بیکد زیتی (Baked ziti) یک نوع غذا معروف ایتالیایی و آمریکایی است که بر پایه پاستای زیتی و سس تهیه میشود. لازمه این غذا این است که پاستای زیتی را در آب و نمک بپزید و همزمان سس مخصوص این غذا و یا یک سس گوجه فرنگی ساده یا سس مارینارا و یا سسی که شامل گوشت و سبزیجات است را درست کنید. این غذا جدید روشهای پخت متعددی برای درست کردن دارد که معمولا در آنها از پنیر پارمزان، پنیر گودا وریکوتا و موزارلا استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه بیکد زیتی
پاستا زیتی ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد
سیر دو تا سه حبه
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد متوسط
رب گوجه فرنگی به میزان یک قاشق غذا خوری سر پر
پنیر خامهای یا ریکوتا ۱ پیمانه
خامه نصف پیمانه (اختیاری)
پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا یک پیمانه
روغن زیتون یا روغن مایع به میزان لازم
ریحان چند برگ تازه
ارگانو یا آویشن ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه، نمک وفلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه بیکد زیتی
1) پیاز را نگینی خرد کرده و آن را در تابهای بریزید. در تابه روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید.
2) حال گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید. گوشت را به مدت زمان یک تا دو دقیقه تفت دهید و بگذارید به خوبی حرارت ببیند و تغییر رنگ دهد. سپس سیر را رنده کرده و به گوشت اضافه کنید تا سیر هم کمی تفت بخورد.
3) سپس ادویهها یعنی ارگانو، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک را هم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. رب گوجه فرنگی را نیز در تابه ریخته و تفت دهید. در همین حین مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
4) در این میان گوجه فرنگیها را ابتدا خوب شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را درغذاساز یا مخلوط کن ریخته و پوره کنید. در صورتی که مخلوط کن و یا غذاساز در اختیار ندارید، میتوانید گوچه فرنگیها را خوب رنده کنید. گوجه فرنگیهای پوره شده را به مخلوط گوشتی اولیه روی گاز اضافه کنید.
5) اجازه دهید مواد با حرارت متوسط کنار هم جا بیفتد و آب گوجه فرنگیها به خوبی کشیده شود و بخار شود. در نهایت سس باید غلیظ شود. در حین تهیه سس پاستا بهتر است پاستا زیتی را آبکش کنید، به این صورت که در قابلمهای به مقدار مناسب آب بریزید و اجازه دهید روی حرارت به جوش آید. کمی نمک هم اضافه کنید. سپس بعد از جوش آمدن آب، پاستا زیتی را در آن ریخته و برای مدتی اجازه دهید در آب بماند.
6) دقت کنید که پاستا نباید مدت زمان زیادی در آب جوش بماند، زیرا نباید کامل بپزد و نرم شود. پاستا را باید آلدنته بردارید. به این صورت که دور پاستا نرم و مرکز آن تا حدودی سفت باشد. اگر پاستا شما کاملا مغز پخت شود، در انتها کار خمیر شده و شکل خود را از دست میدهد، زیرا قرار است پاستا در فر هم پخت شود. زیتی را آبکش کنید.
7) در اواخر پخت، سس گوشت پاستا برگهای ریحان خرد شده را به آن بیافزایید و مخلوط کنید. یک ظرف مناسب برای قرار دادن درون فر انتخاب کنید که بعدا قرار است با همان ظرف، بیکد زیتی را سرو کنید. بعد از انتخاب ظرف مناسب، مقداری سس را در کف ظرف ریخته و پخش کنید.
8) سپس مقداری از پاستا زیتی را در ظرف بریزید. در لایه بعد سس گوشتی روی زیتیها بریزید.
9) پنیر خامهای و خامه را در ظرفی دیگر با هم مخلوط کنید و سپس این مخلوط را روی سس بریزید. کمی پنیر پیتزا روی لایهها بریزید.
10) مجدد پاستا زیتی روی پنیر بچینید و بعد سس گوشتی به ظرف اضافه کنید.
11) مخلوط پنیر خامهای و سپس بعد از آن پنیر پیتزا را اضافه کنید و این کار را به صورت لایه به لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود و یا ظرف پر شود. در مرحله آخر روی تمام مواد، پنیر پیتزا بریزید.
12) باید روی ظرف را فویل بکشید. فویل را کمی چرب کنید تا پنیر موزارلا یا پیتزا موقع آب شدن به فویل نچسبد. اگر ظرف پر شده و با اضافه کردن پنیر در لایه اخر پنیر آب شده سر ریز میشود، بهتر است پنیر لایه آخر را بعد از درآوردن از فر به آن اضافه کنید.
حال روی ظرف را کاملا با فویل بپوشانید. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای مدت تقریبا نیم ساعت قراردهید. اجازه دهید فر کمی گرم شود، سپس ظرف پاستا را در آن گذاشته و بعد از طی مدت زمان ذکر شده از فر خارج کنید. فویل را با رعایت نکات ایمنی و احتیاط بردارید و روی بیکد زیتی پخته شده پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزا بریزید و مجدد در فر قرار دهید. در این مرحله فقط دما بالا فر را روشن کنید، زیرا فقط میخواهیم که پنیر روی بیکدزیتی آب شود. اکنون غذا شما آماده است.
نکات لازم جهت خوشمزهتر شدن بیکد زیتی
– هر چقدر پنیر این غذا بیشتر باشد؛ بیکد زیتی شما خوشمزهتر خواهد شد. ولی امکان دارد فقط از پنیر پیتزا و زیکوتا یا خامهای استفاده کنید.
– در بسیاری از دستورات بیکد زیتی؛ از پنیر پارمزان، ساورکریم، پنیرهای گودا و غیره هم استفاده میشود. شما میتوانید با سلیقه خودتان و در نظر گرفتن رژیم غذایی خود از این پنیرها استفاده کنید.
– به جای ارگانو میتوانید پودر ریحان خشک شده و یا آویشن را جایگزین کنید.
– پاستا زیتی آماده در فروشگاهها موجود است و به راحتی پیدا میشود که میتوانید خریداری کنید. اما اگر پاستا زیتی پیدا نکردید میتوانید از پنه، ریگاتونی یا ماکارونیهای مشابه به جای زیتی استفاده کنید.
– پودر سیر را میتوانید جایگزین سیر کنید.
– میتوانید فقط از پنیر خامهای یا ریکوتا استفاده کنید و خامه را از دستور حذف کنید.
– سس گوجه یا کچاپ هم میتوانید در کنار رب و پوره گوجه در مواد سس گوشتی بریزید.
سخن پایانی
اگر شما هم قصد دارید یک غذا فرهنگی را امتحان کنید که پخت آن در منزل امکانپذیر باشد؛ پیشنهاد میکنیم بیکد زیتی را امتحان کنید. طعم بینظیر، پخت آسان و خلق ایدهای نو با ماکارونی؛ باعث میشود هر کدبانویی را جذب خود کند.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!