انواع برنج در دو دسته کلی قرار میگیرد: ایرانی و خارجی. انواع برنج ایرانی عبارتند از: بینام، امراللهی، طارم، هاشمی، فجر، فریدونکنار، دم سیاه، دودی، چین دوم، نیم دانه، طلایی و شیرودی که اینها مهمترین برنجها بوده ولی برنجهای دیگری هم هستند که نامشان را نبردیم.
ما در این مطلب علاوه بر معرفی انواع برنج، بهترین برنج ایرانی را هم معرفی کردیم و شما با مطالعه این مطلب شناخت کاملی از انواع برنج ایرانی و خارجی به دست خواهید آورد.
انواع برنج کدام است؟
چون ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برنج در دنیا است و از جمله دارندگان بهترین و با کیفیتترین برنجها در دنیا است، بنابراین ما همیشه یک تقسیم بندی رایج بین خودمان داریم که حتما شما هم این اصطلاح را شنیدید. برنج ایرانی و برنج خارجی.
تنوع برنجهای ایرانی بسیار بالا است، برخی از آنها از پیوند چند برنج به دست آمده است، برخی با تغییرات ژنتیکی به دست آمده است و همه اینها مدیون وجود شالیزارهای مستعدی است که در مناطق شمالی کشورمان وجود دارد.
در واقع آب و هوای شمال ایران، خوراک کاشت برنج است! به عنوان یک بنکداری آنلاین که سالها در زمینه فروش و خرید عمده برنج فعالیت داریم میگوییم: “هیچ نوعی از برنج در دنیا وجود ندارد که عطر و طعم برنج ایرانی را داشته باشد.”
انواع برنج ایرانی و شمال
برنج یکی از پرطرفدارترین مواد غذایی ایرانیان است که در هر سفرهای وجود دارد. برنج دارای انواع مختلفی است که هر کدام ویژگیهایی از جمله طعم، عطر، بافت و خواص منحصر به فرد خود را دارند.
انواع برنج ایرانی را میتوان با ویژگیهایی از قبیل، رنگ، بلندی، قطر برنج، محل کاشت، عطر و طعم آن شناسایی کرد؛ ما در این مطلب 13 نوع برنج ایرانی را نام برده و توضیح دادیم که عبارتند از:
- برنج بینام
- برنج امراللهی
- برنج طارم
- برنج هاشمی
- برنج فجر
- برنج فریدونکنار
- برنج دم سیاه
- برنج دودی
- برنج چین دوم
- برنج نیم دانه
- برنج طلایی
- برنج شیرودی
- برنج عنبر بو
1. برنج بینام
برنج بینام یکی از مرغوبترین برنجهای ایرانی است که به نامهای امر اللهی و بهنام هم معروف است. برنج بینام از انواع زودرس بوده و در دسته برنجهای گرم قرار میگیرد. جالب است بدانید که برنج بینام از تغییرات ژنتیکی در برنجهای ایرانی، به وجود میآید. این نوع برنج از برنجهای پرمحصول است و بیشتر در شالیزارهای استان مازندران پرورش مییابد.
با توجه به اینکه برنج بی نام از توان تولیدی بالایی برخوردار است، معمولا برنجکاران شمالی این برنج را درکشت دوم استفاده میکنند. کشت دوم برنج یکی از کارهای ریسکپذیر برای شالیکارن شمالی است؛ چرا که ممکن است در این دوره با مشکلاتی از جمله سرما و بوران، بارش برف و… روبه رو شوند.
از این رو کشاورزان به دلیل مقاوم بودن برنج بینام در برابر سرما، ترجیح میدهند این برنج را برای کشت دوم استفاده نمایند. یکی از ویژگیهای دیگر این برنج، رشد سریع آن است به طوری که در صورت کاشت این برنج در اوایل مرداد، اوایل آبان به عمل آمده و قابل برداشت خواهد بود.
