فالوده شیرازی یکی از دسرهای محبوب ایرانی میباشد که شهرت جهانی دارد. این دسر در فصل تابستان با عرقیاتی مثل عرق نسترن، شربت آلبالو و آبلیمو تازه سرو میشود و از لذیذترین دسرهای خنک و یخی به حساب میاید. در این مطلب با دو نوع دستور تهیه فالوده آشنا میشوید که نوع دوم به فالوده کرمانی معروف است.
مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی
مواد لازم———————مقدار لازم برای دو نفر
نشاسته———————150 گرم
آب—————————-2 لیوان
گلاب————————-2 قاشق غذاخوری
شکر————————–نصف لیوان
لیمو ترش——————–1 عدد
طرز تهیه فالوده خانگی بدون دستگاه
شما برای آنکه بتوانید فالوده شیرازی خوشمزهای را در منزل تهیه کنید؛ لازم است این مراحل را طی کنید.
شربت فالوده
ابتدا آب را درقابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. نصف لیوان شکر را به آرامی به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید تا شربت به مدت ۵ دقیقه غلیظتر شود. شربت را از روی شعله برداشته و آن را داخل ظرفی فلزی میریزیم. گلاب را به آن اضافه میکنیم و آن را هم میزنیم. شربت را در فریزر بگذارید و منتظر بمانید تا یخ بزند. بعد از ۴ الی ۵ ساعت شربت را بیرون آورده و با چنگال یا مخلوط کن مخلوط کنید تا به شکل پودری در بیاید و مجدد به فریزر برگردانید.
رشته فالوده
نشاسته را در یک لیوان آب ولرم بریزید و روی شعله هم بزنید. صبر کنید تا آب تبخیر شده و نشاسته حالت جامد و خمیری شکل به خود بگیرد. بعد از اینکه خمیر خوب پخت، شعله را خاموش کنید و خمیر را با همزن یا قاشق هم بزنید تا حالت کشدار داشته باشد.
قبل از اینکه خمیر خنک شود؛ آن را داخل قیف بریزید یا از کیسه فریزری استفاده کنید تا خمیر نشاسته به صورت رشتههای نازک خارج شود. داخل یک کاسه تکههای بزرگ یخ ریخته و رشتههای فالوده را با قیف روی کاسه یخ بریزید تا سریع شکل بگیرند.
اگر در دسترس خود قیف نداشتید یا قیف، رشتههای مورد نظر شما را درست نکرد؛ میتوانید از آبکش برای رشته رشته کردن خمیر نشاسته استفاده کنید. فقط در نظر داشته باشید که آبکش شما فلزی باشد و آن را با آب خنک بشویید تا خمیر نشاسته داغ به آن نچسبد.
شربت پودر شده را از فریزر بیرون میآوریم و رشتههای نازک نشاسته را نیز از داخل کاسه یخ بیرون میآوریم و هر دو را به یکدیگر اضافه میکنیم. در ادامه خوب با یکدیگر مخلوط میکنیم و دوباره در فریزر میگذاریم.
بعد از اینکه فالوده یخ زد؛ زمانی که قصد سرو آن را داشتید، آن را از فریزر خارج کرده و با آبلیمو یا آب مربای آلبالو نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه : طرز تهیه شیرینی میکادو
طرز تهیه فالوده کرمانی
فالوده شیرازی و کرمانی هر دو از یک دستور تهیه پیروی میکنند، اما تفاوت اساسی آنها در میزان سفتی، نرمی و قطر رشتههای آنها است. فالوده شیرازی اغلب با رشتههای سفت و منسجم از نشاسته تهیه میشود که معمولا رشتههای نازکتری دارد.
در تهیه فالوده به روش کرمانی هم از نشاسته استفاده میشود، ولی رشتههای این مدل نرمتر از رشتههای فالوده شیرازی است. همچنین فالوده شیرازی معمولا با آب لیمو و یا شهد آلبالو سرو میشود، اما در فالوده کرمانی از نعنا و آب تمشک جهت تزئین و سرو استفاده میشود.
مواد لازم
مواد لازم—————–مقدار لازم برای دو نفر
نشاسته—————–700گرم
آب————————یک و نیم لیتر
شکر———————500 گرم
گلاب———————نصف استکان
طرز تهیه فالوده با دستگاه
نشاسته و آب را با هم مخلوط کنید و با همزن یا چنگال به هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. مخلوط نشاسته و آب را روی حرارت بگذارید و مرتب تا وقتی که خمیری شکل و کشدار شود، هم بزنید. بعد از نیم ساعت مواد را از روی شعله متوسط بردارید و دقت کنید که مواد روی شعله ته نگیرد و نسوزد.
سپس خمیر را داخل دستگاه فالوده ساز یا چرخ گوشت بریزید و یک کاسه آب یخ را جلوی دستگاه بگذارید تا رشتههای فالوده در آن بریزد. توجه کنید که آب و یخ را چند بار عوض کنید تا همچنان خنک بماند. بعد از اینکه رشتهها خود را گرفتند؛ رشتههای فالوده را داخل شربت بریزید و بعد از مخلوط کردن با آب لیمو میل کنید.
برای درست کردن شربت میتوانید آب، شکر و گلاب را با هم مخلوط کرده و داخل دستگاه بستنی ساز بریزید تا یخ بزند. اما اگر دستگاه بستنی ساز ندارید؛ از روشی که بالاتر گفته شده بود استفاده کنید و شربت فالوده خود را تهیه کنید.
پیشنهاد مطالعه : خواص هل سبز
سخن پایانی
برای خوش طعم و خوش عطر شدن فالوده شیرازی میتوانید در آخر کار مقداری اسانس هل یا کمی دم کرده هل را به آن اضافه کنید. همچنین برای تزئین فالوده نیز میتوانید از برگ نعناع، انگور قرمز، لیموهای برش داده شده و یا آلبالو به دلخواه و با سلیقه خود استفاده کنید. فالوده را میتوانید در کمتر از یک ساعت تهیه کرده و از آن در گرمای تابستان لذت ببرید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!
یک پاسخ