همانطور که در مقاله انواع پلو های ایرانی اشاره شد زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه بین ایرانیان است. این غذا بیشتر به عنوان یک غذای مجلسی محسوب میشود. زرشک پلو معمولا در مراسمات مهم و مهمانیها مورد پخت قرار میگیرد. البته زرشک پلو با مرغ دستور پخت متفاوتی دارد و بسته به نوع ذائقه افراد این غذا طبخ میشود. در این مقاله طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را طبق دستور اصلی آن برای شما بیان خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ
- برنج: ۴ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- زرشک: ۱ پیمانه
- کره: ۲۵ گرم
- سینه یا ران مرغ: ۴ تیکه
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
برای پخت زرشک پلو با مرغ در ابتدا باید مرغ را مزه دار کنیم، برای این کار زردچوبه، فلفل سیاه، نمک را همراه با یک قاشق روغن مایع ترکیب کنید و مخلوط به دست آمده را روی تکه های مرغ کامل بمالید. بعد از این که مخلوط را به گوشت مرغ زدید مدت ۱۵تا۳۰ دقیقه آن را کنار گذاشته تا طعم ادویه ها جذب آن شود. بعد از طعم دار شدن گوشت مرغ، تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید یک مقدار روغن داخل آن بریزید و کمی صبر کنید تا روغن داغ شود .
بعد از آن تکههای مرغ را داخل روغن قرار دهید و دو طرف آن را به خوبی سرخ کنید به طوری که طلایی شود. سپس برای درست کردن سس آن قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و پیاز را که از قبل به صورت نگینی خورد کردهاید با سیر خورد شده داخل آن بریزید و با کمی روغن تفت دهید تا رنگ پیاز تغییر کند.
بعد از این که پیاز و سیر تفت داده شد و رنگ آن شفاف شد نمک و رب گوجه فرنگی همچنین دیگر ادویهها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بعد از آن تکههای گوشت مرغ را داخل قابلمه بچینید. بعد از چیدن مرغ داخل قابلمه دو تا سه لیوان آب جوش به آن اضافه کنید باید آب به اندازه دو بند انگشت روی مرغها را بگیرد. سپس مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید دو ساعت زمان دهید تا با حرارت ملایم بپزد و در واقع سس آن غلیظ شود.
در این مرحله ۱۰ دقیقه قبل از این که شعله را خاموش کنید، زعفران دم کرده را به مرغ اضافه کنید. زرشک را بشویید و با کره یا کمی روغن تفت دهید . سپس شکر را به آن اضافه کنید و دوباره آن تفت دهید تا شکر کاراملی شود. در نهایت یک قاشق زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید.
طرز تهیه برنج زرشک پلو
برنج را درآب ولرم و نمک بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت بخیسانید، این مدت زمان بستگی به نوع برنج شما دارد. بعد از آن یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با توجه به میزان برنج مقداری آب داخل آن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب جوش بیاید. بعد از این که آب داخل قابلمه به جوش آمد برنج را داخل آن بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید، آن را هم بزنید تا دانههای برنج به هم نچسبد.سپس حدود ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید تا برنج نرم شود. برای این که از نرم شدن برنج مطمئن شوید میتوانید چند دانه برنج را تست کنید. اگر اطراف برنج نرم شده و مغز آن سفت باشد برنج آماده آبکشی میباشد. بنابراین برنج را درون آبکش ریخته و آن را زیر آب سرد قرار دهید. سپس قابلمه ای که برای پخت برنج درنظرگرفته اید را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
یک تکه نان لواش را کف قابلمه بگذارید و برنج را به آرامی روی آن بریزید. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا درون قابلمه بخار کند. میتوانید از دمکنی استفاده کنید.
بعد از آن حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد . در نهایت برنج را با زرشکی که قبلا تفت دادهاید تزئین کنید و با مرغ سرو کنید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
6 پاسخ
سپاس از توضیحات خوبتون
کاش ویدیو آموزشی هم برای زرشک پلو با مرغ قرار میدادید
بله حتما
در آپدیت بعدی یه ویدیو قرار داده میشه
از این روش برای تهیه زرشک پلو نذری هم استفاده میشه؟
بله قابل استفاده هست
بهترین ته دیگ برای زرشک پلو با مرغ سیب زمینی هستش یا نون؟
بستگی به سلیقه آشپز داره و ته دیگ نونی مرسوم تره