برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

انواع برنج کدام است؟ از ایرانی تا خارجی

زمان تقریبی مطالعه: 13 دقیقه

فهرست مطالب

انواع برنج در دو دسته کلی قرار می‌گیرد: ایرانی و خارجی. انواع برنج ایرانی عبارتند از: بینام، امراللهی، طارم، هاشمی، فجر، فریدونکنار، دم سیاه، دودی، چین دوم، نیم دانه، طلایی و شیرودی که این‌ها مهم‌ترین برنج‌ها بوده ولی برنج‌های دیگری هم هستند که نامشان را نبردیم.

ما در این مطلب علاوه بر معرفی انواع برنج، بهترین برنج ایرانی را هم معرفی کردیم و شما با مطالعه این مطلب شناخت کاملی از انواع برنج ایرانی و خارجی به دست خواهید آورد.

انواع برنج کدام است؟

چون ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برنج در دنیا است و از جمله دارندگان بهترین و با کیفیت‌ترین برنج‌ها در دنیا است، بنابراین ما همیشه یک تقسیم بندی رایج بین خودمان داریم که حتما شما هم این اصطلاح را شنیدید. برنج ایرانی و برنج خارجی.

تنوع برنج‌های ایرانی بسیار بالا است، برخی از آن‌ها از پیوند چند برنج به دست آمده است، برخی با تغییرات ژنتیکی به دست آمده است و همه این‌ها مدیون وجود شالیزارهای مستعدی است که در مناطق شمالی کشورمان وجود دارد.

در واقع آب و هوای شمال ایران، خوراک کاشت برنج است! به عنوان یک بنکداری آنلاین که سال‌ها در زمینه فروش و خرید عمده برنج فعالیت داریم می‌گوییم: “هیچ نوعی از برنج در دنیا وجود ندارد که عطر و طعم برنج ایرانی را داشته باشد.”

انواع برنج ایرانی و شمال

برنج یکی از پرطرفدار­ترین مواد غذایی ایرانیان است که در هر سفره‌­ای وجود دارد. برنج دارای انواع مختلفی است که هر کدام ویژگی­‌هایی از جمله طعم، عطر، بافت و خواص منحصر به فرد خود را دارند.

انواع برنج ایرانی را می­‌توان با ویژگی­‌هایی از قبیل، رنگ، بلندی، قطر برنج، محل کاشت، عطر و طعم آن شناسایی کرد؛ ما در این مطلب 13 نوع برنج ایرانی را نام برده و توضیح دادیم که عبارتند از:

  1. برنج بینام
  2. برنج امراللهی
  3. برنج طارم
  4. برنج هاشمی
  5. برنج فجر
  6. برنج فریدونکنار
  7. برنج دم سیاه
  8. برنج دودی
  9. برنج چین دوم
  10. برنج نیم دانه
  11. برنج طلایی
  12. برنج شیرودی
  13. برنج عنبر بو

1. برنج بینام

برنج بینام یکی از مرغوب­ترین برنج­‌های ایرانی است که به نام­‌های امر اللهی و بهنام هم معروف است. برنج بینام از انواع زودرس بوده و در دسته برنج­‌های گرم قرار می­‌گیرد. جالب است بدانید که برنج بینام از تغییرات ژنتیکی در برنج­‌های ایرانی، به وجود می­‌آید. این نوع برنج از برنج­‌های پرمحصول است و بیشتر در شالیزار­های استان مازندران پرورش می­‌یابد.

با توجه به اینکه برنج بی نام از توان تولیدی بالایی برخوردار است، معمولا برنج‌­کاران شمالی این برنج را درکشت دوم استفاده می­‌کنند. کشت دوم برنج یکی از کارهای ریسک­‌پذیر برای شالیکارن شمالی است؛ چرا که ممکن است در این دوره با مشکلاتی از جمله سرما و بوران، بارش برف و… روبه رو شوند.

از این رو کشاورزان به دلیل مقاوم بودن برنج بینام در برابر سرما، ترجیح می­‌دهند این برنج را برای کشت دوم استفاده نمایند. یکی از ویژگی­‌های دیگر این برنج، رشد سریع آن است به طوری که در صورت کاشت این برنج در اوایل مرداد، اوایل آبان به عمل آمده و قابل برداشت خواهد بود.