2. برنج امراللهی
یکی از برنجهای پرمحصول و زودرس ایرانی برنج امراللهی است. برنج امراللهی که از طعم و عطر خوبی برخوردار میباشد، یکی از برنجهای مقاوم در برابر سرما است که حتی در ایام سرد سال به خوبی رشد کرده و بیشترین میزان محصول را به بار میدهد. به همین دلیل اغلب کشاورزان این برنج را در کشت دوم، پس از کشت اول مورد استفاده قرار میدهند.
برنج امراللهی که در شالیزارهای مازندران برداشت میشود دارای ظاهری متورم، گرد و رنگ سفید رنگ و گاهی شیری رنگ میباشد. دانههای برنج امر اللهی قبل از پخت دارای طولی حدود 6.5 میلیمتر است که بعد از پخت حجیمتر و بلندتر خواهد شد.
این حجیم شدن و بلند شدن دانههای برنج به نوع کشت آن بستگی دارد. به طور کلی افزایش حجم و طول دانههای برنج امراللهی کشت اول، نسبت به برنج امر اللهی کشت دوم بیشتر خواهد بود.
3. برنج طارم
از انواع برنج شمال برنج طارم است که از اصیلترین و محبوبترین برنجهای ایرانی به شمار میرود. همانطور که میدانید این نوع از برنج معمولا در شهرهای شمالی کشور از جمله زنجان، گیلان، و مازندران کاشته میشود.
برنج طارم علاوه بر طعم و عطر و بوی فوقالعاده ای که دارد دارای طول بیشتری نسبت به سایر برنجهای ایرانی دارد که پس از پخت به شکل چشم گیری کشیدهتر خواهد شد. برنج طارم دارای انواع مختلفی از جمله طارم هاشمی، برنج طارم دیلمانی، طارم سنگی و… است که اغلب در مناطق غربی مازندران مانند چالوس، رامسر و نوشهر پرورش مییابد. برنج طارم فریدون کنار هم یکی از بهترین نوع برنج طارم است که در تالاب فریدون کنار کاشته میشود.
از دلایل رشد برنج مرغوب در منطقه طارم میتوان به وجود پرندگان در این منطقه اشاره کرد؛ چرا که فضلههای این پرندگان موجب کاهش میزان استفاده از کودهای شیمایی شده است. همچنین وجود این پرندگان در این منطقه نقش مهمی در از بین رفتن حشرات و آفات کشاورزی داشته است. برای خرید عمده برنج طارم سفارش خود را ثبت کنید.
4. برنج هاشمی
یکی دیگر از انواع برنج شمال برنج هاشمی بوده یکی از محبوبترین برنجهای ایرانی است و جزو خوش طعمترین و خوشپختترین برنجهای شمال ایران به شمار میآید. این برنج دارای دانههای بلند و قلمی سفید رنگی است که از عطر و طعم فوقالعادهای برخوردار است. اگر این برنج را امتحان کرده باشید حتما شاهد قد کشیدن دانههای آن پس از پخت، ری کردن و طعم و بوی بینظیر آن بودهاید.
این برنج همچنین پس از پخت تا زمان طولانی نرم و خوش طعم خواهد ماند. به طور کل برنج هاشمی به دو دسته برنج هاشمی گرم و برنج هاشمی سرد تقسیم شده و دارای انواع مختلفی از جمله عطری، قهوهای و دودی میباشد.
گفتنی است از آنجایی که این برنج از انواع برنج ایرانی و گرانقیمت است، خرید برنج هاشمی عمده موجب کاهش قیمت شده و مقرون به صرفهتر خواهد بود
5. برنج فجر
برنج فجر که در شالیزارهای گیلان پرورش مییابد یکی از انواع برنج ها در دسته پرمحصول است که دارای طرفداران زیادی میباشد. کشاورزان با کاشت این برنج سالانه بیشترین میزان کشت را خواهند داشت. این برنج از برنجهای ایرانی دسته سرد میباشد و یکی از برنجهایی است که در اثر پژوهشهای ژنتیکی و ایجاد تغییرات در برنجهای اصیل ایرانی به وجود میآید و علاوه بر گیلان در استان مازندران هم کاشته میشود.
