خرما یک ماده بسیار مقوی، مغذی و انرژیزا است. همه افراد برای برگشت انرژی ازدستداده خود مخصوصا در ماه مبارک رمضان آن را میل میکنند. اصل این میوه به کشور عراق و جنوب ایران میرسد. خرما بیش از چهارصد نوع داشته که تنها هشتاد مدل آن در ایران کشت و پرورش داده میشود.
خرماهایی مانند مضافتی، کبکاب، شاهانی، زاهدی و عنبره از معروفترین مدلهای آن است. این میوه شیرین خوشطعم سرشار از خواص بوده و همچنین گوشتی نرم، پوستی نازک و هستهای سخت دارد. خرما سرشار از پروتئین، آهن، آنتیاکسیدان و فیبر بوده، برای درمان بیماریهای مختلف مانند اسهال و استفراغ مناسب است.
مصرف خرما به زنان باردار و مادران شیرده توصیه میشود. هر صد گرم از این میوه خوشمزه حدود دویست و هفتادوهفت کالری انرژی دارد. تصور افراد که میاندیشند خرما برای اشخاص دارای دیابت مضر است، اشتباه بوده و میتوان برای مقابله با دیابت و بیماری قندی از آن بهره برد برای کشب اطلاعات بیشتر به مقاله خواص خرما مراجعه کنید.
مواد لازم
خرما 200 گرم
سینه مرغ 500 گرم
برنج 5 پیمانه
زعفران دمکرده به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
خلال بادام و پسته به مقدار نیاز
کشمش پلویی به مقدار نیاز
پیاز چیپسی به مقدار نیاز
*از خلال بادام، خلال پسته، پیاز چیپسی و کشمش پلویی برای تزئین استفاده میشود.
دستور پخت
خرما پلو یکی از انواع پلو همراه با طعمی هیجانانگیز و خوشمزه است. درصورتیکه تاکنون شما آن را میل نکردید، میتوانید از این دستور پخت استفاده کرده و این غذا فوقالعاده را برای خانواده طبخ کنید. برای رسیدن به طعم و مزه بینظیر خرماپلو باید مراحل زیر را به ترتیب سپری نمایید.
مرحله آمادهسازی مواد اولیه خرما پلو
خرماها را بدون له شدن از وسط باز کرده و هسته آن را خارج نمایید. تابه مناسبی را روی حرارت قرار داده و بعد از کمی داغ شدن کره را داخل آن بریزید. بعد از اینکه کره ذوب شد، خرماها را در تابه ریخته و با کره خوب تفت دهید.
خرما را خوب سرخکرده تا پوست آن براق و خوشرنگتر شود. اینکار در هنگام تزئین جلوه زیبایی به غذای شما خواهد داد.
-
مرحله آمادهسازی برنج
برنج را از چند ساعت قبل با آب سرد خیس کنید، سپس قابلمه مناسبی را از آب پر کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. در ادامه برنج را به آب جوش اضافه کرده و بعد از به جوش آمدن برنج، آن را در آبکش ریخته تا آب اضافی خارج شود.
بنا بر ذائقه میتوانید از تهدیگ نان لواش یا سیبزمینی برای این غذا استفاده کنید. بعد از گذاشتن تهدیگ، برنج را در قابلمه بریزید و مجدد روی حرارت کم قرار داده تا دم بکشد.
-
مرحله آمادهسازی مواد خرما پلو
تابه مناسبی را روی شعله متوسط قرار داده تا داغ شود. سینه مرغ را به قطعات مساوی برش بزنید. بعد از داغ شدن تابه مقدار کمی روغن مخصوص سرخکردنی یا کره در آن بریزید. زمان دهید تا داغ شود سپس تکههای مرغ را در تابه ریخته و تفت دهید.
نمک، فلفل، زعفران را افزوده و مجدد تفت دهید تا مرغها سرخ شوند. درب ماهیتابه را به مدت پانزده دقیقه ببندید. حرارت شعله را کم کرده و اجازه دهید تا تکههای مرغ مغزپخت شوند.
-
مرحله پایانی و سرو خرماپلو
ابتدا ظرف سرو خرماپلو را انتخاب کرده و برنج را در آن بکشید. سپس برنج را بهوسیله خرما و مرغهای سرخشده تزئین کنید. میتوانید از کشمش پلویی، خلال بادام، خلال پسته و پیازداغ برای تزئین و بهتر شدن طعم غذا استفاده نمایید.
– رشتهپلو جایگزین بسیار مناسبی برای برنج ساده در این غذا میباشد.
– ترکیبات خرما پلو را میتوان با عدس هم ترکیب نمود و بهصورت عدسپلو سرو کرد.
– هنگام پخت برنج میتوانید از کره، گلاب و شیر استفاده کنید که نتیجه بینظیری در طعم و عطر غذا ایجاد خواهد کرد.
سخن پایانی
خرماپلو یک غذای خوشمزه جنوبی میباشد، البته در گذشته در تمامی نقاط ایران این غذا را طبخ و سرو میکردند. از خرماپلو میتوان بهعنوان یک غذای شیک و مجلسی در مجالس و دورهمیهای رسمی هم استفاده نمود. این غذا را میتوان با گوشت قرمز بهصورت قلقلی نیز مصرف کرد.
برای تهیه خرماپلو با گوشت، باید گوشت قلقلیهای بسیار کوچکی را سرخکرده و هنگام تزئین داخل خرماها قرار دهید. بامطالعه طرز تهیه خرما پلو که در این متن بیان شده خواهید توانست بهراحتی آن را تهیه و میل نمایید. همچنین از طعم و مزه عالی و خواص بیشمار آن بهرهمند گردید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!