2. برنج امراللهی

یکی از برنج­‌های پرمحصول و زودرس ایرانی برنج امراللهی است. برنج امراللهی که از طعم و عطر خوبی برخوردار می­‌باشد، یکی از برنج‌­های مقاوم در برابر سرما است که حتی در ایام سرد سال به خوبی رشد کرده و بیشترین میزان محصول را به بار می­‌دهد. به همین دلیل اغلب کشاورزان این برنج را در کشت دوم، پس از کشت اول مورد استفاده قرار می­‌دهند.

برنج امراللهی که در شالیزارهای مازندران برداشت می­‌شود دارای ظاهری متورم، گرد و رنگ سفید رنگ و گاهی شیری رنگ می­‌باشد. دانه­‌های برنج امر اللهی قبل از پخت دارای طولی حدود 6.5 میلی­متر است که بعد از پخت حجیم­‌تر و بلندتر خواهد شد.

این حجیم شدن و بلند شدن دانه‌­های برنج به نوع کشت آن بستگی دارد. به طور کلی افزایش حجم و طول دانه­‌های برنج امراللهی کشت اول، نسبت به برنج امر اللهی کشت دوم بیشتر خواهد بود.

3. برنج طارم

از انواع برنج شمال برنج طارم است که از اصیل‌­ترین و محبوب­‌ترین برنج­‌های ایرانی به شمار می­‌رود. همانطور که می‌­دانید این نوع از برنج معمولا در شهرهای شمالی کشور از جمله زنجان، گیلان، و مازندران کاشته می‌­شود.

برنج طارم علاوه بر طعم و عطر و بوی فوق‌­العاده ای که دارد دارای طول بیشتری نسبت به سایر برنج­‌های ایرانی دارد که پس از پخت به شکل چشم گیری کشیده‌­تر خواهد شد. برنج طارم دارای انواع مختلفی از جمله طارم هاشمی، برنج طارم دیلمانی، طارم سنگی و… است که اغلب در مناطق غربی مازندران مانند چالوس، رامسر و نوشهر پرورش می­‌یابد. برنج طارم فریدون کنار هم یکی از بهترین نوع برنج طارم است که در تالاب فریدون کنار کاشته می‌شود.

از دلایل رشد برنج مرغوب در منطقه طارم می­‌توان به وجود پرندگان در این منطقه اشاره کرد؛ چرا که فضله­‌های این پرندگان موجب کاهش میزان استفاده از کود­های شیمایی شده است. همچنین وجود این پرندگان در این منطقه نقش مهمی در از بین رفتن حشرات و آفات کشاورزی داشته است. برای خرید عمده برنج طارم سفارش خود را ثبت کنید.

4. برنج هاشمی

یکی دیگر از انواع برنج شمال برنج هاشمی بوده یکی از محبوب‌ترین برنج‌­های ایرانی است و جزو خوش طعم‌­ترین و خوشپخت­‌ترین برنج­‌های شمال ایران به شمار می­‌آید. این برنج دارای دانه‌های بلند و قلمی سفید رنگی است که از عطر و طعم فوق­‌العاده­‌ای برخوردار است. اگر این برنج را امتحان کرده باشید حتما شاهد قد کشیدن دانه‌های آن پس از پخت، ری کردن و طعم و بوی بی‌نظیر آن بوده­‌اید.

این برنج همچنین پس از پخت تا زمان طولانی نرم و خوش طعم خواهد ماند. به طور کل برنج هاشمی به دو دسته برنج هاشمی گرم و برنج هاشمی سرد تقسیم شده و دارای انواع مختلفی از جمله عطری، قهوه‌ای و دودی می­‌باشد.

گفتنی است از آنجایی که این برنج از انواع برنج ایرانی و گرانقیمت است، خرید برنج هاشمی عمده موجب کاهش قیمت شده و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود

5. برنج فجر

برنج فجر که در شالیزار­های گیلان پرورش می­‌یابد یکی از انواع برنج ها در دسته پرمحصول است که دارای طرفداران زیادی می­‌باشد. کشاورزان با کاشت این برنج سالانه بیشترین میزان کشت را خواهند داشت. این برنج از برنج­‌های ایرانی دسته سرد می­‌باشد و یکی از برنج­‌هایی است که در اثر پژوهش­‌های ژنتیکی و ایجاد تغییرات در برنج­‌های اصیل ایرانی به وجود می­‌آید و علاوه بر گیلان در استان مازندران هم کاشته می‌­شود.