این محصول دارای ویژگیهای ظاهری از جمله رنگ سفید کدر، دانههای بلند 8 میلیمتری خنجر مانند که از انتها تا سر دانه باریک شده و دارای فرورفتگی میباشد. پس از پخت دارای عطر و طعم خوبی است و طول دانه آن تا 10.3میلی متر خواهد رسید.
این محصول کشاورزی که از طرفداران زیادی برخوردار است جزء برنجهای سطح متوسط ایرانی به حساب میآید و برای پخت غذاهای ایرانی نظیر حلیم، شله زرد، پلوهای دانه بلند و … مناسب خواهد بود. همچنین از آن به دلیل ری بالا، افزایش حجم و قد دانهها در رستورانها و شرکتهای مختلف غذایی استفاده کرد.
6. برنج فریدون کنار
برنج فریدونکنار به عنوان بهترین برنج ایرانی شناخته شدهاست که طرفداران زیادی در ایران و همچنین دنیا دارد. برنج فریدونکنار در منطقه مرکزی شمال ایران کاشته میشود. منطقه فریدونکنار شمال ایران، به دلیل ویژگیهایی از جمله وجود آبگیرها، آببندان، حاصلخیزی زمین به دلیل بارشهای فراوان و… محل مناسبی برای رشد و پرورش برنج میباشد.
علاوه بر این شالیزارهای فریدونکنار از مواد میکرو ارگانیسم هم برخوردار است. یکی از عوامل مرغوبیت برنجهای فریدونکنار وجود حشرات زیرخاکی این منطقه است که موجب تهویه خاک و کاهش میزان مصرف کودهای شیمایی و سموم شیمیایی کشاورزی شدهاست.
7. برنج دم سیاه؛ بهترین برنج ایرانی
برنج دم سیاه که از خانوادههای برنج صدری به حساب میآید، یکی از انواع برنج ایرانی است به آن برنج طارم دم سیاه هم میگویند. در حال حاضر این برنج یکی از برنجهای کمیاب و محبوب ایرانی است که به دلیل سخت بودن مراحل کشت، بازده و محصول کم، کشاورزان کمتری به کشت آن میپردازند.
این برنج پرطرفدار ایرانی که معمولا در منطق شمالی ایران از جمله گیلان، رشت، اشرفیه، لاهیجان و سایر مناطق حاصل خیز کشت میشود، نسبت به سایر برنجها کمیاب تر بوده و دارای قیمت بالاتری میباشد.
برنج دم سیاه ایرانی، به دلیل طعم و بوی فوقالعادهای که پس از پخت به خود میگیرد و همچنین ماندگاری بالایی که پس از پخت دارد، لقب بهترین برنج ایرانی را به خود گرفته و طرفدارن ویژه خود دارد.
8. برنج دودی
برنج دودی یکی از خوش طعمترین و خوش عطرترین برنجهای ایرانی است که دارای طرفداران زیادی بین سایر برنجهای ایرانی میباشد. این برنج بر خلاف تصور برخی از افراد، نوع خاصی از برنج نمیباشد و در اثر اعمال تغییراتی در برنج ایرانی به وجود میآید.
در واقع برنج دودی همان برنج عطری ایرانی است که طی یک روش قدیمی تبدیل به برنج دودی میشود. برای تهیه برنج ایرانی، با آتش زدن تکههای چوب در یک اتاق، مقدار زیادی دود ایجاد میکنند. سپس این دود را به روشهای مختلفی به سمت کیسههای برنج ایرانی هدایت میکنند. در نتیجه دانههای برنج طعم و عطر دود را به خود گرفته و تبدیل به برنج دودی میشود.
برنج دودی دارای رنگ تیره و عطر مطلوبتری نسبت به سایر برنجها دارد. برای مصرف برنج دودی میتوانید این برنج خوش عطر را به صورت خالص طبخ کنید. همچنین میتوانید این برنج را به صورت ترکیبی با سایر برنجهای ایرانی بپزید و نوشجان کنید. یکی از پر مصرفترین برنجهای شمال ایران، برنج دودی هاشمی است که از طعم و عطر بینظیری برخوردار میباشد.
