما ایرانیان خواهند داشت به همین علت قصد داریم برخی از معروف­ترین­ غذاهای چهارشنبه سوری را به شما معرفی کنیم.

اگر شما نیز مشتاقانه منتظر آشنا شدن با این غذاها هستید، تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید و این غذاهای لذیذ را امتحان کنید. غذاهای ایرانی همیشه جزو محبوب­ترین خوراک­ های خاورمیانه هستند و به این سبب از محبوبیت زیادی نیز برخوردارند.

آش رشته

تقریبا اغلب مردم ایران اولین غذایی که به عنوان غذای مخصوص چهارشنبه سوری می­پزند، آش رشته یا سایر آش­ های محلی است. آش ­ها یکی از مقوی­ ترین و سالم­ ترین غذاهای ایرانی است که با گیاهان و حبوبات زیادی پخته می­شود. اما جدای از سالم بودن این غذاها آش رشته نمادی است برای داشتن یک سال خوب و حل مشکلات مردم در سال جاری.

از دیگر آش­های محبوب این جشن، آش ابودردا است که معمولا این نوع آش را برای افرادی که بیماری خاصی دارند، طبخ می­کنند و به این صورت برای او طلب شفا می­کنند. این نوع آش دارای ۷ نوع حبوبات در داخل خود است و تنها تفاوتی که این آش با آش رشته دارد در همین مورد هست.

در هر یک از شهرهای ایران از آن جایی که تنوع پخت انواع آش بسیار زیاد است، طبخ آش­ها در این زمان رواج بسیار زیادی دارد و همراه خود معانی بسیار عمیقی که ریشه در فرهنگ باستانی ما ایرانیان دارد نیز دارند به همین دلیل یکی از معروف­ترین و رایج­ترین غذاهای ایرانی که در شب چهارشنبه سوری پخته می­شود، آش رشته و سایر آش­های محلی است.

پلو هفت رنگ

در گذشته یکی از معروف­ترین غذاهای سنتی ایرانی که در شب چهارشنبه سوری پخته می­شد، پلو هفت رنگ بود. این نوع پلو با این که پختن آن مدت زمان زیادی وقت می­برد، همچنان محبوب­ترین غذای ایرانی مخصوص این نوع پایکوبی­ها به حساب می­آمد.

این پلو شامل پلوهای مختلفی از جمله پلوی کشمش، پلو شوید، پلو خرما، پلو زیره، عدس لوبیا و … هست. در حقیقت می­توان در این غذا هر نوع پلویی که مد نظرتان هست اضافه کنید. برای مثال حتی می­توانید پلو پسته یا بادام نیز به این ترکیب اضافه کنید و آن را نوش جان کنید. هدف اصلی این غذا، قرار دادن انواع پلوهای رنگی در کنار یکدیگر و جلوه بخشیدن به سفره است بنابراین به آن حتی می­توان آلبالو پلو و هویج پلو نیز اضافه نمود تا رنگ­های بیشتری نیز در این پلو وجود داشته باشند.

البته این نوع پلو حتی در زمان قدیم نیز با این که بسیار محبوب بود به دلیل هزینه بالای مواد آن، به ندرت طبخ می­شد و امروزه نیز با توجه به گرانی و سایر مشکلات معیشتی، این غذا، غذایی اقتصادی محسوب نمی­شود بنابراین اگر مشکلی با هزینه آن ندارید می­توانید از آن برای مهمانی­های خود استفاده کنید و از بی­شمار رنگ داخل این غذا به همراه طعم بی­نظیر آن لذت ببرید.

البته راه­های زیادی نیز برای کاهش هزینه این نوع غذا وجود دارد. برای مثال می­توان از رنگ­های خوراکی به جای مخلفات آن استفاده کرد.

مرصع پلو

به طور کلی از آن جایی که این جشن، جشنی قدیمی است و به منظور شادی و جمع کردن افراد خانواده در کنار یکدیگر برگزار می­شود، بایدها و نبایدها و همچنین قوانین، اهمیتی ندارند چرا که هدف فقط شادی است. این نکته در مورد غذاهای این شب نیز صدق می­کند و بسته به سلیقه افراد، غذاهایی خاص طبخ می­شوند.

یکی از محبوب­ترین و صد البته لاکچری­ ترین غذاهایی که پختنشان در شب چهارشنبه سوری رایج است، مرصع پلو هست. این نوع پلو از انواع آجیل­ های خوشمزه تشکیل شده و پلو به همراه آنان پخته می­شود. این غذا به دلیل مجلسی بودن و استفاده از مواد غذایی خاص، اغلب در مهمانی­ های بزرگ سرو می­شود.

سخن پایانی

همان طور که در ابتدای این مطلب به آن اشاره کردیم، جشن چهارشنبه سوری در گذشته به دلایلی همانند گردآوری بستگان و آشنایان در کنار هم برگزار می­شد. اما با گذشت سالیان زیاد از آن زمان، گویا فرهنگ مردم و نحوه برگزاری این نوع جشن­ها نیزتغییر کرده است. به طور کلی بهتر است هدف اصلی این جشن را فراموش نکنیم و با ساده­ترین مواد غذایی، این شب را در کنار هم جشن بگیریم.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال