برای ورود به پنل فروش سازمانی لطفا روی این بنر کلیک کنید

طرز تهیه هویج پلو به دو روش شیرازی و تبریزی

زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

فهرست مطالب

هویج پلو یکی از انواع پلوهای ایرانی است و آشپز‌های حرفه‌ای می‌گویند که این غذا اصالتا شیرازی می‌باشد. بعضی از افراد به خاطر طعم شیرینی که دارد، این پلو خوش طعم را نمی‌پسندند. اما شما می‌توانید با حذف شکر از مواد لازم، طعم شیرین هویج پلو را کم‌تر کنید. در ادامه دستور پخت این پلو خوشمزه را به دو روش شیرازی و تبریزی به شما آموزش می‌دهیم.

عکس طرز تهیه هویج پلو به دو روش شیرازی و تبریزی

۱) طرز تهیه هویج پلو شیرازی

هویج پلو شیرازی را می‌توان با گوشت قلقلی، مرغ و یا حتی بدون استفاده از‌ این مواد درست کرد. ما در اینجا دستور پخت هویج پلو شیرازی زعفرانی مجلسی با مرغ را شرح می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه هویج پلو زعفرانی مجلسی با مرغ برای ۵ نفر

برنج ایرانی———————– پنج پیمانه

پیاز بزرگ————————- یک عدد

مرغ——————————- یک عدد سینه مرغ متوسط کامل

هویج متوسط——————– پنج عدد

کره——————————-پنجاه گرم یا بیش‌تر

خلال پسته و بادام————- دو سوم پیمانه

خلال نارنج———————–دو قاشق غذاخوری

شکر —————————- پنج قاشق غذاخوری

آب——————————- یک لیوان

زرشک یا کشمش————– یک دوم پیمانه

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین–به میزان دلخواه

زعفران دم کرده—————–سه قاشق غذاخوری

روغن مایع ———————-به میزان لازم

دستور پخت

در ابتدا مرغ را بشویید و به شکل قطعات مکعبی در‌آورید. سپس برای گرفتن بوی زهم مرغ، کمی پیاز‌های خرد شده را با کره تفت دهید. در مرحله بعد سه قاشق غذا خوری از پیاز داغ موجود را در ظرفی کنار بگذارید و مرغ را به پیاز داغ موجود اضافه کنید. تا جایی که رنگ مرغ‌ها طلایی شود؛ تفت دادن را ادامه دهید.

سپس نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین را به میزان دلخواه به مواد اضافه کنید. در ادامه یک لیوان آب به این مواد ترکیب شده اضافه کرده و زعفران را هم به اندازه یک قاشق غذا خوری بیفزایید و اجازه دهید مرغ با زعفران پخته شود.

تا زمانی که مرغ می‌پزد؛ پوست هویج‌ها را بگیرید و با استفاده از رنده درشت، هویج‌ها را رنده کنید. سپس مقداری کره در ماهی تابه بریزید و هویج‌های رنده شده را تفت دهید. در اینجا شکر را به مواد اضافه کنید. البته در صورت ناپسند بودن طعم شیرین غذا برای شما، می‌توانید شکر را حذف یا مقدار آن را کم کنید. سپس خلال نارنج را به هویج‌ها اضافه کرده، به مدت یک دقیقه تفت داده و بعد شعله را خاموش کنید.

برنج را مانند همیشه بپزید و برای این که هویج پلو شفته نشود؛ زمانی که برنج کمی‌دان است، بردارید و آبکش کنید. برای ته دیگ در قابلمه سیب زمینی یا نان قرار دهید و برنج و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. روی آن مقداری کره بریزید و بگذارید هویج پلو ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند.

در آخر پس از دم کشیدن برنج، مقداری هویج پلو را جدا کرده و با زرشک و خلال بادام و پسته و دو قاشق غذا خوری زعفران مخلوط کنید و برای تزئین استفاده نمایید. در ضمن شما می‌توانید به جای استفاده از مرغ تکه تکه شده، مرغ را ریش ریش کنید.

همچنین شما می‌توانید از پوست نارنج یا پرتقال خشک شده استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید از پوست تازه پرتقال یا نارنج استفاده نمایید؛ بایدقبل از اضافه شدن به مواد، دو یا سه مرتبه در آب جوشانده شود. زیرا پوست پرتقال یا نارنج تازه کمی تلخ است.

مراحل جوشاندن پوست نارنج یا پرتقال تازه به این صورت است که پوست را به آب جوش آمده اضافه می‌کنید و پس از پنج دقیقه جوشاندن، آن را آبکش می‌کنید. پس از دو بار تکرار کردن این مرحله، برای آخرین بار پوست‌ها را با آب سرد می‌شویید و استفاده می‌کنید.

پیشنهاد مطالعه : طرز تهیه مرصع پلو

۲) طرز تهیه هویج پلو تبریزی

در این روش با شیوه‌ای که در ابتدا توضیح دادیم تفاوت چندانی ندارد. مواد مانند روش قبلی است و دستور پخت نیز تنها در چند مورد متفاوت است که در ادامه توضیح می‌دهیم.

  • در این روش شکر حذف می‌شود.
  • هویج پلو تبریزی را با گوشت قلقلی (گوشت گوسفند یا گوساله) درست می‌کنند.

مواد لازم جهت درست کردن گوشت قلقلی

گوشت چرخ‌کرده————— پانصد گرم

پیاز متوسط ——————- یک عدد

زعفران دم‌کرده————— یک قاشق سوپ‌خوری

نمک و فلفل——————-به میزان لازم

دستور پخت گوشت قلقلی

ابتدا پیاز را رنده کنید و آب پیاز را بگیرید. سپس به همراه گوشت چرخ کرده، ادویه و نمک؛ مواد را کاملا ورز دهید. در این هنگام مواد را به مدت نیم ساعت برای استراحت در یخچال قرار دهید و بعد مواد را به صورت کوفته‌هایی به انداره گردو در‌آورید و در روغن سرخ کنید.

سخن پایانی

هویج یکی از مواد غذایی پرخاصیت است که باعث می‌شود قرار‌گیری هویج پلو در رژیم غذایی شما ضروری باشد. از این رو با مطالعه این مطلب، می‌توانید هویج پلو را به دو روش شیرازی و تبریزی تهیه کنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد امتیاز: 1

اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد!

اشتراک گذاری مطلب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
لوگو آوان مال