9. برنج چین دوم یا راتون
کشاورزان پس از برداشت کشت اول برنج ایرانی، زمین را دومرتبه آبیاری کرده و ساقههای شلتوک را میبرند. سپس به زمین کشاورزی خود فرصتی دوباره میدهند تا دانههای برنجی که کاشته شده و هنوز رشد نکردهاند محصول بدهند. در این فرایند هیچ کاشت جدیدی رخ نمیدهد و فقط دانههای قبل، رشد میکنند، یا ساقههای جدید از ریشههای برنج بیرون آمده و خوشهها به وجود میآیند.
در واقع مراحل کاشت برنج از مرحله آبیاری به بعد دوباره تکرار میشود. در این فرایند، در صورتی که سم پاشی زمین، آبیاری و کودهی به درستی انجام شود، زمین دوباره بارور خواهد شد و محصولات با کیفیت؛ اما کمتری رشد خواهد کرد. به این برنج که در طی این فرایند حاصل میشود برنج چین دوم یا راتون میگویند. البته برنج چین دوم نامهای دیگری هم دارد که عبارتند از دونوج، راتون، جگل و ….
10. برنج نیم دانه
یکی از پر طرفدارترین برنجهای ایرانی برنج نیمدانه یا به گویش مازندرانیها برنج دنیم است که قد دانههای آن، یک سوم برنج ایرانی میباشد. برنج نیمدانه ایرانی، نوع خاصی از برنج نیست بلکه همان برنج ایرانی است که به دلایل مختلفی از جمله نارس بودن برنج، حمل و نقل، آفت زدگی ساقههای برنج و… دچار شکستی شده و قد کوتاهی دارند. به همین دلیل است که یکی از ارزانترین نوع برنج ایرانی است که در بازار موجود است.
این برنج شاید ظاهر خوبی نداشته باشد ولی از طعم و عطر خوبی برخوردار است که برای استفاده در دسرهایی مانند شلهزرد، آش، شیربرنج و فرنی مناسب خواهد بود. گاهی اوقات مصرفکنندگان این برنج را به صورت ترکیبی با برنج ایرانی دانهبلند مصرف میکنند.
ارزش غذایی برنج نیمدانه همانند برنج ایرانی اعلا بوده و همچنین به دلیل ریز بودن دانهها، هضم راحتتری دارد و برای کسانی که مشکل معده دارند بسیار مفید خواهد بود. کیفیت برنج نیمدانه به کیفیت برنج سالمی که از آن به وجود آمده است دارد. به عنوان مثال برنج طارم هاشمی اعلا برنجی خوشطعم و معطر است و برنج نیمدانه تهیه شده از آن هم، همان ویژگیهای آن را خواهد داشت.
11. برنج طلایی
برنج طلایی یکی از خاصترین انواع برنج ایرانی است که از طریق مهندسی ژنتیک با اهداف تغذیهای مانند تزریق پیش ماده ویتامین A، تولید شده است. همانطور که میدانید کمبود ویتامین A یکی از مهمترین معضلات برخی از مناطق آسیایی است. از این رو تزریق این ویتامین لازم در این نوع برنج، نقش مهمی در سلامت جامعه خواهد داشت.
همانطور که از نام این برنج پیداست، برنج طلایی دارای رنگ زرد طلایی بوده و دارای طعم خوبی هم میباشد. این رنگ طلایی از تزریق مواد مختلف از جمله ویتامین A در برنج طلایی حاصل میشود.
12. برنج شیرودی
در نهایت به برنج شیرودی میرسیم که یک برنج پرمحصول بوده و از جمله محصولاتی است که حاصل از تغییرات ژنتیکی به دست آمده است. این برنج از ترکیب برنج هاشمی و خزر تولید شده است و از دهه 70 شمسی بذر آن در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا اقدام به کشت آن کنند.
برنج شیرودی راه دست بسیاری از رستورانهای و شرکتها و ادارت دولتی و خصوصی است چون قیمت مناسبی دارد. این برنج عطر و طعم را هاشمی به ارث برده و قد و ری را از برنج خزر و در بین برنجهای پرمحصول، کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی دارد. برای تهیه برنج شیرودی عمده و فله با شماره 02126244208 تماس بگیرید.
13. برنج عنبر بو
نوع دیگری از برنج هم وجود دارد که ایرانی است و در سالهای اخیر بیشتر سر زبانها افتاده به نام برنج عنبر بو که اصالتا یک برنج جنوبی است و در خوزستان کشت میشود.
بعد از سیل سال 98 که در استانهای جنوبی جاری شد، علیرغم خسارات بالای سیل، برکاتی هم داشت از جمله اینکه زمینهای کشاورزان خوزستانی کیفیت بالاتری پیدا کرد و برنج عنبر بو به کشت فراوانی رسید. از جمله ویژگیهای این برنج قد کوتاه و تپل آن است. از نظر عطر و طعم کاملا شبیه برنج ایرانی است اما ری آنچنانی ندارد.
شناخت انواع برنج ایرانی
برخی نکاتی وجود دارد که اگر برنج شناس باشید متوجه آن میشوید، مثلا کسی که کارش برنج باشد از شکل ظاهری دانه برنج هم میتواند تشخیص دهد که این برنج در بین انواع برنج شمال چه برنجی است!
در اینجا قصد داریم چند نکته درباره اینکه مثلا طارم بهتر است یا هاشمی و موضوعاتی از این دست بگوییم، پس با ما همراه باشید.
برنج هاشمی بهتره یا طارم؟
برنج هاشمی و برنج طارم ایرانی، هر دو از بهترین برنجهای ایرانی هستند که از طعم و عطر فوق العادهای برخوردارند. این دو برنج دارای دانههای قد بلند و کرم رنگ هستند که تقریبا از همه نظر مشابه هستند؛ اما تنها تفاوتی که بین برنج هاشمی و برنج طارم وجود دارد این است که دانههای برنج هاشمی کمی پهنتر از دانههای برنج طارم است.
هر دو از نظر کیفیت و مرغوبیت به یک اندازه در یک سطح هستند و انتخاب آن کاملا سلیقهای است. به همین دلیل قیمت هر دو نوع برنج در بازار تقریبا یکسان است. مهمترین تفاوت برنج طارم و برنج هاشمی ایرانی در این است که برنج هاشمی ایرانی پس از پخت چربتر و نرمتر خواهد بود و در مقابل برنج طارم بعد از پخت کمی خشک و سفت میباشد.
انواع برنج کهنه و برنج تازه
جالب است بدانید که برنج تازه زمانی که از زمین برداشت میشود، دارای مقداری آب میباشد که آن را مدتی در انبار نگه داری میکنند تا آب آن تبخیر شده و قابل استفاده گردد. مهمترین ترکیبات برنج عبارتند از نشاسته، پروتئین و لیپیدها که نقش مهمی در کیفیت برنج دارند.
برنج کهنه در واقع طی فرایند پیچیدهای شامل تغییرات فیزیکی و شیمیایی دانههای برنج تولید میشود. برای اینکه برنج به قد مطلوب خود برسد زمان زیادی طول خواهد کشید. حجم برنج کهنه (برنج خشک) پس از پخت افزایش خواهد یافت. به طوری که یک پیمانه برنج خشک بعد از پخت سه برابر خواهد شد. اما این تغییر حجم در برنج تازه ایرانی وجود نخواهد داشت؛ ضمن اینکه اگر برنج تازه به درستی نگهداری نشود، ممکن است شپشک بگذارید، در این صورت باید به دنبال راههای از بین بردن شپشک برنج باشید.
در ضمن وزن دانههای برنج تازه به مرور زمان کاهش پیدا خواهد کرد اما برنج کهنه دارای وزن ثابت بوده و کیفیت بهتری خواهد داشت.