این محصول دارای ویژگی­‌های ظاهری از جمله رنگ سفید کدر، دانه­‌های بلند 8 میلی­متری خنجر مانند که از انتها تا سر دانه باریک شده و دارای فرورفتگی می‌­باشد. پس از پخت دارای عطر و طعم خوبی است و طول دانه آن تا 10.3میلی متر خواهد رسید.

این محصول کشاورزی که از طرفداران زیادی برخوردار است جزء برنج‌­های سطح متوسط ایرانی به حساب می­‌آید و برای پخت غذاهای ایرانی نظیر حلیم، شله زرد، پلوهای دانه بلند و … مناسب خواهد بود. همچنین از آن به دلیل ری بالا، افزایش حجم و قد دانه­‌ها در رستوران­‌ها و شرکت‌­های مختلف غذایی استفاده کرد.

6. برنج فریدون کنار

برنج فریدون­کنار به عنوان بهترین برنج ایرانی شناخته شده­‌است که طرفداران زیادی در ایران و همچنین دنیا دارد. برنج فریدون­‌کنار در منطقه مرکزی شمال ایران کاشته می­‌شود. منطقه فریدون­‌کنار شمال ایران، به دلیل ویژگی­‌هایی از جمله وجود آبگیرها، آببندان، حاصلخیزی زمین به دلیل بارش­‌های فراوان و… محل مناسبی برای رشد و پرورش برنج می­‌باشد.

علاوه بر این شالیزارهای فریدون­‌کنار از مواد میکرو ارگانیسم هم برخوردار است. یکی از عوامل مرغوبیت برنج­‌های فریدونکنار وجود حشرات زیرخاکی این منطقه است که موجب تهویه خاک و کاهش میزان مصرف کودهای شیمایی و سموم شیمیایی کشاورزی شده­‌است.

7. برنج دم سیاه؛ بهترین برنج ایرانی

برنج دم سیاه که از خانواده­‌های برنج صدری به حساب می­‌آید، یکی از انواع برنج ایرانی است به آن برنج طارم دم سیاه هم می­‌گویند. در حال حاضر این برنج یکی از برنج­‌های کم­یاب و محبوب ایرانی است که به دلیل سخت بودن مراحل کشت، بازده و محصول کم، کشاورزان کمتری به کشت آن می­‌پردازند.

این برنج پرطرفدار ایرانی که معمولا در منطق شمالی ایران از جمله گیلان، رشت، اشرفیه، لاهیجان و سایر مناطق حاصل خیز کشت می‌­شود، نسبت به سایر برنج‌­ها کم­یاب تر بوده و دارای قیمت بالاتری می­‌باشد.

برنج دم سیاه ایرانی، به دلیل طعم و بوی فوق­‌العاده‌­ای که پس از پخت به خود می­‌گیرد و همچنین ماندگاری بالایی که پس از پخت دارد، لقب بهترین برنج ایرانی را به خود گرفته و طرفدارن ویژه خود دارد.

8. برنج دودی

برنج دودی یکی از خوش طعم­‌ترین و خوش عطر­ترین برنج‌­های ایرانی است که دارای طرفداران زیادی بین سایر برنج‌­های ایرانی می‌باشد. این برنج بر خلاف تصور برخی از افراد، نوع خاصی از برنج نمی­‌باشد و در اثر اعمال تغییراتی در برنج ایرانی به وجود می‌­آید.

در واقع برنج دودی همان برنج عطری ایرانی است که طی یک روش قدیمی تبدیل به برنج دودی می­‌شود. برای تهیه برنج ایرانی، با آتش زدن تکه­‌های چوب در یک اتاق، مقدار زیادی دود ایجاد می­‌کنند. سپس این دود را به روش‌­های مختلفی به سمت کیسه­‌های  برنج ایرانی هدایت می‌­کنند. در نتیجه دانه­‌های برنج طعم و عطر دود را به خود گرفته و تبدیل به برنج دودی می‌­شود.

برنج دودی دارای رنگ تیره و عطر مطلوب­‌تری نسبت به سایر برنج­‌ها دارد. برای مصرف برنج دودی می­‌توانید این برنج خوش عطر را به صورت خالص طبخ کنید. همچنین می‌­توانید این برنج را به صورت ترکیبی با سایر برنج‌­های ایرانی بپزید و نوش‌­جان کنید. یکی از پر مصرف‌­ترین برنج‌­های شمال ایران، برنج دودی هاشمی است که از طعم و عطر بی‌نظیری برخوردار می­‌باشد.

عکس انواع برنج کدام است؟ از ایرانی تا خارجی

9. برنج چین دوم یا راتون

کشاورزان پس از برداشت کشت اول برنج  ایرانی، زمین را دومرتبه آبیاری کرده و ساقه­‌های شلتوک را می‌­برند. سپس به زمین کشاورزی خود فرصتی دوباره می­‌دهند تا دانه­‌های برنجی که کاشته شده و هنوز رشد نکرده‌­اند محصول بدهند. در این فرایند هیچ کاشت جدیدی رخ نمی­‌دهد و فقط دانه­‌های قبل، رشد می­‌کنند، یا ساقه­‌های جدید از ریشه­‌های برنج بیرون آمده و خوشه­‌ها به وجود می‌­آیند.

در واقع مراحل کاشت برنج از مرحله آبیاری به بعد دوباره تکرار می‌­شود. در این فرایند، در صورتی که سم پاشی زمین، آبیاری و کودهی به درستی انجام شود، زمین دوباره بارور خواهد شد و محصولات با کیفیت؛ اما کمتری رشد خواهد کرد. به این برنج که در طی این فرایند حاصل می­‌شود برنج چین دوم یا راتون می­‌گویند. البته برنج چین دوم نام‌­های دیگری هم دارد که عبارتند از دونوج، راتون، جگل و ….

10. برنج نیم دانه

یکی از پر طرفدارترین برنج­‌های ایرانی برنج نیم­دانه یا به گویش مازندرانی‌­ها برنج دنیم است که قد دانه­‌های آن، یک سوم برنج ایرانی می­‌باشد. برنج نیم‌دانه ایرانی، نوع خاصی از برنج نیست بلکه همان برنج ایرانی است که به دلایل مختلفی از جمله نارس بودن برنج، حمل و نقل، آفت زدگی ساقه­‌های برنج و… دچار شکستی شده و قد کوتاهی دارند. به همین دلیل است که یکی از ارزان‌ترین نوع برنج ایرانی است که در بازار موجود است.

این برنج شاید ظاهر خوبی نداشته باشد ولی از طعم و عطر خوبی برخوردار است که برای استفاده در دسرهایی مانند شله‌­زرد، آش، شیربرنج و فرنی مناسب خواهد بود. گاهی اوقات مصرف­‌کنندگان این برنج را به صورت ترکیبی با برنج ایرانی دانه­‌بلند مصرف می­‌کنند.

ارزش غذایی برنج نیم­دانه همانند برنج ایرانی اعلا بوده و همچنین به دلیل ریز بودن دانه­‌ها، هضم راحت­‌تری دارد و برای کسانی که مشکل معده دارند بسیار مفید خواهد بود. کیفیت برنج نیم­دانه به کیفیت برنج سالمی که از آن به وجود آمده است دارد. به عنوان مثال برنج طارم هاشمی اعلا برنجی خوش­‌طعم و معطر است و برنج نیم­دانه تهیه شده از آن هم، همان ویژگی‌­های آن را خواهد داشت.

11. برنج طلایی

برنج طلایی یکی از خاص­‌ترین انواع برنج ایرانی است که از طریق مهندسی ژنتیک با اهداف تغذیه­‌ای مانند تزریق پیش ماده ویتامین A، تولید شده­ است. همانطور که می­‌دانید کمبود ویتامین A یکی از مهم­ترین معضلات برخی از مناطق آسیایی است. از این رو تزریق این ویتامین لازم در این نوع برنج، نقش مهمی در سلامت جامعه خواهد داشت.

همانطور که از نام این برنج پیداست، برنج طلایی دارای رنگ زرد طلایی بوده و دارای طعم خوبی هم می­‌باشد. این رنگ طلایی از تزریق مواد مختلف از جمله ویتامین A در برنج طلایی حاصل می­‌شود.

