اگر شما هم از افراد علاقمند به تهیه ربهای خانگی هستید، باید بدانید که ممکن است نگهداری رب گوجه فرنگی برای شما به یک چالش تبدیل شود. نگهداری از رب نیاز به اهمیت ویژهای دارد. زیرا گاهی اوقات، با یک کپک کوچک، کل ماده غذایی فاسد شده و باید دور انداخته شود. فراموش نکنید که کپکها دارای ریشههایی هستند، که از چشم ما دور میمانند.
برخی تصور میکنند با برداشتن قسمت کپک زده رب، میتوان از باقی آن استفاده کرد. اما این تصور اشتباه است. زیرا مسمومیت در کل ماده خوراکی باقی میماند. یکی از راههای جلوگیری از فاسد شدن رب، استفاده از ظروف مناسب است که در ادامه به شرح چند مورد از آن خواهیم پرداخت.
رب گوجه در ظرف پلاستیکی
اگر میخواهید رب گوجه فرنگی خود را در مدت زمان کوتاهی استفاده کنید، ظرفهای پلاستیکی مناسب این کار هستند. ظروف پلاستیکی را میتوانید از بازار تهیه کنید این ظروف در انواع شکلهای شفاف ساده، شفاف طرحدار، کدر ساده و کدر طرحدار در بازار موجود میباشند. دو نمونه اول، یعنی ظروف ساده و طرحدار شفاف، بسیار بهتر هستند.
زیرا محتویات داخل آن از بیرون مشخص است و شما میتوانید کوچکترین فسادی را به سرعت پیدا کنید. این ظروف از نظر انعطاف پذیری نیز به دو دسته قابل انعطاف و غیر قابل انعطاف تقسیم میشوند. انتخاب هر کدام از این ظروف به سلیقه شما بستگی دارد.
رب گوجه در ظرف مسی
مس، جزء فلزات بسیار مهم بوده و برای بدن مفید است. این فلز، در سیستم زیستی بدن انسان، اعمال حیاتی را انجام میدهد و وظایف مهمی نیز دارد. با این همه، بعضی از غذاها و خوردنیها را نباید درون ظروف مسی بپزیم یا نگهداری کنیم. مس باعث کمک به خونسازی و سلامت رگها و قلب انسان میشود. باید روزانه مقدار مشخصی مس به بدن انسان برسد که این میزان با غذا خوردن تامین میشود.
اگر مس بیش از حد و نیاز بدن، وارد سیستم بدن شود، در کبد رسوب میکند و فرد دچار مسمومیت میشود. از دیگر عوارض جمع شدن این ماده در بدن انسان، تهوع، سردرد و سرگیجه است. به همین علت توصیه میشود مواد اسیدی که باعث خورده شدن و حل شدن فلز مس میشوند، در این ظروف پخته یا نگهداری نشوند. موادی مانند: رب گوجه فرنگی، آلو، چغندر، سرکه، آبغوره، آب نارنج و… . با توجه به این اطلاعات، به شما پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان رب گوجه را در ظروف مسی نپزید و یا در آنها نگهداری نکنید.
رب گوجه در ظرف روحی
ظروف روحی و یا روی، از جنس آلومینیوم هستند. پخت و پز در این ظروف هیچ ضرری برای بدن ندارد. اما بهتر است از نگهداری مواد اسیدی در این ظزوف خودداری شود. شاید تا به حال دیده باشید که با نگهداری ماست و یا آب لیمو در ظروف روحی، پس از یکی دو روز قابلمه یا ظرف سیاه میشود.
این موضوع به این علت است که مواد اسیدی و ترش، باعث خوردگی و حل شدن آلمینیوم میشوند که وارد مواد غذایی خواهد شد. مصرف آلمینیوم در مدت طولانی باعث افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر میشود. پختن رب گوجه در ظروف روی ایرادی ندارد، اما بهتر است رب را در این ظروف نگهداری نکنید.
رب گوجه در چه ظرفی ریخته شود؟
یکی از بهترین گزینهها برای نگهداری طولانی مدت رب گوجه فرنگی، استفاده از ظروف شیشهای است. زیرا شیشهها به علت راحتی شستشو، بسیار بهداشتیتر هستند. ضمن اینکه ظروف شیشه ای، در مزه و عطر رب گوجه فرنگی، یا هر ماده غذایی دیگری، تغییری ایجاد نمیکنند.
نگهداری مواد غذایی در این ظروف، باعث میشوند مواد غذایی در معرض اکسیژن یا گازهای دیگر قرار نگیرد و عملا جلوی فاسد شدن یا خراب شدن هر نوع ماده غذایی را میگیرند.
چند نکته طلایی برای نگهداری طولانی از رب گوجه فرنگی
برای این که رب گوجه فرنگی را بتوانید مدت طولانیتری نگهداری کنید، نکات زیر میتواند به شما کمک کند:
۱. فراموش نکنید پس از ریختن رب گوجه فرنگی درون ظرف، روی آن را با یک قاشق روغن بپوشانید. این کار جلوی نفوذ هوا به درون رب و فاسد شدن آن را میگیرد. برای این کار بهتر است از روغن جامد آب شده استفاده کنید. زیرا پس از سرد شدن دوباره به حالت انجماد باز میگردد ک باعث میشود هوا به درون ظرف نرود.
۲. قبل از ریختن رب به درون ظرف از تمیز بود آن اطمینان حاصل کنید. بهتر است ظرف مورد نظر خشک خشک باشد.
۳. هنگامی که رب گوجه فرنگی را میپزید، کمی روغن در انتهای کار به آن اضافه کنید. این کار نه تنها باعث خوشرنگ شدن رب میشود، بلکه سبب افزایش ماندگاری آن نیز خواهد شد.
۴. از محکم بودن در ظرف اطمینان حاصل کنید. میتوانید برای این کار یک لایه نایلون زیر در قرار داده و سپس محکم آن را ببندید تا هوا نکشد.
۵. پس از این که رب گوجه فرنگی را پختید و درون ظرفهای مورد نظر ریختید، ظرفها را یک شبانه روز به صورت برعکس (یعنی از طرف در ظروف) روی زمین بگذارید تا هوای داخل شیشه تخلیه شود.
۶. در مرحله آخر پخت رب گوجه فرنگی، به آن نمک بزنید. نمک جلوی فاسد شدن رب را میگیرد.
۷. ظرف حاوی رب گوجه فرنگی را در جای خنک قرار دهید.
۸. بعد از باز شدن در هر یک از ربها، باید آن را درون یخچال قرار دهید تا فاسد نشود.
پیشنهاد مطالعه : چه کنیم رب گوجه خانگی کپک نزند؟
کلام آخر
از آنجا که رب گوجه خانگی، مواد نگهدارنده ندارد، خیلی بیشتر از انواع ربهای بازاری در معرض فاسد شدن و کپک زدن است. اما میتوانیم با استفاده از ظرف مناسب و به کار بستن نکاتی که بیان شد، جلوی فاسد شدن و کپک زدن رب را بگیریم. از طریق این روشها میتوان مدت زمان بیشتری رب را نگهداری کرد. ما تمام تلاش خود را کردیم تا هر نکتهای که ممکن بود برای نگهداری رب در ظروف مختلف به آن نیاز پیدا کنید را در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم که این مطالب به شما کمک کرده باشد.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد امتیاز: 5
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!