انواع برنج کشت اول و کشت دوم
برای اینکه بدانید این دو نوع کشت چیست و اینکه آیا برنج کشت اول بهتر است یا کشت دوم ما مقاله مفصلی درباره آن نوشتیم که توصیه میکنیم حتما آن مقاله را مطالعه کنید.
اکثر کشاورزان ایرانی در تمام نقاط ایران کشت اول برنج را در اول بهار یعنی فروردین ماه شروع میکنند تا در مرداد ماه قابل برداشت شوند. به طورکلی کشت اول برنج شامل عملیاتهایی از قبیل آمادهسازی بذر، تهیه خزانه، آمادهسازی زمین، بذرپاشی، نشا، وجین، سمپاشی زمین و در نهایت برداشت برنج میشود.
اخیرا اکثر شالیکاران شمالی به ویژه فریدونکنار، بعد از برداشت محصولات خود در کشت اول، مجددا زمین را برای نشا دوباره آماده سازی میکنند. بذرهای مورد استفاده در این کشت از یک ماه قبل آماده شده است.
کشت دوم نیز همانند کشت اول میباشد. در واقع همان مراحل کشت اول در آبان ماه، دو مرتبه تکرار و در نهایت برنج ایرانی برداشت خواهد شد؛ اما برای نگهداری برنج در کشت دوم به آب فراوان نیاز داریم؛ چراکه نشا برنج در کشت دوم در فصل گرم تابستان انجام میشود و بخار سطحی آب در مرداد ماه بسیار زیاد خواهد بود.
انواع برنج نیم دانه و لاشه
برنج نیمدانه و لاشه برنجی است که به دلایل مختلفی از قبیل ضعیف بودن دانههای برنج، آفت ساقههای برنج، استفاده از دستگاه شالیکوبی نامناسب و… تولید میشود. زمانی که برنج توسط شالیکاران برداشت میشود تغییراتی روی آن اعمال میشود. برای مثال دانههای برنج را با استفاده از دستگاههای مخصوص خشک و سپس سفید میکنند.
در نهایت این برنجها را الک کرده و دانههای سالم و غیر سالم آن را جدا میکنند. پس از جدا کردن برنج دانله بلند اعلا، برنجهای باقی مانده که سرلاشه نام دارند را دو مرتبه الک میکنند تا دانههای ریزتر جدا شوند. به این برنجهای ریزتر که از الک برنج سرلاشه تولید میشود لاشه میگویند. همچنین به دانههای بسیار ریزتر که از الک کردن لاشه تولید میشود “شه” میگویند.
به برنج سالمی که سر آن شکسته باشد سر لاشه میگویند. سر لاشه کمی از برنج دانه بلند سالم ایرانی، کوتاهتر است. برنج لاشه از برنج نیم دانه بلندتر و از سر لاشه کوتاهتر است که مقداری نیم دانه هم در آن موجود است.
عوامل موثر بر عطر و طعم انواع برنج ها
مناطق شمالی کشور محل مناسبی برای رشد و پرورش برنجهای معطر ایرانی است. خوشبو و معطر بودن برنج ایرانی به عوامل مختلفی بستگی دارد که به صورت مستقیم روی کیفیت دانههای برنج تاثیر میگذارند. عوامل تاثیرگذار در عطر و بوی برنج ایرانی شامل موارد زیر میشود.
- خاک زمین کشاورزی: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی عطر و بوی برنج، خاک شالیزار است. هرچه خاک محل کاشت برنج، مرغوب و حاصلخیزتر باشد برنجی که رشد میکند با کیفیتتر و خوش عطرتر خواهد بود.
- درجه دمای هوا: کیفیت و عطر و بوی برنج ایرانی به درجه دمای هوای منطقه هم بستگی دارد. دمای هوای منطقه بخصوص در زمان گلدهی دانههای برنج، اهمیت و تاثیر بیشتری دارد. در نتیجه انتخاب زمان کشت، مهمترین عامل عطر و بوی برنج خواهد بود.
- تغذیه گیاه برنج: کیفیت کودهایی که حین کشاورزی از آن استفاده میکنید هم، نقش به سزایی در کیفیت و عطر برنج دارد. به عنوان مثال کود پتاسیم تاثیرگذارترین کود کشاورزی است که در عطر و طعم برنج نقش مهمی دارد.
- رطوبت و آب: آب کافی در زمان کشاورزی و مهیا بودن شرایط جوی آب، از عوامل تاثیرگذار در کیفیت و عطر برنج ایرانی است. زمان کشت برنج بسیار مهم میباشد. به همین دلیل کیفیت و عطر برنجی که در کشت اول تابستان تولید میشود به دلیل رطوبت، بسیار با کیفیتتر از برنجی خواهد بود که در کشت دوم پاییز تولید میشود.
تاریخ مصرف انواع برنج ایرانی
آیا برنج تاریخ مصرف دارد؟ آیا برنج بعد مدتی غیرقابل استفاده میشود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برخلاف تصور خیلیها، برنج دارای تاریخ انقضا بوده و پس از آن قابل استفاده نخواهد بود. اکثر مردم بر این باورند که عدد و تاریخ درج شده روی کیسه برنج عددی نمایشی و صرفا برای پر کردن جای تاریخ انقضا است. در حالی که این عدد کاملا واقعی بوده و برنج دارای تاریخ انقضا است!
تاریخ انقضا برنج به این معنا است که برنج باید در مدت زمان تعیین شده مصرف گردد، در غیر اینصورت ارزش غذایی خود را از دست خواهد داد. برنج بر خلاف سایر مواد خوراکی، بعد از گذشت تاریخ انقضا دچار کپک زدگی یا بوی نامطبوع نمیشود ولی احتمال سمی شدن دانههای برنج بعد از تاریخ بهینه مصرف وجود دارد. در نتیجه هنگام خرید برنج به تاریخ درج شده روی آن دقت کنید. گفتنی است بهترین زمان خرید برنج نیز با توجه به برخی عوامل مشخص میشود که در مقالهای که لینک آنرا قرار دادیم میتوانید بخوانید.
چند نوع برنج داریم (براساس مناطق کشت)
برنج یکی از محصولات غذایی پرکاربرد است که علاوه بر شهرهای شمالی کشور در شهرهای جنوبی کشور از جمله فارس، اصفهان، قزوین، ایلام، زنجان و … کشت میشود و به قول شرکت گلستان که شعار رکن اول غذای ایرانی را روی برنج گذاشته، این ماده غذایی بخش عمدهای از سفره ایرانیها را به خود اختصاص داده است. برنجهایی که در هر یک از استانهای نام برده کشت میشوند با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و نوع خاک، دارای ویژگیها و خصوصیات خاصی میباشند.
یکی از از کشورهای آسیایی که بهترین و مرغوبترین برنجهای آسیا را تولید میکند کشور ایران است. ایران به دلیل دارا بودن آب و هوای متناسب و زمین حاصلخیز بهترین برنجهای خوش طعم وخوشپخت را تولید میکند. اما به عنوان بهترین مناطق کشت برنج ایران میتوان از شهرهای گیلان و مازندران نام برد.
این دو منطقه بهترین منطقه کاشت و پرورش برنج است که مرغوبترین برنجهای ایران هم متعلق به آن میباشد. برنجهایی که در مناطق شمالی ایران تولید میشنود از بهترین نمونههای مرغوب جهان است که به کشورهای مختلف دنیا صادر میشوند.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
10 پاسخ
بسیار مقاله جامع و کاملی بود
فکر نمیکردم انقدر مدل مختلف برنج ایرانی داشته باشیم
ممنون از توجه شما
سپاس از مقاله خوبتون
با انواع برنج ایرانی کامل آشنا شدم
خوشحالم که راضی بودید
سپاس از مقاله خوب و کاملتون در مورد انواع برنج های ایرانی
ممنون از شما
خوشحالم که براتون مفید بوده
ایولا