12. برنج شیرودی

در نهایت به برنج شیرودی می‌رسیم که یک برنج پرمحصول بوده و از جمله محصولاتی است که حاصل از تغییرات ژنتیکی به دست آمده است. این برنج از ترکیب برنج هاشمی و خزر تولید شده است و از دهه 70 شمسی بذر آن در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا اقدام به کشت آن کنند.

برنج شیرودی راه دست بسیاری از رستوران‌های و شرکت‌ها و ادارت دولتی و خصوصی است چون قیمت مناسبی دارد. این برنج عطر و طعم را هاشمی به ارث برده و قد و ری را از برنج خزر و در بین برنج‌های پرمحصول، کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی دارد. برای تهیه برنج شیرودی عمده و فله با شماره 02126244208 تماس بگیرید.

13. برنج عنبر بو

نوع دیگری از برنج هم وجود دارد که ایرانی است و در سال‌های اخیر بیشتر سر زبان‌ها افتاده به نام برنج عنبر بو که اصالتا یک برنج جنوبی است و در خوزستان کشت می‌شود.

بعد از سیل سال 98 که در استان‌های جنوبی جاری شد، علیرغم خسارات بالای سیل، برکاتی هم داشت از جمله اینکه زمین‌های کشاورزان خوزستانی کیفیت بالاتری پیدا کرد و برنج عنبر بو به کشت فراوانی رسید. از جمله ویژگی‌های این برنج قد کوتاه و تپل آن است. از نظر عطر و طعم کاملا شبیه برنج ایرانی است اما ری آنچنانی ندارد.

عکس انواع برنج کدام است؟ از ایرانی تا خارجی

شناخت انواع برنج ایرانی

برخی نکاتی وجود دارد که اگر برنج شناس باشید متوجه آن می‌شوید، مثلا کسی که کارش برنج باشد از شکل ظاهری دانه برنج هم می‌تواند تشخیص دهد که این برنج در بین انواع برنج شمال چه برنجی است!

در اینجا قصد داریم چند نکته درباره اینکه مثلا طارم بهتر است یا هاشمی و موضوعاتی از این دست بگوییم، پس با ما همراه باشید.

برنج هاشمی بهتره یا طارم؟

برنج هاشمی و برنج طارم ایرانی، هر دو از بهترین برنج‌های ایرانی هستند که از طعم و عطر فوق العاده‌ای برخوردارند. این دو برنج دارای دانه‌های قد بلند و کرم رنگ هستند که تقریبا از همه نظر مشابه هستند؛ اما تنها تفاوتی که بین برنج هاشمی و برنج طارم وجود دارد این است که دانه‌های برنج هاشمی کمی پهن‌تر از دانه‌های برنج طارم است.

هر دو از نظر کیفیت و مرغوبیت به یک اندازه در یک سطح هستند و انتخاب آن کاملا سلیقه‌ای است. به همین دلیل قیمت هر دو نوع برنج در بازار تقریبا یکسان است. مهم‌ترین تفاوت برنج طارم و برنج هاشمی ایرانی در این است که برنج هاشمی ایرانی پس از پخت چرب‌تر و نرم‌تر خواهد بود و در مقابل برنج طارم بعد از پخت کمی خشک و سفت می‌باشد.

انواع برنج کهنه و برنج تازه

جالب است بدانید که برنج تازه زمانی که از زمین برداشت می­‌شود، دارای مقداری آب می­‌باشد که آن را مدتی در انبار نگه داری می­‌کنند تا آب آن تبخیر شده و قابل استفاده گردد. مهم­ترین ترکیبات برنج عبارتند از نشاسته، پروتئین و لیپید­ها که نقش مهمی در کیفیت برنج دارند.

برنج کهنه در واقع طی فرایند پیچیده­ای شامل تغییرات فیزیکی و شیمیایی دانه­‌های برنج تولید می­‌شود. برای اینکه برنج به قد مطلوب خود برسد زمان زیادی طول خواهد کشید. حجم برنج کهنه (برنج خشک) پس از پخت افزایش خواهد یافت. به طوری که یک پیمانه برنج خشک بعد از پخت سه برابر خواهد شد. اما این تغییر حجم در برنج تازه ایرانی وجود نخواهد داشت؛ ضمن اینکه اگر برنج تازه به درستی نگهداری نشود، ممکن است شپشک بگذارید، در این صورت باید به دنبال راه‌های از بین بردن شپشک برنج باشید.

در ضمن وزن دانه­‌های برنج تازه به مرور زمان کاهش پیدا خواهد کرد اما برنج کهنه دارای وزن ثابت بوده و کیفیت بهتری خواهد داشت.

انواع برنج کشت اول و کشت دوم

برای اینکه بدانید این دو نوع کشت چیست و اینکه آیا برنج کشت اول بهتر است یا کشت دوم ما مقاله مفصلی درباره آن نوشتیم که توصیه می‌کنیم حتما آن مقاله را مطالعه کنید.

اکثر کشاورزان ایرانی در تمام نقاط ایران کشت اول برنج را در اول بهار یعنی فروردین ماه شروع می­‌کنند تا در مرداد ماه قابل برداشت شوند. به طورکلی کشت اول برنج شامل عملیات­‌هایی از قبیل آماده­‌سازی بذر، تهیه خزانه، آماده‌­سازی زمین، بذرپاشی، نشا، وجین، سم­پاشی زمین و در نهایت برداشت برنج می­‌شود.

اخیرا اکثر شالی­کاران شمالی به ویژه فریدون­‌کنار، بعد از برداشت محصولات خود در کشت اول، مجددا زمین را برای نشا دوباره آماده سازی می­‌کنند. بذرهای مورد استفاده در این کشت از یک ماه قبل آماده شده است.

کشت دوم نیز همانند کشت اول می­‌باشد. در واقع همان مراحل کشت اول در آبان ماه، دو مرتبه تکرار و در نهایت برنج ایرانی برداشت خواهد شد؛ اما برای نگه­داری برنج در کشت دوم به آب فراوان نیاز داریم؛ چراکه نشا برنج در کشت دوم در فصل گرم تابستان انجام می­‌شود و بخار سطحی آب در مرداد ماه بسیار زیاد خواهد بود.

انواع برنج نیم دانه و لاشه

برنج نیم­دانه و لاشه برنجی است که به دلایل مختلفی از قبیل ضعیف بودن دانه­‌های برنج، آفت ساقه­‌های برنج، استفاده از دستگاه شالیکوبی نامناسب و… تولید می‌­شود. زمانی که برنج توسط شالی­کاران برداشت می­‌شود تغییراتی روی آن اعمال می­‌شود. برای مثال دانه­‌های برنج را با استفاده از دستگاه­‌های مخصوص خشک و سپس سفید می­‌کنند.

در نهایت این برنج‌­ها را  الک کرده و دانه­‌های سالم و غیر سالم آن را جدا می­‌کنند. پس از جدا کردن برنج دانله بلند اعلا، برنج­‌های باقی مانده که سرلاشه نام دارند را دو مرتبه الک می‌­کنند تا دانه­‌های ریزتر جدا شوند. به این برنج­‌های ریزتر که از الک برنج سرلاشه تولید می­‌شود لاشه می­‌گویند. همچنین به دانه­‌های بسیار ریزتر که از الک کردن لاشه تولید می­‌شود “شه” می‌­گویند.

به برنج سالمی که سر آن شکسته باشد سر لاشه می­‌گویند. سر لاشه کمی از برنج دانه بلند سالم ایرانی، کوتاه‌تر است. برنج لاشه از برنج نیم دانه بلندتر و از سر لاشه کوتاه‌تر است که مقداری نیم دانه هم در آن موجود است.

عوامل موثر بر عطر و طعم انواع برنج ها

مناطق شمالی کشور محل مناسبی برای رشد و پرورش برنج‌­های معطر ایرانی است. خوش­بو  و معطر بودن برنج ایرانی به عوامل مختلفی بستگی دارد که به صورت مستقیم روی کیفیت دانه­‌های برنج تاثیر می­‌گذارند. عوامل تاثیرگذار در عطر و بوی برنج ایرانی شامل موارد زیر می­‌شود.

