یکی از انواع پلو های ایرانی که نسبتا قدیمی است و طرفداران زیادی دارد، شیرین پلو میباشد که در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوعی تهیه میشود. در ادامه قصد داریم تا مواد لازم برای تهیه شیرین پلو را معرفی کنیم و مراحل کامل دستور پخت این غذای خوش طعم را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو برای سه نفر
۲۰۰ گرم سینه مرغ
۳ پیمانه برنج
۳ عدد پیاز
۱ عدد پرتقال
۴ قاشق غذاخوری زرشک
۳ عدد هویج
یک سوم پیمانه گلاب
۶ قاشق غذاخوری شکر
۴ قاشق غذاخوری خلال پسته و بادام
زعفران دم کرده به مقدار مورد نیاز
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
پیشنهاد مطالعه : خواص زردچوبه
شیوه پخت شیرین پلو
برای پخت این غذا خوشمزه کافی است طبق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول
ابتدا باید برنج را به مدت ۳ ساعت بخیسانید. بدین منظور یک کاسه مناسب انتخاب کرده سه پیمانه برنج را به همراه یک قاشق چایخوری نمک به کاسه اضافه کنید و به اندازه دو بند انگشت روی آن آب بریزید.
مرحله دوم
در این مرحله خلال پسته و خلال بادام را به همراه گلاب درون یک کاسه قرار دهید و اجازه دهید تا دو ساعت خیس بخورد.
مرحله سوم
در این مرحله سینه مرغ را درون قابلمه قرار میدهیم و پس از پوست کردن پیاز به چهار قسمت آن را به قابلمه اضافه میکنیم. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به مرغ اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله روی سینه مرغ را با آب میپوشانیم و پس از قرار دادن قابلمه بر روی حرارت متوسط، اجازه میدهیم تا سینه مرغ به مدت یک ساعت بپزد.
مرحله پنجم
پوست پرتقال را به صورت خلالی نازک خرد کرده، به همراه مقداری آب درون قابلمهای قرار دهید و با گذاشتن آن بر روی حرارت، اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد.
مرحله ششم
در این مرحله چند بار پوست پرتقالها را درون آبکش بریزید و آب اضافی آنها را خارج کنید تا تلخی پوست پرتقالها گرفته شود.
مرحله هفتم
در ادامه هویج را شسته و پوست آن را بگیرید. سپس آن را به صورت خلالی نازک خرد کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. با اضافه کردن نصف زعفران دم کرده و کمی کره و تفت دادن آنها اجازه دهید هویج سرخ شود.
مرحله هشتم
پس از سرخ شدن هویج، آن را از روی حرارت بردارید و با قرار دادن تابه بر روی حرارت ملایم و اضافه کردن کره به آن، اجازه دهید کره به طور کامل ذوب شود.
مرحله نهم
در این مرحله زرشک و شکر را به تابه اضافه کرده و مواد را تفت دهید. سپس خلالهای پرتقال را اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا سرخ شوند.
مرحله دهم
در این مرحله خلالهای پسته و بادام خیس خورده در گلاب را با کمی کره تفت دهید و در این میان با گرفتن آب اضافی مرغ توسط آبکش، آنها را به صورت مکعبی درشت خرد کنید.
مرحله یازدهم
یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب کرده و با قرار دادن آن بر روی حرارت، اجازه دهید تا آب بجوشد. سپس برنج را اضافه کنید و صبر کنید تا پخت اولیه برنج بین ۸ تا ۱۰ دقیقه انجام شود.
مرحله دوازدهم
پس از آبکشی برنج، قابلمهای مناسب انتخاب کنید و پس از ریختن روغن، از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید. سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار داده و پس از اضافه کردن برنج آبکش شده، مقداری زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
مرحله سیزدهم
هویج سرخ شده و گوشت مرغ را لایه لایه به برنج اضافه کنید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کن بپوشانید و آن را به همراه شعله پخش کن بر روی حرارت قرار دهید. سپس ۴۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا مواد بپزد و برنج دم بکشد.
مرحله پانزدهم
پس از آماده شدن غذا، مواد درون قابلمه را مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس شیرین پلو را با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزئین کرده و سرو کنید.
سخن پایانی
در پایان توجه به نکات زیر میتواند در افزایش کیفیت غذای شما موثر باشد:
- میزان مصرف شکر به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید. البته استفاده بیش از حد آن، موجب چسبندگی برنج شده و توصیه نمیشود.
- دم کردن زعفران با یخ، رنگ بیشتری ایجاد میکند.
- اگر میخواهید برنج شما زرد و طلایی شود کمی زردچوبه و زعفران به آن اضافه کرده و سپس آبکشی را انجام دهید.
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
اولین کسی باشید که به این مقاله امتیاز میدهد!