  • خاک زمین کشاورزی: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی عطر و بوی برنج، خاک شالیزار است. هرچه خاک محل کاشت برنج، مرغوب و حاصلخیزتر باشد برنجی که رشد می‌کند با کیفیت‌تر و خوش عطرتر خواهد بود.
  • درجه دمای هوا: کیفیت و عطر و بوی برنج ایرانی به درجه دمای هوای منطقه هم بستگی دارد. دمای هوای منطقه بخصوص در زمان گلدهی دانه‌های برنج، اهمیت و تاثیر بیشتری دارد. در نتیجه انتخاب زمان کشت، مهم‌ترین عامل عطر و بوی برنج خواهد بود.
  • تغذیه گیاه برنج: کیفیت کودهایی که حین کشاورزی از آن استفاده می‌کنید هم، نقش به سزایی در کیفیت و عطر برنج دارد. به عنوان مثال کود پتاسیم تاثیرگذارترین کود کشاورزی است که در عطر و طعم برنج نقش مهمی دارد.
  • رطوبت و آب: آب کافی در زمان کشاورزی و مهیا بودن شرایط جوی آب، از عوامل تاثیرگذار در کیفیت و عطر برنج ایرانی است. زمان کشت برنج بسیار مهم می‌باشد. به همین دلیل کیفیت و عطر برنجی که در کشت اول تابستان تولید می‌شود به دلیل رطوبت، بسیار با کیفیت‌تر از برنجی خواهد بود که در کشت دوم پاییز تولید می‌شود.

تاریخ مصرف انواع برنج ایرانی

آیا برنج تاریخ مصرف دارد؟ آیا برنج بعد مدتی غیرقابل استفاده می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برخلاف تصور خیلی­‌ها، برنج دارای تاریخ انقضا بوده و پس از آن قابل استفاده نخواهد بود. اکثر مردم بر این باورند که عدد و تاریخ درج شده روی کیسه برنج عددی نمایشی و صرفا برای پر کردن جای تاریخ انقضا است. در حالی که این عدد کاملا واقعی بوده و برنج دارای تاریخ انقضا است!

تاریخ انقضا برنج به این معنا است که برنج باید در مدت زمان تعیین شده مصرف گردد، در غیر این­صورت ارزش غذایی خود را از دست خواهد داد. برنج بر خلاف سایر مواد خوراکی، بعد از گذشت تاریخ انقضا دچار کپک زدگی یا بوی نامطبوع نمی­‌شود ولی احتمال سمی شدن دانه‌­های برنج بعد از تاریخ بهینه مصرف وجود دارد. در نتیجه هنگام خرید برنج به تاریخ درج شده روی آن دقت کنید. گفتنی است بهترین زمان خرید برنج نیز با توجه به برخی عوامل مشخص می‌شود که در مقاله‌ای که لینک آنرا قرار دادیم می‌توانید بخوانید.

چند نوع برنج داریم (براساس مناطق کشت)

برنج یکی از محصولات غذایی پرکاربرد است که علاوه بر شهر­های شمالی کشور در شهرهای جنوبی کشور از جمله فارس، اصفهان، قزوین، ایلام، زنجان و … کشت می­‌شود و به قول شرکت گلستان که شعار رکن اول غذای ایرانی را روی برنج گذاشته، این ماده غذایی بخش عمده‌ای از سفره ایرانی‌ها را به خود اختصاص داده است. برنج­‌هایی که در هر یک از استان­‌های نام برده کشت می­‌شوند با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و نوع خاک، دارای ویژگی­‌ها و خصوصیات خاصی می‌­باشند.

یکی از از کشورهای آسیایی که بهترین و مرغوب­‌ترین برنج­‌های آسیا را تولید می­‌کند کشور ایران است. ایران به دلیل دارا بودن آب و هوای متناسب و زمین حاصل­‌خیز بهترین برنج­‌های خوش طعم وخوشپخت را تولید می­‌کند. اما به عنوان بهترین مناطق کشت برنج ایران می­‌توان از شهرهای گیلان و مازندران نام برد.

این دو منطقه بهترین منطقه کاشت و پرورش برنج است که مرغوب­‌ترین برنج‌­های ایران هم متعلق به آن می‌­باشد. برنج‌­هایی که در مناطق شمالی ایران تولید می­‌شنود از بهترین نمونه­‌های مرغوب جهان است که به کشورهای مختلف دنیا صادر می­‌شوند.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

10 پاسخ

  1. فکر نمیکردم انقدر مدل مختلف برنج ایرانی داشته باشیم

  2. سپاس از مقاله خوبتون
    با انواع برنج ایرانی کامل آشنا شدم

  3. سپاس از مقاله خوب و کاملتون در مورد انواع برنج های ایرانی

    1. ممنون از شما
      خوشحالم که براتون مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال